Skip to content
דף הבית » סקירה מקצועית על אאודי Q5 – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

סקירה מקצועית על אאודי Q5 – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

אז אתם מחפשים SUV פרימיום, אה?

כזה שיראה לשכנים שעשיתם את זה, אבל בלי לצעוק את זה מגג פנורמי? כזה שמרגיש כמו כספת על גלגלים, אבל זז מספיק מהר כדי להשאיר אבק לרוב המכוניות בכביש? כזה שבו הילדים מאחור יכולים לריב בשקט יחסי, כי בידוד הרעשים פשוט פנומנלי?

אם עניתם "כן, בבקשה תוסיף לי גם קפה ועוגייה", אז כנראה שאתם במקום הנכון. ברוכים הבאים לסקירה המקיפה שלנו על אחד השחקנים המרכזיים, ולמען האמת, אחד הפופולריים ביותר בזירת רכבי הפנאי היוקרתיים בישראל ובעולם: ה-Audi Q5.

הוא לא חדש בשכונה, ה-Q5, הוא כבר ותיק ומכובד. אבל כמו יין טוב (או וויסקי סינגל מאלט, תלוי בהעדפה), הוא ממשיך להשתבח עם השנים, או לפחות להתעדכן טכנולוגית כדי להישאר רלוונטי. זה לא סתם עוד ג'יפון, זה אאודי. וזה אומר הרבה.

I. מבוא: מי אתה, אאודי Q5?

הג'וקר של אאודי בקטגוריית הפנאי-פרימיום

ה-Audi Q5, או כמו שאוהבים לקרוא לו בחיבה (או בקנאה) – פשוט Q5, הוא הלחם והחמאה של אאודי בקטגוריית רכבי הפנאי הבינוניים (Mid-size luxury SUV). מאז שהגיח לעולם ב-2008, הוא הפך לאחד הדגמים הנמכרים ביותר של היצרנית מאינגולשטאדט, ולא בכדי. הוא יושב בדיוק באמצע, בין ה-Q3 הקומפקטי יותר ל-Q7/Q8 הגדולים והיקרים יותר, ומציע שילוב מנצח של גודל שימושי, יוקרה, טכנולוגיה וביצועים.

הדור הנוכחי שאנו סוקרים כאן, המכונה Typ FY, הוצג במקור ב-2017 ועבר מתיחת פנים משמעותית לקראת שנת 2021. העדכון הזה שמר על המראה המוכר אבל הוסיף קצת פלפל עיצובי, שדרג משמעותית את הטכנולוגיה בתא הנוסעים (ביי ביי לחוגה, הלו מסך מגע!), וריענן את היצע המנועים. באנגלית, הוא עדיין מוכר פשוט כ-Audi Q5, לפעמים עם ציון שנת הדגם או הדור השני.

בישראל, כמו בעולם, ה-Q5 תמיד היה שחקן חזק. הוא קורץ לקהל רחב יחסית בתוך סגמנט הפרימיום – משפחות מבוססות שמחפשות רכב בטוח, מרווח ואיכותי עם סמל נחשק בחזית, אנשי עסקים שרוצים רכב ייצוגי אך לא מנקר עיניים, וכל מי שמעריך הנדסה גרמנית, איכות חומרים ללא פשרות ותחושת "טנק" על הכביש.

זירת הקרב: מי המתחרים?

ה-Q5 לא משחק לבד במגרש הזה. הו לא. הוא נמצא בלב ליבה של קטגוריה תחרותית ועמוסה, שבה כל יצרניות הפרימיום רוצות נתח מהעוגה. המתחרים הישירים והעיקריים שלו בשוק הישראלי הם השילוש הגרמני הקדוש – ב.מ.וו X3 ומרצדס GLC – וגם שחקנים חזקים אחרים כמו וולוו XC60 השוודי האלגנטי, ולקסוס NX היפני המתוחכם. כל אחד מהם מביא לשולחן חוזקות וחולשות משלו, וה-Q5 צריך להצדיק את מקומו ביניהם. הוא עושה זאת בעיקר באמצעות שילוב מאוזן מאוד של יכולות, איכות פנים פנומנלית ותחושת סולידיות כללית.

מה נבדוק בסקירה?

בסקירה זו נצלול לעומק ונבחן את ה-Audi Q5 מכל זווית אפשרית, תמיד עם עין אחת על השוק הישראלי. נתחיל בעיצוב החיצוני והפנימי, נלטף את החומרים האיכותיים (וירטואלית, כמובן), נבדוק את המרווח והשימושיות, נשחק עם הגאדג'טים והמולטימדיה, נרד לקרביים של יחידות ההנעה ונברר מהי **צריכת דלק** אמיתית (או צריכת אנרגיה, אם נדבר על גרסת הפלאג-אין), נספר לכם איך הוא מרגיש על הכביש מבחינת נוחות והתנהגות, נבדוק מה אומרים **מבחני בטיחות** רשמיים ומה כולל ארסנל מערכות העזר לנהג, ננתח את ה**מחיר** ואת **המחירון** בישראל לפי **רמת גימור**, נשקול **יתרונות** ו**חסרונות**, נשווה אותו בקצרה למתחרים העיקריים (בקטע ה**בהשוואה**), ואפילו נתייחס לנושאים פחות זוהרים כמו **תקלות** או **בעיות** פוטנציאליות. בסוף, ננסה לענות על שאלת מיליון השקל (או יותר נכון, חצי מיליון השקל) – **האם כדאי לקנות** את האאודי Q5?

אגב, אם תהיתם לגבי **חוות דעת גולשים**, נזכיר אותן בהקשרים שונים, כי בסוף היום, הניסיון של אנשים אמיתיים חשוב לא פחות מההתרשמות שלנו.

II. עיצוב חיצוני: אלגנטיות מאופקת נוסח אינגולשטאדט

פילוסופיה עיצובית: אבולוציה, לא רבולוציה

אם ציפיתם שה-Q5 המחודש ייראה כמו חללית שהגיעה מהעתיד, כנראה שתתאכזבו קלות. אאודי, כידוע, מאמינה בעיצוב אבולוציוני. הקווים הכלליים של ה-Q5 מוכרים, נקיים וזורמים. הוא לא צועק "תראו אותי!", אלא לוחש "אני כאן, אני איכותי, ואני עולה לא מעט כסף". זו אלגנטיות מאופקת, כזו שלא תצא מהאופנה מהר מדי.

מתיחת הפנים של 2021 כן הוסיפה קצת יותר נוכחות. הגריל הקדמי המפורסם, ה-Singleframe, הפך לרחב ונמוך יותר, עם מבנה פנימי דמוי חלת דבש (תלוי ברמת הגימור) שנותן מראה אגרסיבי יותר. הפנסים הקדמיים קיבלו חתימת אור LED חדשה וחדה, ויש כמובן אופציה לתאורת Matrix LED מתקדמת שיודעת להאיר את הדרך בלי לסנוור אחרים. זה מרשים טכנולוגית וגם נראה טוב.

מבט מהצד ומאחור: קווים מוכרים וטוויסט טכנולוגי

מהצד, הפרופיל של ה-Q5 הוא קלאסי ל-SUV. לא תמצאו כאן קווי גג משתפלים דרמטיים כמו בגרסאות ה"ספורטבק" (יש גם Q5 ספורטבק, אבל הוא פונה לקהל קצת אחר). מה שכן בולט הוא קו המותניים המפוסל שעובר לכל אורך הרכב, ויוצר משחקי אור וצל מעניינים. בתי הגלגלים מודגשים קלות, אולי כדי לרמוז על יכולות ה"קוואטרו" המפורסמות (מערכת ההנעה הכפולה של אאודי).

מאחור, השינוי המעניין ביותר במתיחת הפנים הוא האופציה לפנסי OLED. כן, אותה טכנולוגיה מהטלוויזיות היקרות שלכם, עכשיו גם בפנסים האחוריים. מעבר למראה המרהיב, הם מאפשרים לנהג לבחור בין כמה חתימות אור שונות, ואפילו כוללים פונקציה בטיחותית: אם רכב מתקרב יותר מדי מאחור כשה-Q5 עומד, הפנסים נדלקים בעוצמה מלאה כדי להזהיר אותו. גימיק? אולי. מגניב? בהחלט. פס כרום (או דמוי כרום, תלוי בגימור) מחבר בין הפנסים ומרחיב את הרכב ויזואלית. הפגוש האחורי נקי יחסית, ולפעמים כולל יציאות מפלט דמה – טרנד עיצובי קצת שנוי במחלוקת.

גלגלים ונוכחות: עומד יציב על הכביש

אי אפשר לדבר על עיצוב בלי להזכיר את הגלגלים. ה-Q5 מגיע עם מגוון חישוקי סגסוגת, החל מ-"18 צנועים יחסית ברמות הגימור הבסיסיות, ועד לחישוקי "20 או אפילו "21 מרשימים ברמות הגימור הגבוהות או בחבילות ה-S-Line. כמובן, חישוקים גדולים יותר נראים טוב יותר, אבל עלולים לפגוע מעט בנוחות הנסיעה (אם כי ה-Q5 מתמודד עם זה יפה, כפי שנגלה בהמשך).

בסך הכל, ל-Q5 יש נוכחות מכובדת על הכביש. הוא לא קטן (אורך של כ-4.68 מטר, רוחב של כ-1.89 מטר), אבל גם לא מפלצתי. הוא נראה מוצק, איכותי ונטוע היטב על האספלט. הוא אולי לא הרכב הכי מסובב ראשים בקטגוריה, אבל הוא בהחלט משדר את המסר הנכון של יוקרה מאופקת ואיכות גרמנית.

III. עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח: כאן אאודי במיטבה

אווירה ותחושה: ברוכים הבאים למחלקה ראשונה

אם העיצוב החיצוני של ה-Q5 הוא "בסדר פלוס", תא הנוסעים הוא המקום שבו אאודי באמת זורחת. פותחים את הדלת הכבדה (והיא באמת מרגישה כבדה וסולידית), ומתקבלים באווירה של איכות, סדר וטכנולוגיה. הקווים העיצוביים אופקיים ברובם, מה שמעניק תחושה של רוחב ואווריריות. הכל נראה מהודק, מדויק ומתוכנן היטב.

השינוי המרכזי ממתיחת הפנים הוא המעבר למסך מגע מרכזי גדול ("10.1) שעומד гордо (בגאווה, ברוסית זה נשמע יותר טוב) בראש הקונסולה המרכזית. זה אומר שהחוגה המפורסמת של מערכת ה-MMI הקודמת נעלמה, מה שאולי יאכזב כמה מהמעריצים הוותיקים, אבל מפנה מקום לתא אחסון שימושי. בסך הכל, העיצוב נקי, מודרני ולא עמוס מדי בפרטים מיותרים. זה מקום שנעים מאוד לשהות בו, גם בנסיעות ארוכות.

איכות חומרים והרכבה: רף חדש (כמעט) בכל פעם

כאן אין הפתעות, וטוב שכך. איכות החומרים וההרכבה ב-Q5 היא פשוט פנומנלית, ומהווה אמת מידה בקטגוריה. כמעט כל משטח שבאים איתו במגע מרגיש איכותי ויקר. החלק העליון של הדשבורד והדלתות עשוי פלסטיק רך ונעים למגע, יש שימוש נדיב בדיפוני עור או אלקנטרה (תלוי ברמת הגימור), וגימורי אלומיניום מוברש או עץ אמיתי מוסיפים לתחושת היוקרה.

גם איכות ההרכבה היא ללא דופי. המרווחים בין הפאנלים מינימליים ואחידים, שום דבר לא מרגיש רופף או חלול, והסיכוי לשמוע קרקושים או ציוצים מהפלסטיקה נמוך מאוד. זו תחושת הסולידיות המפורסמת של אאודי, והיא מורגשת היטב בכל פינה בתא הנוסעים. זה אחד ה**יתרונות** הבולטים של הרכב.

הנדסת אנוש ותפעול: קל וידידותי (ברובו)

למרות המעבר למסך מגע, הנדסת האנוש ב-Q5 נשארה טובה מאוד. רוב הפקדים החשובים נמצאים במקום הגיוני וקל להגיע אליהם. יתרון גדול הוא שאאודי השאירו פקדים פיזיים נפרדים ונוחים לתפעול עבור בקרת האקלים – משהו שהרבה יצרנים אחרים (כולל אאודי עצמה בדגמים אחרים) זנחו לטובת שליטה דרך המסך, וחבל.

מסך המגע החדש ממוקם גבוה וקרוב לטווח הראייה, והממשק שלו (MIB 3) אינטואיטיבי יחסית וקל ללמידה. גם לוח המחוונים הדיגיטלי המרשים ("Virtual Cockpit") נשלט בקלות דרך פקדים על ההגה. הראות החוצה טובה לכל הכיוונים, תנוחת הנהיגה גבוהה ושולטת, וקל למצוא תנוחה נוחה בזכות אפשרויות כיוון רבות למושב ולהגה.

מושבים ומרווח: נוחות לחמישה? כמעט

המושבים הקדמיים ב-Q5 הם פשוט מצוינים. הם נוחים מאוד, תומכים היטב בגוף גם בפניות וגם בנסיעות ארוכות, ומציעים מגוון אפשרויות כיוון (לרוב חשמליות עם זיכרונות לנהג ברמות הגימור הגבוהות). ניתן לקבל אותם גם עם חימום, אוורור ואפילו פונקציית עיסוי – פינוק אמיתי.

מאחור, המצב גם כן טוב. המרווח לרגליים ולראש מספק בהחלט לשני מבוגרים בגודל ממוצע פלוס. המושב עצמו נוח, אם כי קצת שטוח יותר מהקדמיים. יתרון משמעותי בחלק מרמות הגימור הוא האפשרות להזיח את הספסל האחורי לפנים ולאחור, וגם לכוונן את זווית המשענת. זה מאפשר גמישות בין מרווח רגליים לנפח תא מטען. הנוסע השלישי במושב האמצעי יסבול קצת יותר, בגלל תעלת הינע גבוהה יחסית (תוצאה של הנעת הקוואטרו) ומושב צר וקשיח יותר.

תא מטען: שימושי ונדיב

מאחורי המושבים האחוריים מסתתר תא מטען בנפח נדיב למדי לקטגוריה – כ-520 עד 550 ליטר, תלוי אם הספסל האחורי מוזח קדימה או אחורה (בגרסאות עם האופציה הזו). בגרסת הפלאג-אין, הנפח קטן יותר (כ-465 ליטר) בגלל מיקום הסוללה מתחת לרצפה, אבל זה עדיין שימושי.

הגישה לתא המטען נוחה בזכות דלת אחורית גדולה (לרוב חשמלית) וסף הטענה לא גבוה מדי. המבנה רבוע ושימושי, ויש נקודות עיגון, תאי אחסון קטנים בצדדים ורשתות לארגון המטען. קיפול המושבים האחוריים (ביחס 40/20/40) קל ויוצר משטח הטענה כמעט שטוח לחלוטין, מה שמגדיל את הנפח השימושי לכ-1,550 ליטר. בהחלט מספיק לרוב הצרכים המשפחתיים או לטיול עם הרבה ציוד.

IV. טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה: העתיד כבר כאן (כמעט)

מערכת המולטימדיה MMI Touch: חדה, מהירה וידידותית

לב ליבו של תא הנוסעים המודרני הוא מסך המגע המרכזי בגודל "10.1. הוא מציג גרפיקה חדה וברורה, מגיב במהירות למגע, ורץ על מערכת ההפעלה MIB 3 של אאודי. הממשק מבוסס על אייקונים גדולים וברורים, בדומה לסמארטפון, והוא די קל לניווט אחרי תקופת הסתגלות קצרה. המערכת תומכת כמובן בעברית מלאה.

יש גם עוזר קולי שאמור להבין שפה טבעית ("Hey Audi"), אבל כמו רוב העוזרים הקוליים ברכב, השימושיות שלו בעברית עשויה להיות מוגבלת. מה שכן שימושי מאוד הוא הקישוריות לאפל קארפליי ואנדרואיד אוטו, שבדרך כלל מוצעת באופן אלחוטי ב-Q5. זה מאפשר לשקף את האפליקציות מהסמארטפון שלכם ישירות למסך הרכב בקלות ובנוחות.

לוח מחוונים דיגיטלי Virtual Cockpit: תצוגת מידע מרשימה

אחד הפיצ'רים המרשימים ביותר בתא הנוסעים של אאודי בשנים האחרונות הוא ה-Virtual Cockpit – לוח המחוונים הדיגיטלי לחלוטין בגודל "12.3 שמחליף את המחוונים האנלוגיים המסורתיים. המסך הזה מציע רזולוציה פנטסטית ואפשרויות תצוגה מגוונות הניתנות להתאמה אישית.

אפשר לבחור בתצוגה קלאסית עם מדי מהירות וסל"ד גדולים, או למזער אותם ולהציג במרכז המסך מפת ניווט ענקית, נתוני מחשב דרך, מידע ממערכת השמע או ממערכות הבטיחות. השליטה על התצוגות נעשית בקלות דרך כפתורים על גלגל ההגה. זה לא רק נראה מדהים, אלא גם מאוד שימושי ומאפשר לנהג לקבל את המידע החשוב לו בלי להוריד את העיניים מהכביש יותר מדי.

מערכת שמע ואבזור נוחות: כמה שיותר, יותר טוב

מערכת השמע הסטנדרטית ב-Q5 מספקת איכות צליל טובה ונקייה. אבל אם אתם אודיופילים אמיתיים (או סתם אוהבים להרעיד את הרכב עם באסים), כדאי לשקול שדרוג למערכת הפרימיום האופציונלית מבית Bang & Olufsen. עם 19 רמקולים, מגבר חזק וסאונד תלת-ממדי, היא הופכת את תא הנוסעים השקט ממילא לאולם קונצרטים נייד.

מבחינת אבזור נוחות, ה-Q5 מציע רשימה ארוכה, אך רובה תלוי ב**רמת גימור** ובחבילות אופציונליות. כסטנדרט בישראל תקבלו בדרך כלל בקרת אקלים מפוצלת (לרוב 3 אזורים עם שליטה נפרדת מאחור), מפתח חכם, חיישני חניה קדמיים ואחוריים, מצלמת רוורס ודלת תא מטען חשמלית. ברמות הגבוהות יותר או באופציות, תמצאו גם ריפודי עור אמיתי, מושבים קדמיים חשמליים עם זיכרונות, חימום ואוורור למושבים, גג שמש פנורמי נפתח, תצוגה עילית (HUD) שמקרינה מידע על השמשה הקדמית, משטח טעינה אלחוטי לסמארטפון ועוד פינוקים.

בין הטכנולוגיות הייחודיות שכבר הזכרנו נמצאים פנסי ה-OLED האחוריים המתוחכמים. בנוסף, ניתן לצייד את ה-Q5 במתלי אוויר אדפטיביים, שמאפשרים לכוונן את גובה המרכב ורמת השיכוך, ותורמים רבות לנוחות הנסיעה וליכולת הדינמית.

V. ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק/אנרגיה: כוח שקט

מתחת למכסה המנוע: מה מניע את ה-Q5 בישראל?

בארץ הקודש, היצע המנועים של ה-Q5 מתמקד בדרך כלל בגרסאות הבנזין והפלאג-אין הייבריד. נכון לאמצע 2025, אלו הגרסאות העיקריות שכדאי להכיר:

  • Audi Q5 45 TFSI Quattro: זו גרסת הבנזין הפופולרית ביותר. היא מצוידת במנוע 2.0 ליטר טורבו-בנזין, 4 צילינדרים, המפיק סביב 265 כוחות סוס ומומנט מכובד של כ-37.7 קג"מ. המנוע משודך למערכת Mild Hybrid (MHEV) במתח 12 וולט, שאמורה לסייע קלות בצריכת הדלק ולשפר את פעולת מערכת העצור-סע.
  • Audi Q5 50 TFSI e / 55 TFSI e Quattro (פלאג-אין הייבריד): גרסאות אלו משלבות את אותו מנוע 2.0 ליטר טורבו עם מנוע חשמלי חזק וסוללה נטענת בקיבולת של כ-14.4 קוט"ש (נטו). ההספק המשולב עומד על כ-299 כ"ס בגרסת ה-50 או כ-367 כ"ס מרשימים בגרסת ה-55. המומנט המשולב גבוה מאוד, מה שמבטיח ביצועים זריזים במיוחד.

כל הגרסאות הללו משודכות לתיבת **הילוכים** אוטומטית כפולת מצמדים S tronic עם 7 **הילוכים** (או **גיר** רובוטי, אם תרצו). תיבה זו ידועה בפעולתה המהירה והחלקה ברוב המצבים. כמו כן, כולן מגיעות עם מערכת ההנעה הכפולה הקבועה המפורסמת של אאודי, Quattro, שתורמת לאחיזה וליציבות בכל תנאי מזג אוויר.

ביצועים על הנייר ובמציאות: זריזות נטולת מאמץ

עם נתונים כאלה, לא מפתיע שה-Q5 מרגיש זריז למדי. גרסת ה-45 TFSI מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש בכ-6.1 שניות – נתון מכובד מאוד לרכב פנאי במשקל של כ-1.8 טון. גרסאות הפלאג-אין זריזות עוד יותר, עם תאוצה של כ-6.1 שניות לגרסת ה-50 וכ-5.3 שניות בלבד לגרסת ה-55 הבכירה. זה כבר נתון של מכונית ספורט.

בנהיגה יומיומית, כל הגרסאות מרגישות חזקות וגמישות. זמינות הכוח מצוינת כבר מסל"ד נמוך בזכות מגדש הטורבו (ובעזרת המנוע החשמלי בפלאג-אין), ותאוצות הביניים לעקיפה בכביש המהיר מתבצעות בקלילות וללא מאמץ. התיבה כפולת המצמדים מגיבה מהר להורדת הילוך כשצריך, ובדרך כלל שומרת על המנוע בתחום היעיל שלו. התחושה הכללית היא של כוח רב שנמצא שם תמיד, זמין כשצריך, אך מועבר בצורה מעודנת ושקטה.

צריכת דלק וטווח נסיעה: כמה זה עולה לנו בתחנה (או בשקע)?

נושא ה**צריכת דלק** הוא תמיד רגיש, במיוחד ברכבי פרימיום כבדים וחזקים. נתוני היצרן הרשמיים (WLTP) נראים תמיד אופטימיים:

  • 45 TFSI: היצרן מצהיר על צריכה משולבת של סביב 11-12 ק"מ לליטר. במציאות הישראלית, עם המזגן התמידי, הפקקים והנהיגה הדינמית יותר, צפו לנתון ריאלי של כ-8-10 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת. זה לא נורא ביחס לגודל והביצועים, אבל בהחלט לא חסכוני.
  • TFSI e (פלאג-אין): כאן הסיפור מורכב יותר. נתוני היצרן הרשמיים נמוכים באופן כמעט מגוחך (עשרות ק"מ לליטר), מכיוון שהם מניחים שימוש רב בנסיעה על חשמל בלבד. הטווח החשמלי המוצהר (WLTP) עומד על כ-60-70 ק"מ – נתון יפה מאוד שיכול לכסות את הנסיעות היומיות של רוב האנשים. הצריכה במצב חשמלי היא סביב 19-21 קוט"ש ל-100 ק"מ. אם תטענו את הרכב כל לילה ותסעו בעיקר בעיר ובטווחים קצרים, תוכלו להגיע לצריכת דלק אפסית כמעט. אך אם תיסעו למרחקים ארוכים בלי לטעון, צריכת הדלק תהיה דומה לגרסת הבנזין הרגילה, ואולי אפילו קצת פחות טובה בגלל המשקל העודף של הסוללה והמנוע החשמלי.

חשוב לציין שגם עבור רכבי פלאג-אין או חשמליים מלאים, הרבה אנשים עדיין מחפשים את המונח "**צריכת דלק**". בפועל, העלות לקילומטר בנסיעה על חשמל נמוכה משמעותית מעלות הנסיעה על בנזין, במיוחד אם טוענים בבית בתעריף לילה מוזל. זה בהחלט שיקול כלכלי חשוב.

VI. טעינה: חיים עם פלאג-אין (אם בחרתם ב-TFSI e)

טעינה בבית ובעמדות ציבוריות AC

אם בחרתם באחת מגרסאות ה-Q5 TFSI e הפלאג-אין הייבריד, חווית הטעינה הופכת לחלק משגרת היום. הרכב תומך בטעינה ביתית או ציבורית בזרם חילופין (AC) בהספק של עד 7.4 קילוואט (דורש עמדת טעינה תומכת ותשתית חשמל מתאימה בבית, לרוב דו-פאזי).

בעמדה כזו, טעינה מלאה של הסוללה מ-0 ל-100 אחוז תיקח כשעתיים וחצי עד שלוש שעות. זה נוח מאוד לטעינה לילית בבית או במהלך יום עבודה במשרד. אם תאלצו להסתפק בשקע ביתי רגיל (שקע כוח), הטעינה תהיה איטית משמעותית ותיקח כ-8-9 שעות. זה עדיין אפשרי לטעינה לילית, אבל פחות יעיל.

מחבר הטעינה הוא מסוג Type 2, התקן האירופאי והמקובל בישראל, כך שלא תהיה בעיה להתחבר לרוב עמדות הטעינה הציבוריות מסוג AC הפזורות ברחבי הארץ.

איפה טעינת ה-DC המהירה?

כאן מגיע אחד ה**חסרונות** של גרסאות הפלאג-אין של אאודי (ולמען האמת, של רוב רכבי הפלאג-אין בשוק): הן אינן תומכות בטעינה מהירה בזרם ישר (DC). המשמעות היא שלא תוכלו "למלא" את הסוללה במהירות בעמדות טעינה מהירות ציבוריות (כמו שעושים ברכב חשמלי מלא) תוך 20-30 דקות.

זה הופך את השימוש בטווח החשמלי למעט פחות גמיש בנסיעות ארוכות. הרעיון המרכזי בפלאג-אין הוא לטעון בבית או בעבודה ולהשתמש בטווח החשמלי לנסיעות היומיומיות, ולהסתמך על מנוע הבנזין לנסיעות ארוכות יותר או כשהסוללה מתרוקנת. לכן, חוסר התמיכה ב-DC הוא פשרה מסוימת, אך כנראה הגיונית עבור רוב המשתמשים.

ניהול טעינה ונוחות שימוש

אאודי מציעה את אפליקציית myAudi לסמארטפון, שמאפשרת לנהגים לעקוב אחר מצב הטעינה של הרכב, לתזמן טעינות (למשל, לשעות הלילה הזולות), לאתר עמדות טעינה ציבוריות, ואפילו להפעיל את בקרת האקלים מרחוק כדי לקרר או לחמם את תא הנוסעים לפני הכניסה לרכב (יתרון גדול בקיץ או בחורף). האפליקציה נוחה לשימוש ומוסיפה רובד טכנולוגי שימושי לחוויית הבעלות.

VII. חווית נהיגה והתנהגות כביש: שייט נינוח ובוטח

נוחות נסיעה: כמו לשבת על ענן (כמעט)

אחד התחומים שבהם ה-Q5 מצטיין הוא נוחות הנסיעה. המתלים מכוילים היטב לספיגת שיבושים, גם קטנים וגם גדולים. הנסיעה בעיר חלקה ונעימה, וגם בכבישים בינעירוניים משובשים הרכב שומר על ריסון מרשים של המרכב ומונע מהנוסעים להיטלטל יותר מדי.

אם תבחרו באופציה של מתלי אוויר אדפטיביים, הנוחות משתפרת עוד יותר. המערכת הזו מאפשרת לרכב "לצוף" מעל פני הכביש, תוך התאמה מתמדת של רמת השיכוך לתנאי הדרך וסגנון הנהיגה. גם עם חישוקי גלגלים גדולים ("19 או "20), הנוחות נשארת טובה מאוד – הישג הנדסי מרשים.

בידוד רעשים: שקט, מצלמים (או נוסעים)

תחום נוסף שבו ה-Q5 קובע סטנדרטים גבוהים הוא בידוד הרעשים. תא הנוסעים שקט בצורה יוצאת דופן. רעשי רוח וכביש מסוננים ביעילות רבה, גם במהירויות גבוהות. רעש המנוע חודר לתא הנוסעים רק תחת תאוצה חזקה, וגם אז הוא נשמע מעודן ולא מטריד. בגרסת הפלאג-אין, בנסיעה על חשמל, השקט כמעט מוחלט.

השקט הזה תורם רבות לתחושת היוקרה והנינוחות בנסיעה, והופך את ה-Q5 למקום נעים מאוד לבלות בו זמן, בין אם בפקקים איטיים או בשיוט מהיר בכביש 6.

התנהגות דינמית: בטוח ויציב, לא ספורטיבי

ה-Q5 הוא לא רכב ספורט במסווה של SUV (אלא אם כן מדובר בגרסת ה-SQ5 החזקה יותר, שפחות נפוצה בישראל). המיקוד שלו הוא על בטיחות, יציבות ונוחות, ובתחומים האלה הוא מצטיין. בזכות מערכת הקוואטרו והשלדה המאוזנת, אחיזת הכביש גבוהה מאוד, והרכב מרגיש נטוע ובטוח גם בפניות הדוקות או בתנאי דרך חלקלקים.

זוויות הגלגול בפניות מרוסנות היטב (במיוחד עם מתלי האוויר במצב דינמי), והיציבות הכיוונית במהירויות גבוהות מצוינת. הנהג מרגיש ביטחון רב מאחורי ההגה. עם זאת, חובבי נהיגה כנראה ימצאו את ההיגוי מעט מאכזב. הוא מדויק ובעל משקל נכון, אך חסר תקשורת מהכביש. הוא מרגיש קצת מלאכותי ומנותק, אופייני לרכבים רבים של אאודי. זה לא פוגע בבטיחות או בקלות הנהיגה, אבל כן גורע מעט מחוויית הנהיגה המעורבת.

בלמים ותמרון: עוצר טוב, מסתובב בסדר

מערכת הבלימה חזקה ופרוגרסיבית, ומשרה ביטחון רב. דוושת הבלם מרגישה מוצקה ומאפשרת מינון מדויק של עוצמת הבלימה. בגרסת הפלאג-אין, השילוב עם הבלימה הרגנרטיבית (שממירה אנרגיית תנועה לחשמל ומאטה את הרכב) נעשה בצורה חלקה יחסית, אם כי דוושת הבלם עשויה להרגיש מעט פחות טבעית בתחילת הלחיצה בהשוואה לגרסת הבנזין הרגילה – דורש הסתגלות קלה.

בתוך העיר, ה-Q5 מתמרן בצורה סבירה לגודלו. הראות החוצה טובה, ההיגוי קל במהירויות נמוכות, וחיישני החניה והמצלמות (במיוחד מצלמת ה-360 מעלות האופציונלית) עוזרים מאוד בחניות צפופות. עם זאת, רדיוס הסיבוב אינו קטן במיוחד, ועדיין מדובר ברכב רחב יחסית, כך שתמרונים ברחובות צרים או בחניונים תת-קרקעיים דורשים תשומת לב.

אגב, גם בגרסאות הבנזין, תיבת ה**גיר** כפולת המצמדים פועלת בצורה כל כך חלקה ומהירה בנהיגה רגועה, שהעברות ה**הילוכים** כמעט ואינן מורגשות, מה שתורם לתחושת הנסיעה השקטה והנינוחה, בדומה לחוויה ברכב חשמלי נטול הילוכים.

VIII. בטיחות ומערכות עזר לנהג: מבצר על גלגלים

ציונים וביטחון מבני

בטיחות היא בדרך כלל תחום חזק אצל יצרניות פרימיום גרמניות, ואאודי אינה יוצאת דופן. ה-Audi Q5 זכה בציון המרבי של 5 כוכבים ב**מבחני בטיחות** של ארגון Euro NCAP האירופאי. אמנם המבחן המקורי נערך בשנת 2017, לפני מתיחת הפנים, אך הציון נשאר תקף והרכב עדיין נחשב בטוח מאוד. הוא קיבל ציונים גבוהים במיוחד בהגנה על נוסעים מבוגרים (93%) וילדים (86%).

מעבר לתוצאות **מבדקי בטיחות** אלו, ה-Q5 בנוי על פלטפורמה מודרנית עם שימוש נרחב בפלדות חזקות במיוחד, מה שתורם למרכב קשיח ועמיד בפני פגיעות. כמובן, יש לו גם את כל כריות האוויר הסטנדרטיות (קדמיות, צד, וילון) ועיגוני ISOFIX למושבי בטיחות לילדים.

מערכות עזר מתקדמות (ADAS): עיניים נוספות על הכביש

כאן הטכנולוגיה באמת נכנסת לתמונה. ה-Q5 מוצע בישראל עם חבילה מקיפה של מערכות עזר מתקדמות לנהג (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems), רובן כסטנדרט כבר מרמת הגימור הבסיסית. החבילה כוללת בדרך כלל:

  • בלימה אוטונומית בעת חירום (מזהה כלי רכב, הולכי רגל ורוכבי אופניים).
  • בקרת שיוט אדפטיבית, ששומרת מרחק מהרכב שמלפנים ויודעת לזחול בפקקים.
  • מערכת אקטיבית לשמירה על נתיב הנסיעה (מתקנת את ההיגוי אם סוטים מהנתיב).
  • ניטור שטחים מתים במראות הצד.
  • התרעה על תנועה חוצה מאחור (שימושי ביציאה מחניה).
  • זיהוי תמרורים (מוצג בלוח המחוונים).

ברמות גימור גבוהות יותר או באופציות, ניתן לקבל גם מערכות מתקדמות יותר, כמו סיוע אקטיבי בתמרוני חירום, מערכת מצלמות היקפיות 360 מעלות לתצוגת "מבט על", וחבילת סיוע לחניה אוטומטית.

תפקוד המערכות בעולם האמיתי

באופן כללי, מערכות העזר של אאודי וקבוצת פולקסווגן נחשבות לבשלות ומתפקדות היטב. הן פועלות בצורה חלקה יחסית, ללא התרעות שווא מרובות או התערבויות אגרסיביות מדי. בקרת השיוט האדפטיבית ושמירת הנתיב עובדות יפה יחד ומורידות משמעותית מהעומס על הנהג בנסיעות ארוכות בכבישים מהירים. גם הבלימה האוטונומית ומערכות ההתרעה האחרות פועלות ברקע ומספקות רשת ביטחון נוספת.

קל יחסית להפעיל ולנטרל את המערכות השונות דרך פקדים על ההגה או דרך תפריטים במסך המגע, וההתרעות ויזואליות וקוליות ברורות. בסך הכל, מדובר בחבילת בטיחות מקיפה ומרגיעה.

IX. מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל): כמה עולה התענוג?

השאלה החשובה: כמה עולה?

אז הגענו לשאלת ה**מחיר**. כצפוי מרכב פרימיום גרמני מסוג SUV, ה-Audi Q5 אינו זול. **כמה עולה** בדיוק? ובכן, המחירים משתנים בהתאם לשנת הדגם, **רמת גימור**, יחידת ההנעה והאופציות, וגם תלויים במיסוי המשתנה (במיוחד המיסוי הירוק שמשפיע על גרסאות הפלאג-אין).

נכון לאמצע 2025, ניתן להעריך את טווחי המחירים הבאים (כמחירים התחלתיים לפני תוספות):

  • Audi Q5 45 TFSI Quattro: צפוי להתחיל באזור ה-420,000 – 470,000 ש"ח.
  • Audi Q5 50/55 TFSI e Quattro (פלאג-אין): צפוי להתחיל באזור ה-470,000 – 520,000 ש"ח, תלוי בגרסת ההספק ובהטבת המס הירוק שעדיין תהיה בתוקף.

חשוב לבדוק את ה**מחירון** הרשמי והעדכני אצל היבואן (צ'מפיון מוטורס) בעת הרכישה.

רמות גימור והבדלים באבזור

היבואן מציע בדרך כלל את ה-Q5 במספר **רמות גימור**. השמות והמפרטים המדויקים עשויים להשתנות, אך לרוב תמצאו רמת כניסה (שכבר מאובזרת למדי), רמת ביניים, ורמת גימור גבוהה יותר, לעיתים עם חבילת עיצוב ספורטיבית S-Line.

ההבדלים העיקריים בין רמות הגימור יתבטאו בדרך כלל בגודל ועיצוב חישוקי הגלגלים, סוג הפנסים (LED רגילים או Matrix LED מתקדמים), סוג הריפודים (בד, עור משולב, עור מלא), כוונון חשמלי למושבים הקדמיים עם זיכרונות, חימום/אוורור מושבים, גג שמש פנורמי, מערכת שמע משודרגת (כמו Bang & Olufsen), תצוגה עילית (HUD), ומערכות בטיחות מתקדמות נוספות (כמו מצלמות 360).

ככל שתעלו ברמת הגימור או תוסיפו חבילות אופציונליות, המחיר כמובן יטפס בהתאם, ויכול להגיע בקלות לאזור ה-550,000 ש"ח ואף יותר עבור גרסה מאובזרת לחלוטין.

אחריות ועלויות תחזוקה

ה-Q5 מגיע בישראל עם אחריות יצרן מלאה ל-3 שנים או 100,000 ק"מ (המוקדם מביניהם). לגרסאות הפלאג-אין הייבריד יש אחריות נפרדת ומורחבת על הסוללה, בדרך כלל ל-8 שנים או 160,000 ק"מ.

חשוב לקחת בחשבון שעלויות התחזוקה של רכב פרימיום כמו ה-Q5 צפויות להיות גבוהות יותר מאשר רכב עממי. מחירי הטיפולים התקופתיים, החלפים והביטוח יהיו יקרים יותר. גם שווי השימוש לצורכי מס גבוה יחסית, מה שרלוונטי למי שמקבל את הרכב מהעבודה.

לגבי **תקלות** ו**בעיות** פוטנציאליות – הדור הנוכחי של ה-Q5 נחשב לאמין למדי באופן כללי. עם זאת, כמו בכל רכב מודרני ומורכב טכנולוגית, תקלות אלקטרוניות או מכאניות עלולות לצוץ. בגרסאות הפלאג-אין, המערכת ההיברידית המורכבת היא פוטנציאל נוסף לתקלות, אם כי דיווחים על בעיות נרחבות אינם שכיחים. תמיד כדאי לעיין ב**חוות דעת גולשים** וסקרים ארוכי טווח כדי לקבל תמונה מלאה יותר לגבי אמינות הדגם הספציפי שאתם שוקלים.

X. יתרונות: למה כן?

אחרי כל הדיבורים, בואו נסכם את נקודות החוזק הבולטות של האאודי Q5:

  • איכות פנים פנומנלית: החומרים, ההרכבה ותשומת הלב לפרטים בתא הנוסעים הם ברמה הגבוהה ביותר בקטגוריה, ומשרים אווירה יוקרתית ונעימה.
  • נוחות נסיעה מעולה: הרכב מגהץ שיבושים בצורה מרשימה, במיוחד עם מתלי האוויר האופציונליים, ומציע נסיעה חלקה ונינוחה.
  • בידוד רעשים מצוין: תא הנוסעים שקט מאוד, מה שתורם לתחושת הפרימיום ומפחית עייפות בנסיעות ארוכות.
  • טכנולוגיה מתקדמת וידידותית: מערכת המולטימדיה MMI Touch ולוח המחוונים Virtual Cockpit מרשימים, קלים לתפעול ושימושיים מאוד.
  • ביצועים חזקים ומעודנים: גם גרסת הבנזין וגם גרסאות הפלאג-אין מציעות כוח זמין, תאוצות זריזות ותחושת נסיעה נטולת מאמץ.
  • בטיחות גבוהה: ציון 5 כוכבים ב-Euro NCAP וחבילה מקיפה של מערכות עזר אקטיביות כסטנדרט או באופציה.
  • שימושיות טובה: מרווח פנים מספק לארבעה נוסעים ותא מטען גדול ונגיש.
  • אופציה לפלאג-אין יעיל: גרסת ה-TFSI e מאפשרת נסיעה יומיומית חסכונית מאוד על חשמל בלבד (בהנחה שטוענים באופן קבוע).

XI. חסרונות: איפה הפשרות?

כמובן, אין רכב מושלם. הנה כמה נקודות שבהן ה-Q5 פחות מצטיין או דורש פשרה:

  • מחיר גבוה: ה-Q5 הוא אחד הדגמים היקרים בקטגוריה, והאבזור המלא דורש תוספת תשלום משמעותית. **כמה עולה** התענוג הזה? הרבה.
  • עלויות אחזקה גבוהות: טיפולים, חלפים וביטוח לרכב פרימיום גרמני אינם זולים.
  • עיצוב חיצוני שמרני: הוא נראה טוב ומכובד, אבל לא מאוד מרגש או פורץ דרך. לחלק זה יתרון, לאחרים חיסרון.
  • חווית נהיגה פחות מרגשת: ההיגוי מעט מנותק וההתנהגות בטוחה ויציבה אך לא ספורטיבית במיוחד (למעט גרסת SQ5).
  • גרסת פלאג-אין ללא טעינה מהירה: חוסר התמיכה בטעינת DC מגביל מעט את הגמישות בשימוש בטווח החשמלי בנסיעות ארוכות.

XII. בהשוואה למתחרים: הראש בראש

איך האאודי Q5 עומד **בהשוואה** ליריביו העיקריים בשוק הישראלי? זו תמיד שאלה קשה, כי לכל אחד מהם יש את הקלפים החזקים שלו. **בהשוואה** ל-ב.מ.וו X3, ה-Q5 מציע בדרך כלל תא נוסעים איכותי ושקט יותר, ונוחות נסיעה עדיפה (במיוחד עם מתלי אוויר). ה-X3, מצידו, מנצח בחוויית הנהיגה הדינמית והמהנה יותר, עם היגוי מתקשר ותחושה ספורטיבית יותר. **בהשוואה** ל-מרצדס GLC, ה-Q5 מרגיש בנוי טוב יותר וסולידי יותר מבחינת חומרים והרכבה, והממשק שלו אולי קצת יותר אינטואיטיבי (אם כי מערכת ה-MBUX של מרצדס מרשימה מאוד). ה-GLC מציע עיצוב פנים מפואר יותר (לטוב ולרע) ואולי תדמית קצת יותר נוצצת. **בהשוואה** ל-וולוו XC60, ה-Q5 מציע ביצועים דינמיים עדיפים ותיבת הילוכים זריזה יותר. ה-XC60 מציע עיצוב סקנדינבי ייחודי, דגש חזק על בטיחות, ומושבים שאולי נחשבים לנוחים ביותר בקטגוריה. לבסוף, **בהשוואה** ל-לקסוס NX, ה-Q5 מנצח באיכות החומרים בתא הנוסעים, בביצועים (ברוב הגרסאות) ובמרווח הפנימי. ה-NX מציע מוניטין אמינות מעולה ועיצוב חיצוני בולט ושונה, לצד מערכת היברידית יעילה מאוד (אך לא פלאג-אין ברוב הגרסאות). הבחירה בין המתחרים הללו תלויה בסופו של דבר בסדרי העדיפויות האישיים של כל רוכש.

XIII. סיכום ומסקנות: פסק הדין על ה-Q5

השורה התחתונה: חבילה שלמה ומרשימה

ה-Audi Q5 הוא לא סתם עוד SUV פרימיום. הוא מכונית שלמה, מאוזנת ומרשימה מאוד, שמצליחה לשלב בצורה כמעט מושלמת בין יוקרה, איכות, נוחות, טכנולוגיה, שימושיות וביצועים. הוא אולי לא הרכב הכי ספורטיבי או הכי נוצץ בקטגוריה שלו, אבל הוא עושה כמעט הכל ברמה גבוהה מאוד, ועושה זאת בצורה אלגנטית ומאופקת.

הוא מצטיין במיוחד באיכות הפנים חסרת הפשרות, בנוחות הנסיעה המעולה ובבידוד הרעשים הפנטסטי. הטכנולוגיה שלו מתקדמת וידידותית למשתמש, הביצועים מספקים בהחלט, והוא מציע רמת בטיחות גבוהה ותחושת ביטחון כללית. גרסת הפלאג-אין מוסיפה מימד של יעילות וחיסכון בדלק למי שיכול לטעון בקביעות, גם אם במחיר של ויתור על טעינה מהירה.

אז… האם כדאי לקנות?

זו השאלה הגדולה. התשובה הקצרה היא: כן, בהחלט, אם הוא מתאים לצרכים ולתקציב שלכם. ה-Audi Q5 הוא בחירה מצוינת עבור מי שמחפש SUV פרימיום איכותי, נוח, טכנולוגי ומאובזר, ולא בהכרח מחפש את הריגוש הדינמי האולטימטיבי. הוא מתאים במיוחד למשפחות מבוססות שמעריכות איכות גרמנית סולידית ותא נוסעים מפנק, או לאנשי עסקים שרוצים רכב ייצוגי אך לא מנקר עיניים.

הוא פחות יתאים למי שמחפש את חווית הנהיגה הספורטיבית ביותר (כדאי לבדוק את ה-X3 או אולי פורשה מקאן), או למי שתקציבו מוגבל ורגיש לעלויות האחזקה הגבוהות. כמו כן, מי שמחפש עיצוב חיצוני פורץ דרך יצטרך לחפש במקום אחר.

המלצה סופית: ה-Audi Q5 הוא אחד מעמודי התווך של קטגוריית הפנאי-פרימיום, ולא בכדי. הוא מציע חבילה כמעט מושלמת של תכונות נחשקות, עם דגש חזק על איכות ונוחות. הוא לא זול, אבל התמורה במונחים של איכות כוללת, תחושת פרימיום וטכנולוגיה היא גבוהה מאוד. אם אתם שוקלים רכב בקטגוריה הזו, ה-Q5 חייב להיות ברשימת המועמדים הסופיים שלכם לנסיעת מבחן. הוא בהחלט עשוי לכבוש אתכם בשקט ובאלגנטיות שלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *