Skip to content
דף הבית » סקירה מקצועית על ב.מ.וו X5 – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

סקירה מקצועית על ב.מ.וו X5 – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

ברוכים הבאים לסקירה המקיפה שלנו על אחד השחקנים המרכזיים, ואולי אפילו המייסדים, של קטגוריית רכבי הפנאי-שטח (SUV) היוקרתיים: הב.מ.וו X5. כן, אנחנו מדברים על הדגם הזה שהצליח לשלב בין יכולות כביש מפתיעות, פינוק של סלון ונוכחות של שר משוריין, והכל באריזה אחת גדולה (מאוד גדולה) ומרשימה. ה-X5 הוא לא סתם עוד SUV; הוא אייקון מוטורי, סמל סטטוס, ובעיקר – הצהרה. דור אחר דור, הוא מנסה להמציא את עצמו מחדש תוך שמירה על ה-DNA הספורטיבי המזוהה כל כך עם המותג הבווארי, BMW (Bayerische Motoren Werke). הדגם הנוכחי, המכונה G05 ועבר מתיחת פנים משמעותית (LCI – Life Cycle Impulse) לאחרונה, ממשיך את המסורת הזו בגאון, אך גם מתמודד עם תחרות קשה מאי פעם בשוק הישראלי הרותח.

מאז שהוצג לראשונה בסוף המילניום הקודם, ה-X5 תמיד היה בחוד החנית. הוא הציע חווית נהיגה דינמית יותר מהמקובל בז'אנר, תא נוסעים איכותי וטכנולוגיה מתקדמת. גם היום, מול מתחרים אימתניים כמו המרצדס GLE, האודי Q7 וה-Q8, הוולוו XC90 האלגנטי ואפילו הפורשה קאיין הספורטיבי, ה-X5 שומר על מקומו בצמרת. המיצוב שלו ברור: הוא פונה למי שמחפש את השילוב האולטימטיבי בין שימושיות משפחתית (מרווח, בטיחות), יוקרה בלתי מתפשרת (איכות חומרים, אבזור) והנאה מנהיגה (ביצועים, התנהגות כביש). בישראל, הוא פופולרי במיוחד בקרב מנהלים, בעלי מקצועות חופשיים ומשפחות אמידות שמחפשות את ה"חבילה המלאה", ובמיוחד בגרסת הפלאג-אין ההיברידית שנהנית מהטבות מס משמעותיות (נכון לאפריל 2025, אבל תמיד כדאי לבדוק את המצב העדכני).

בסקירה זו נצלול לעומק. נבחן את העיצוב החיצוני והפנימי, נתעמק בטכנולוגיה ובאבזור, ננתח את הביצועים ואת נושא ה**צריכת דלק** (או צריכת האנרגיה בגרסת הפלאג-אין), נבדוק את חווית הנהיגה והבטיחות, וכמובן – נדבר על ה**מחיר**. נשווה אותו למתחרים, נסכם את ה**יתרונות** וה**חסרונות**, ולבסוף, ננסה לענות על השאלה המתבקשת: **האם כדאי לקנות** את הב.מ.וו X5 החדש? אז תהדקו חגורות, אנחנו יוצאים לדרך עם הג'מבו הבווארי.

II. עיצוב חיצוני: נוכחות שלא ניתן להתעלם ממנה

פילוסופיה עיצובית ואלמנטים מרכזיים

אי אפשר להישאר אדישים לעיצוב של ה-BMW X5 הנוכחי. הוא משדר כוחניות, יוקרה ונוכחות מרשימה על הכביש. הפילוסופיה העיצובית של ב.מ.וו בשנים האחרונות, ובמיוחד לאחר מתיחת הפנים, מתמקדת בקווים חדים יותר, משטחים נקיים יותר, וגולת הכותרת (תרתי משמע) – גריל הכליות המפורסם, שהפך לגדול ובולט מתמיד. יש שיגידו שהוא אגרסיבי מדי, אחרים יראו בו הצהרת כוונות ברורה. מה שבטוח, הוא לא משאיר מקום לספק לגבי זהות הרכב.

בחזית, מלבד הגריל הדומיננטי (שאף יכול להגיע מואר כאופציה בחלק מהשווקים), בולטים הפנסים הראשיים החדשים והצרים יותר, המעניקים לרכב מבט ממוקד וטכנולוגי. הם כוללים תאורת LED כסטנדרט, ובגרסאות הבכירות ניתן למצוא גם טכנולוגיית לייזר מתקדמת לתאורה אדפטיבית וטווח הארה מרשים. הפגוש הקדמי עוצב מחדש גם הוא, עם כונסי אוויר גדולים יותר המדגישים את הרוחב והיציבות של הרכב. חבילת M-Sport, הפופולרית בישראל, מוסיפה נגיעות עיצוביות אגרסיביות עוד יותר.

צללית ופרופורציות

מהצד, ה-X5 שומר על הפרופורציות המוכרות של SUV גדול וקלאסי, אך עם טוויסט דינמי. קו הגג משתפל קלות לאחור, קו המותניים גבוה ובולט, ובתי הגלגלים המודגשים מאכלסים חישוקי סגסוגת גדולים (החל מ-19 אינץ' ועד 22 אינץ' אופציונליים בעיצובים שונים). המידות הנדיבות (אורך של כמעט 5 מטרים, רוחב של 2 מטרים) תורמות לנוכחות המרשימה, אך גם מרמזות על אתגרי חניה ותמרון בסמטאות צרות. בהשוואה לדור היוצא, הוא מרגיש גדול ומפוסל יותר.

מאחור, השינוי העיקרי לאחר מתיחת הפנים הוא בפנסים. הם קיבלו עיצוב תלת-ממדי מודרני עם חתימת תאורה בצורת חצי חץ כפולים, המעניקים לרכב מראה ייחודי ועדכני גם בשעות החשיכה. הפגוש האחורי ופתחי המפלט (שבחלק מהגרסאות הם בעיקר לקישוט) משלימים מראה מוצק ויוקרתי. דלת תא המטען הגדולה, שנפתחת בשני חלקים (חלק עליון וחלק תחתון קטן יותר, שיכול לשמש כספסל מאולתר או מדף נוח), היא סימן היכר ותיק ושימושי של ה-X5.

III. עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח: סלון מפואר על גלגלים

אווירה, קונספט ואיכות חומרים

כניסה לתא הנוסעים של ה-X5 היא כמו כניסה לעולם אחר. האווירה היא שילוב מרשים של יוקרה קלאסית וטכנולוגיה מתקדמת. הקונספט העיצובי, במיוחד לאחר מתיחת הפנים, נוטה לכיוון מינימליסטי ונקי יותר, עם דגש על המסך הקעור הענק (Curved Display) שמשלב את לוח המחוונים הדיגיטלי ומסך המולטימדיה המרכזי ליחידה אחת מרשימה. הדשבורד רחב ומרשים, מחופה בחומרים איכותיים – עור (או דמוי עור איכותי מאוד בשם Sensafin כסטנדרט), עץ אמיתי או אלומיניום מוברש, בהתאם לרמת הגימור והאופציות שנבחרו.

איכות החומרים היא ללא דופי ברוב המקומות אליהם היד מגיעה. הדיפונים רכים ונעימים למגע, המתגים והפקדים מרגישים מוצקים ואיכותיים, ואיכות ההרכבה מעולה, כיאה לרכב פרימיום מבית ב.מ.וו. ישנה תחושה של תשומת לב לפרטים הקטנים, החל מהתפירה במושבים ועד לתאורת האווירה העשירה והניתנת להתאמה אישית. כמובן, ככל שעולים ברמות הגימור ומוסיפים אופציות (כמו ריפודי עור מרינו יקרים או דיפוני קריסטל לחלק מהפקדים), תחושת היוקרה רק מתעצמת.

הנדסת אנוש, נוחות ומרווח

הנדסת האנוש טובה בדרך כלל, אך דורשת הסתגלות מסוימת, במיוחד בגלל המעבר למסך המגע הגדול והסתמכות הולכת וגוברת עליו לשליטה בפונקציות רבות (כמו בקרת האקלים). למרות זאת, ב.מ.וו עדיין שומרת על חוגת ה-iDrive המוכרת והנוחה לשליטה במערכת המולטימדיה תוך כדי נהיגה, וכן על מספר כפתורים פיזיים חיוניים. הראות החוצה טובה לפנים ולצדדים בזכות תנוחת הישיבה הגבוהה, אך מעט מוגבלת לאחור בגלל קורות C רחבות – מצלמות וחיישני חניה הם חובה (וסטנדרט, למרבה המזל).

המושבים הקדמיים מצוינים. הם מציעים תמיכה נהדרת לגוף, נוחות גבוהה גם בנסיעות ארוכות, ומגוון רחב של אפשרויות כוונון חשמלי (כולל זיכרונות). חימום מושבים הוא סטנדרט בישראל, ואוורור ופונקציית עיסוי זמינים כאופציה או ברמות גימור גבוהות. מאחור, המרווח נדיב מאוד לשני נוסעים, עם שפע מקום לרגליים, לראש ולכתפיים. גם נוסע שלישי יסתדר לנסיעות קצרות, אך יסבול ממושב מרכזי פחות נוח וממנהרת הינע בולטת. בחלק מהשווקים ניתן להזמין את ה-X5 עם שורת מושבים שלישית, אך המרווח בה סמלי למדי ומתאים בעיקר לילדים קטנים או לנסיעות קצרצרות. בישראל, אופציה זו פחות נפוצה.

תא מטען ושימושיות

נפח תא המטען גדול ושימושי, ועומד על 650 ליטרים מכובדים במצב רגיל (מעט פחות בגרסת הפלאג-אין, כ-500 ליטר, בגלל מיקום הסוללה מתחת לרצפה). קיפול המושבים האחוריים (המתחלקים ביחס 40:20:40) מגדיל את הנפח לכ-1,870 ליטר (כ-1,720 בפלאג-אין). הדלת האחורית המתפצלת, כאמור, מקלה על העמסת חפצים כבדים או קטנים, וסף ההטענה נוח יחסית. ישנם פתרונות עיגון, תאי אחסון קטנים בצדדים, וכיסוי נגלל לשמירה על פרטיות התכולה. בסך הכל, ה-X5 מציע שימושיות גבוהה למשפחה, גם אם הוא לא השיאן בקטגוריה מבחינת נפח אחסון מוחלט.

IV. טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה: קוקפיט דיגיטלי

מערכת מולטימדיה ולוח מחוונים

גולת הכותרת הטכנולוגית בתא הנוסעים היא ללא ספק ה-BMW Curved Display. מדובר במסך קעור ומרשים המשלב לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 12.3 אינץ' ומסך מגע מרכזי בגודל 14.9 אינץ' תחת מעטפת זכוכית אחת. איכות התצוגה מעולה, עם צבעים עשירים וחדות גבוהה. המערכת מבוססת על BMW Operating System 8.5 (או גרסה עדכנית יותר בהתאם לשנת הדגם), והיא מהירה, אינטואיטיבית יחסית (לאחר תקופת הסתגלות קצרה), ותומכת בעדכוני תוכנה מהאוויר (OTA).

המערכת מציעה שפע של אפשרויות התאמה אישית, ניווט מתקדם עם דיווחי תנועה בזמן אמת, ושליטה קולית משופרת (BMW Intelligent Personal Assistant) שמבינה פקודות בשפה טבעית (גם אם עדיין לא מושלמת בעברית). קישוריות לסמארטפונים היא כמובן סטנדרט, עם תמיכה מלאה ואלחוטית ב-Apple CarPlay וב-Android Auto, מה שהופך את השימוש באפליקציות הנייד לנוח ואינטגרלי לחוויית הנסיעה. לוח המחוונים הדיגיטלי מציע מגוון תצוגות לבחירה, כולל תצוגת מפה גדולה או מידע על מערכות העזר לנהג.

אבזור נוחות וטכנולוגיות ייחודיות

רשימת האבזור הסטנדרטי והאופציונלי ארוכה ומפנקת, כיאה לרכב בסגמנט הזה. בישראל, כבר מרמת הגימור הבסיסית (אם יש כזו) תקבלו בדרך כלל בקרת אקלים מפוצלת (לרוב 3 או 4 אזורים), מושבים קדמיים חשמליים עם חימום, ריפוד דמוי-עור איכותי (Sensafin), תאורת אווירה, גג שמש פנורמי, מפתח חכם, דלת תא מטען חשמלית, ומערך בטיחות מקיף (עליו נרחיב בהמשך). רמות הגימור הגבוהות יותר, כמו M-Sport או Luxury, יוסיפו פריטים כמו חישוקים גדולים יותר, עיצוב חיצוני ופנימי ספורטיבי או יוקרתי יותר, מערכת שמע משודרגת (למשל Harman Kardon), מושבי קומפורט מתקדמים עם אוורור ועיסוי, תצוגה עילית (HUD) צבעונית ואיכותית, ועוד פינוקים.

בין הטכנולוגיות הייחודיות שניתן למצוא ב-X5 (חלקן כאופציה) נמנות מערכת שליטה באמצעות מחוות יד (לשליטה על עוצמת השמע או מענה לשיחות, גימיק נחמד אך לא תמיד הכרחי), אפליקציית My BMW המאפשרת שליטה מרחוק על פונקציות שונות של הרכב (נעילה/פתיחה, איתור, הפעלת מיזוג מראש), ואת מתלי האוויר האדפטיביים (סטנדרט בחלק מהגרסאות, אופציה באחרות) שמשפרים משמעותית את נוחות הנסיעה והיכולת הדינמית.

V. ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק/אנרגיה: כוח ובזבוז (או חיסכון)

יחידות הנעה רלוונטיות לישראל

היצע המנועים של ה-X5 רחב ומגוון בעולם, אך בישראל הוא מתרכז בדרך כלל בשתי גרסאות עיקריות, שתיהן מצוידות במערכת הנעה כפולה חכמה (xDrive) כסטנדרט:

  • BMW X5 xDrive40i: גרסת הבנזין "הבסיסית" (אם אפשר לקרוא לה כך). מצוידת במנוע 6 צילינדרים טורי בנפח 3.0 ליטר עם מגדש טורבו ומערכת היברידית קלה (48V). ההספק עומד על כ-381 כ"ס והמומנט על כ-55 קג"מ. נתונים אלו מאפשרים תאוצה מרשימה של 0-100 קמ"ש בכ-5.4 שניות. הכוח זמין ושופע בכל טווח סל"ד, והמנוע חלק ונעים.
  • BMW X5 xDrive50e: גרסת הפלאג-אין הייבריד, שהיא ככל הנראה הפופולרית ביותר בישראל בזכות הטבת המס המשמעותית. היא משלבת את אותו מנוע בנזין 6 צילינדרים (בגרסה מעט מוחלשת) עם מנוע חשמלי חזק וסוללה גדולה יחסית (כ-25.7 קוט"ש נטו). ההספק המשולב מרשים ועומד על כ-489 כ"ס, והמומנט אדיר – כ-71.4 קג"מ. התוצאה היא תאוצה מסחררת של 0-100 קמ"ש בכ-4.8 שניות בלבד! מהיר יותר מרוב מכוניות הספורט על הכביש.

שתי הגרסאות משודכות לתיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית מעולה מבית ZF עם 8 **הילוכים**. ה**גיר** הזה ידוע בפעולתו החלקה, המהירה והחכמה, והוא מתאים באופן מושלם לאופי של ה-X5, בין אם בנהיגה רגועה או דינמית. המעבר בין הילוכים כמעט בלתי מורגש.

ביצועים וצריכת דלק/אנרגיה

הביצועים של ה-X5, בשתי הגרסאות הנ"ל, פשוט מצוינים. תחושת הכוח מיידית ומרשימה, תאוצות הביניים חזקות מאוד ומאפשרות עקיפות בטוחות ומהירות גם בעליות תלולות. ה-xDrive50e מרגישה אפילו זריזה יותר בזכות המומנט המיידי של המנוע החשמלי. נהיגה יומיומית בשתי הגרסאות היא חוויה נטולת מאמץ לחלוטין.

בנוגע ל**צריכת דלק** וצריכת אנרגיה, כאן הסיפור מתפצל. ה-xDrive40i, למרות המערכת ההיברידית הקלה, הוא עדיין רכב גדול וכבד עם מנוע חזק. נתוני היצרן (WLTP) מדברים על סביבות 10-11 ק"מ לליטר בממוצע, אך במציאות הישראלית, עם נהיגה מגוונת שכוללת פקקים, צפו לצריכה ריאלית של כ-7-9 ק"מ לליטר. לא זול לתדלק מפלצת כזו.

לעומת זאת, ה-xDrive50e מציעה פוטנציאל חיסכון משמעותי, בתנאי אחד: שמקפידים להטעין את הסוללה באופן קבוע. טווח הנסיעה החשמלי המוצהר (WLTP) עומד על כ-94-110 ק"מ מרשימים מאוד. במציאות, ניתן לצפות לטווח חשמלי ריאלי של כ-70-90 ק"מ, תלוי בסגנון הנהיגה ותנאי הדרך. זה אומר שרוב הנסיעות היומיומיות (לעבודה, לסידורים) יכולות להתבצע על חשמל בלבד, בעלות נמוכה משמעותית מעלות בנזין. צריכת האנרגיה במצב חשמלי עומדת על כ-23-27 קוט"ש ל-100 ק"מ. כמובן, כשהסוללה מתרוקנת והרכב עובר למצב היברידי, צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר מזו של רכב היברידי "רגיל" (בגלל המשקל העצמי הגבוה), אך עדיין סבירה יחסית לגודל ולביצועים, סביב 10-12 ק"מ לליטר בנהיגה מתונה. מעניין לציין שגם עבור רכבים חשמליים או פלאג-אין, רבים עדיין מחפשים את המונח "**צריכת דלק**", ולכן חשוב להבין את ההבדלים ואת העלויות.

VI. טעינה (ל-X5 xDrive50e): ממלאים חשמל במקום דלק

טעינת AC ו-DC

כאמור, כדי למצות את הפוטנציאל של גרסת הפלאג-אין xDrive50e, טעינה סדירה היא המפתח. הרכב מצויד במטען פנימי (On-Board Charger) המאפשר טעינה ביתית (AC) בקצב מקסימלי של 7.4 קילוואט. זה אומר שטעינה מלאה של הסוללה הגדולה יחסית (מ-0% ל-100%) בעמדת טעינה ביתית תלת-פאזית מתאימה או עמדה ציבורית AC, תארך כ-4.5 שעות. טעינה משקע ביתי רגיל (חד-פאזי, 10-16 אמפר) תהיה איטית משמעותית ותארך לילה שלם או יותר.

בניגוד לרוב רכבי הפלאג-אין, אך בדומה למגמה ברכבים חשמליים מלאים, ה-X5 xDrive50e אינו תומך בטעינה מהירה (DC). המשמעות היא שלא ניתן "לתדלק" חשמל במהירות בעמדות ציבוריות מהירות כמו שעושים עם רכב חשמלי מלא. זה לא בהכרח חיסרון גדול, שכן הרכב מיועד בעיקר לטעינה ביתית או במקום העבודה, אך כדאי להיות מודעים לכך. סוג המחבר לטעינת AC הוא Type 2, הסטנדרט האירופאי המקובל בישראל.

חווית הטעינה בישראל

חווית הטעינה הביתית עם ה-X5 50e נוחה למדי למי שיש לו חניה פרטית ואפשרות להתקין עמדת טעינה. פשוט מחברים את הרכב בסוף היום, ובבוקר מתחילים נסיעה עם סוללה מלאה וטווח חשמלי מכובד. אפליקציית My BMW מאפשרת לנטר את מצב הטעינה מרחוק, לתזמן טעינות לשעות הלילה (כשיש תעריף חשמל מוזל, אם קיים) ולהפעיל מיזוג מראש באמצעות חשמל מהרשת ולא מהסוללה.

בנוגע לטעינה ציבורית (AC), התשתית בישראל הולכת ומתפתחת, אך עדיין לא מושלמת. ישנן עמדות רבות בקניונים, מרכזי קניות, משרדים וחניונים ציבוריים, אך הן לא תמיד פנויות או תקינות. מכיוון שה-X5 אינו תומך בטעינת DC, ההסתמכות על עמדות AC ציבוריות פחות קריטית, אך הן יכולות להיות שימושיות להוספת טווח חשמלי במהלך היום אם יש זמן המתנה מספיק ארוך. בסך הכל, חווית הטעינה דומה לזו של רכבי פלאג-אין אחרים, עם היתרון של טווח חשמלי גדול מהממוצע.

VII. חווית נהיגה והתנהגות כביש: נוחות של לימוזינה, זריזות של… SUV גדול?

נוחות נסיעה ובידוד רעשים

אחד התחומים שבהם ה-X5 מצטיין הוא נוחות הנסיעה. במיוחד בגרסאות המצוידות במתלי אוויר אדפטיביים (שלעיתים מוצעים כסטנדרט בגרסאות הבכירות או בחבילות מסוימות בישראל), ה-X5 פשוט מרחף מעל שיבושי הכביש. הוא מגהץ מהמורות קטנות וגדולות כאחד בצורה מרשימה, ומספק נסיעה חלקה ונינוחה כמו לימוזינה מפוארת. גם בגרסאות עם מתלים רגילים (קפיצי סליל), הנוחות טובה מאוד, אם כי מעט פחות "מלכותית" על שיבושים חדים.

בידוד הרעשים מעולה גם הוא. רעשי מנוע כמעט ולא חודרים לתא הנוסעים בנהיגה רגועה (במיוחד ב-50e במצב חשמלי, שם שוררת דממה כמעט מוחלטת). רעשי רוח נשמרים ברמה נמוכה מאוד גם במהירויות גבוהות, ורעשי כביש מבודדים היטב, אם כי צמיגים רחבים וחישוקים גדולים עלולים להגביר מעט את רעשי הדרך על אספלט מחוספס. בסך הכל, ה-X5 הוא פרטנר נהדר לנסיעות ארוכות ושקטות.

התנהגות דינמית ותחושת היגוי

למרות גודלו ומשקלו (במיוחד בגרסת הפלאג-אין הכבדה), ה-X5 מפתיע ביכולות הדינמיות שלו. נכון, זה לא M3, אבל ביחס ל-SUV גדול, הוא מרגיש זריז ובטוח. ההיגוי (עם תגבור משתנה) מדויק למדי, אם כי מעט קל מדי ולא מאוד עשיר במשוב במהירויות נמוכות. במהירויות גבוהות יותר ובפניות, הוא מתקשח ומספק תחושת שליטה טובה. אחיזת הכביש גבוהה מאוד, הודות למערכת ה-xDrive והצמיגים הרחבים. זוויות הגלגול בפניות מרוסנות היטב (במיוחד עם מתלי האוויר או מייצבים אקטיביים אופציונליים), והרכב מרגיש יציב ובטוח גם תחת לחץ.

תחושת הבלמים טובה וחזקה, עם עוצמת בלימה פרוגרסיבית ומרחק עצירה קצר יחסית לגודל הרכב. בגרסת הפלאג-אין (50e), ישנה מערכת בלימה רגנרטיבית שאוגרת אנרגיה בעת האטה ומסייעת להאריך את הטווח החשמלי. המעבר בין הבלימה הרגנרטיבית לבלימה המכאנית חלק למדי, אם כי דוושת הבלם עשויה להרגיש מעט שונה למי שלא מורגל בכך. קלות התמרון בעיר היא נקודה פחות חזקה; למרות מערכות החניה המתקדמות, הרדיוס סיבוב גדול והמידות הנדיבות מקשים מעט על השתחלות לחניות צפופות או תמרון בסמטאות צרות. היעדר **גיר** ידני והמעבר החלק בין **הילוכים** (בגרסת הבנזין) או ההיעדר המוחלט שלהם במצב חשמלי (בפלאג-אין) תורמים לחווית נהיגה חלקה ונטולת מאמץ.

VIII. בטיחות ומערכות עזר לנהג: מבצר על גלגלים

מבחני בטיחות ומאפיינים מבניים

בטיחות היא כמובן נושא קריטי ברכב שמיועד לשמש גם כרכב משפחתי, וב.מ.וו לא חסכו בתחום הזה. ה-X5 הנוכחי (G05) נבחן במבחני הריסוק של Euro NCAP בשנת 2018 (לפני מתיחת הפנים, אך המבנה הבסיסי זהה) וזכה לציון המרבי של 5 כוכבים. הוא הציג ביצועים מצוינים בהגנה על מבוגרים וילדים בתאונות חזיתיות וצדיות, וגם ציונים טובים בהגנה על הולכי רגל ובפעולת מערכות הבטיחות האקטיביות. תוצאות אלו, יחד עם **מבדקי בטיחות** פנימיים מחמירים של היצרן, מעידות על רמת בטיחות גבוהה.

המבנה המאסיבי של הרכב, השימוש בפלדה בעלת חוזק מתיחה גבוה באזורים קריטיים, ומערך מקיף של כריות אוויר (קדמיות, צדיות, וילון, ולעיתים גם ברכיים לנהג) תורמים לבטיחות הפסיבית. **מבחני בטיחות** הם רק חלק מהתמונה, וההרגשה הכללית בתוך ה-X5 היא של רכב מוצק ובטוח מאוד.

מערכות עזר לנהג (ADAS)

ה-X5 מצויד כסטנדרט (ברוב רמות הגימור המשווקות בישראל) בחבילת מערכות עזר מתקדמות לנהג (ADAS). החבילה כוללת בדרך כלל בלימה אוטונומית בחירום עם זיהוי הולכי רגל ודו-גלגלי, התרעה ותיקון אקטיבי של סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית עם פונקציית זחילה בפקקים, ניטור שטחים מתים עם התרעה על תנועה חוצה מאחור, זיהוי תמרורים, והתרעה על עייפות נהג. מערכות אלו פועלות בצורה חלקה ויעילה בדרך כלל, ומסייעות להפחית את העומס על הנהג ולהגביר את הבטיחות.

ברמות גימור גבוהות יותר או כאופציה, ניתן למצוא מערכות מתקדמות עוד יותר, כמו מערכת שמירת מרכז נתיב אקטיבית (Driving Assistant Professional) המאפשרת נהיגה חצי-אוטונומית בתנאים מסוימים (בעיקר בכבישים מהירים), סייען חניה אוטומטי (שיכול לבצע חניה במקביל ובניצב ללא מגע יד אדם), ומצלמות היקפיות 360 מעלות המספקות מבט-על ומקלות מאוד על תמרונים במקומות צפופים. חשוב לבדוק את מפרט הבטיחות המדויק של **רמת גימור** ספציפית לפני הרכישה, שכן ייתכנו הבדלים בין הגרסאות השונות.

IX. מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל): התענוג לא זול

כמה עולה? מחירון ורמות גימור

וכאן אנחנו מגיעים לשאלת מיליון השקלים (תרתי משמע, כמעט). **כמה עולה** ב.מ.וו X5 בישראל? התשובה הקצרה היא: הרבה. מדובר ברכב פרימיום מקטגוריה גבוהה, וה**מחיר** משקף זאת. נכון לאפריל 2025, ה**מחירון** הרשמי של ב.מ.וו X5 חדש מתחיל באזור ה-650-700 אלף ש"ח עבור גרסת ה-xDrive40i ברמת גימור בסיסית יחסית (למשל Executive), ויכול לטפס בקלות מעל 800-850 אלף ש"ח ואף יותר עבור גרסת הפלאג-אין xDrive50e ברמות גימור גבוהות יותר כמו M-Sport או עם תוספות אופציונליות רבות.

בישראל משווקות בדרך כלל מספר **רמות גימור** עיקריות. ההבדלים ביניהן באים לידי ביטוי בעיקר בעיצוב החיצוני והפנימי (חבילות עיצוב כמו M-Sport או Luxury), בגודל ועיצוב החישוקים, בסוג ואיכות הריפודים, ובאבזור הנוחות והטכנולוגיה (מערכת שמע משודרגת, מושבי קומפורט, HUD, מערכות בטיחות מתקדמות יותר וכו'). חשוב לבחון היטב את ההבדלים בין רמות הגימור ולוודא שהרמה הנבחרת כוללת את האבזור החשוב לכם, שכן תוספות אופציונליות עלולות לייקר את המחיר הסופי באופן משמעותי.

אחריות, עלויות תחזוקה ושווי שימוש

ב.מ.וו ישראל מציעה בדרך כלל אחריות יצרן מלאה לשנתיים ללא הגבלת קילומטרים, ולעיתים ישנן הרחבות אחריות או חבילות טיפולים במבצע. עבור גרסת הפלאג-אין xDrive50e, ישנה אחריות נפרדת ומורחבת לסוללת המתח הגבוה, בדרך כלל ל-8 שנים או 160,000 ק"מ (המוקדם מביניהם). חשוב לבדוק את תנאי האחריות המדויקים בעת הרכישה.

עלויות התחזוקה השוטפת של רכב פרימיום כמו ה-X5 צפויות להיות גבוהות מהממוצע. טיפולים במוסכי היבואן המורשים יקרים, וגם עלות חלקי החילוף והביטוח גבוהה. בגרסת הפלאג-אין, ייתכן חיסכון מסוים בעלויות הטיפולים השוטפים (פחות בלאי לבלמים בזכות הבלימה הרגנרטיבית), אך מצד שני, מורכבות המערכת ההיברידית עלולה להוביל ל**תקלות** או **בעיות** יקרות לתיקון מחוץ לתקופת האחריות. שווי השימוש לצורכי מס גבוה גם הוא, כמובן, מה שמשפיע על עלות ההחזקה הכוללת למי שמקבל את הרכב מהעבודה. ירידת הערך בשוק המשומש היא גם שיקול, אם כי דגמי פלאג-אין פופולריים נוטים לשמור על ערכם טוב יחסית בשנים האחרונות.

X. יתרונות: למה כן?

לסיכום נקודות החוזק של הב.מ.וו X5, הנה כמה מה**יתרונות** הבולטים:

  • איכות תא נוסעים וטכנולוגיה: תא הנוסעים מרגיש יוקרתי, בנוי לתלפיות מחומרים איכותיים ומציע חוויה טכנולוגית מתקדמת עם המסך הקעור ומערכת ה-iDrive העדכנית.
  • ביצועים מרשימים: שתי יחידות ההנעה העיקריות בישראל (40i ו-50e) מציעות ביצועים חזקים מאוד, תאוצות זריזות וחווית נהיגה נטולת מאמץ. ה-50e מסחררת במיוחד.
  • נוחות נסיעה מעולה: במיוחד עם מתלי אוויר, ה-X5 מציע נוחות נסיעה ברמה של לימוזינה, עם שיכוך מעולה ובידוד רעשים מרשים.
  • גרסת פלאג-אין יעילה ושימושית (50e): הטווח החשמלי הריאלי הגדול (70-90 ק"מ) מאפשר נסיעה יומיומית על חשמל בלבד, עם פוטנציאל חיסכון משמעותי בעלויות הדלק ונהיגה שקטה וחלקה. הטבת המס הופכת אותה לאטרקטיבית במיוחד בישראל.
  • התנהגות כביש דינמית (יחסית לקטגוריה): למרות הגודל והמשקל, ה-X5 מציע התנהגות כביש בטוחה, זריזה ומהנה יותר מרוב מתחריו הישירים בקטגוריית ה-SUV הגדולים.
  • בטיחות גבוהה: ציון 5 כוכבים ב-Euro NCAP ומערך מקיף של מערכות בטיחות אקטיביות ופסיביות.

XI. חסרונות: איפה הפשרות?

כמובן, אין רכב מושלם, וגם ל-X5 יש כמה **חסרונות** או פשרות שצריך לקחת בחשבון:

  • מחיר גבוה מאוד: ה-X5 הוא רכב יקר מאוד לרכישה, גם בגרסאות הבסיס, והמחיר מטפס במהירות עם תוספות ורמות גימור גבוהות.
  • עלויות תחזוקה וביטוח גבוהות: להיות בעלים של ב.מ.וו יוקרתי זה לא עסק זול. צפו להוצאות גבוהות על טיפולים, ביטוח וחלפים פוטנציאליים.
  • מורכבות טכנולוגית (ופוטנציאל לבעיות): שפע המערכות האלקטרוניות והטכנולוגיות המתקדמות, במיוחד בגרסת הפלאג-אין, עלול להוביל ל**תקלות** או **בעיות** מורכבות ויקרות לתיקון בעתיד.
  • מרווח מוגבל בשורה שלישית (אם קיימת): האופציה לשבעה מושבים קיימת בחלק מהשווקים, אך השורה השלישית צפופה מאוד ומתאימה בעיקר לילדים.
  • צריכת דלק גבוהה (בגרסת הבנזין 40i): גרסת הבנזין חזקה ומהנה, אך גם צמאה לדלק, במיוחד בנהיגה עירונית או דינמית.
  • תמרון עירוני מאתגר: המידות הגדולות והרדיוס סיבוב הרחב הופכים את התמרון והחניה בעיר למשימה לא פשוטה.

XII. בהשוואה למתחרים: ראש בראש עם הענקים

הב.מ.וו X5 מתמודד בזירה תחרותית ויוקרתית במיוחד. **בהשוואה** למתחרהו המרכזי והנצחי, המרצדס GLE, ה-X5 נוטה להציע חווית נהיגה דינמית וספורטיבית יותר, עם היגוי מדויק יותר ותחושת חיבור טובה יותר לכביש. ה-GLE, מצידו, שם דגש חזק יותר על נוחות נסיעה (למרות שה-X5 מצוין בתחום זה גם כן) ועל תחושת פאר קלאסית יותר בתא הנוסעים, עם עיצוב שונה ומערכת MBUX המרשימה של מרצדס. גרסאות הפלאג-אין של שני הדגמים מציעות נתונים דומים למדי, והבחירה ביניהן תלויה במידה רבה בהעדפה אישית למותג ולסגנון העיצובי והדינמי.

מול האודי Q7 וה-Q8, ה-X5 מרגיש לעיתים קצת פחות מרווח (במיוחד ה-Q7 שמציע שורה שלישית שימושית יותר) אך מפצה על כך בהתנהגות כביש חדה יותר ובמנועים חזקים ומרגשים יותר (לרוב). האודי מציעים תא נוסעים טכנולוגי ואיכותי מאוד, עם עיצוב נקי ומינימליסטי, ונוחות נסיעה גבוהה. הוולוו XC90 הוא אלטרנטיבה מעניינת, עם דגש חזק על בטיחות, עיצוב סקנדינבי מינימליסטי ואלגנטי, ותא נוסעים מרווח ושימושי (גם הוא עם אופציה לשבעה מקומות נוחים יחסית). ה-XC90 פחות דינמי מה-X5, אך גרסת הפלאג-אין שלו חזקה וחסכונית. הפורשה קאיין הוא המתחרה הספורטיבי ביותר בחבורה, ומציע ביצועים והתנהגות כביש ברמה של מכונית ספורט, אך במחיר גבוה עוד יותר ועם פחות דגש על שימושיות משפחתית. ה-X5 מנסה למצוא את האיזון המוצלח ביותר בין כל העולמות הללו – דינמיות, יוקרה, נוחות ושימושיות.

XIII. סיכום ומסקנות: אז האם כדאי לקנות?

הב.מ.וו X5 בדורו הנוכחי (G05 LCI) הוא רכב פנאי-שטח יוקרתי מרשים ביותר. הוא מצליח לשמר את ה-DNA הספורטיבי של המותג, תוך שהוא מציע רמות גבוהות מאוד של יוקרה, נוחות, טכנולוגיה ובטיחות. תא הנוסעים הוא מקום נעים ואיכותי לשהות בו, הביצועים (במיוחד בגרסת הפלאג-אין 50e) עוצרי נשימה, ונוחות הנסיעה, בעיקר עם מתלי אוויר, היא פשוט מעולה. העיצוב החיצוני בולט ומרשים (לטוב ולרע, תלוי בטעם האישי), והרכב משדר הצלחה ויוקרה.

מול מתחרים כמו המרצדס GLE, ה-X5 מציע חווית נהיגה מעט יותר מעורבת ודינמית. **בהשוואה** ל-GLE, הוא אולי מרגיש פחות "מפואר" במובן הקלאסי, אך יותר ספורטיבי ומחובר לכביש. גרסת הפלאג-אין xDrive50e היא כנראה הבחירה ההגיונית ביותר בישראל, בזכות השילוב המנצח של ביצועים מסחררים, טווח חשמלי שימושי מאוד והטבת מס משמעותית שהופכת את מחירו לתחרותי יותר (יחסית כמובן). היא מאפשרת ליהנות מכל העולמות: נסיעה חשמלית שקטה וזולה ביום-יום, וכוח מתפרץ וטווח נסיעה ארוך כשצריך.

אז **האם כדאי לקנות** ב.מ.וו X5? אם התקציב מאפשר זאת, ואתם מחפשים SUV גדול, יוקרתי, חזק, נוח וטכנולוגי, עם דגש על הנאה מנהיגה ואיכות כוללת גבוהה – התשובה היא בהחלט כן. הוא מתאים במיוחד למשפחות אמידות (עם עד שלושה ילדים, או שניים בנוחות מרבית), למנהלים ולכל מי שרוצה רכב שעושה הכל ברמה גבוהה מאוד ומשדר הצלחה. הוא פחות יתאים למי שמחפש את השימושיות המרבית (שורה שלישית מרווחת יותר קיימת אצל מתחרים), למי שחושש מעלויות תחזוקה גבוהות או ממורכבות טכנולוגית, או למי שמעדיף עיצוב שמרני ופחות בולט. בסופו של יום, ה-X5 הוא עדיין אחד מרכבי הפנאי-שטח היוקרתיים הטובים והשלמים ביותר בשוק, וקשה מאוד לטעות איתו אם הוא עונה על הצרכים והיכולות שלכם. מומלץ בחום (ובכיס עמוק).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *