Skip to content
דף הבית » סקירה מקצועית על ב.מ.וו iX – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

סקירה מקצועית על ב.מ.וו iX – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

ברוכים הבאים לסקירה שלנו על אחד הרכבים המסקרנים, המדוברים, ואולי גם השנויים במחלוקת, שיצאו משערי ב.מ.וו בשנים האחרונות. הרכב הזה הוא לא עוד סדאן ספורטיבית או קופה מפתה. הפעם, אנחנו צוללים לעומק אל תוך העתיד החשמלי של היצרן הבווארי, עם ספינת הדגל הטכנולוגית שלו בקטגוריית ה-SUV הגדולים והיוקרתיים: ה-BMW iX. כן, זה עם הגריל העצום הזה מקדימה, שאי אפשר להתעלם ממנו. הוא כאן, הוא חשמלי לגמרי, והוא מנסה להגדיר מחדש מה זה אומר להיות ב.מ.וו בעידן החשמל. הוא לא סתם עוד רכב חשמלי, הוא הצהרת כוונות טכנולוגית ועיצובית, שמגיעה עם תג מחיר בהתאם.

ה-BMW iX (או בשמו המלא BMW iX) נכנס לזירה רוויה ויוקרתית של רכבי SUV חשמליים גדולים. בשוק הישראלי, הוא פוגש מתחרים ראויים כמו האודי Q8 e-tron (לשעבר רק e-tron), המרצדס EQE SUV האלגנטי, הטסלה מודל X עם דלתות השחף שלו, ואפילו מתחרים מפתיעים ואיכותיים כמו הג'נסיס GV70 החשמלי או אחיו הגדול, ה-GV80. כל אחד מהם מביא לשולחן סט יכולות, עיצוב ופילוסופיה שונים, אבל ה-iX מנסה לבלוט עם שילוב של טכנולוגיה מתקדמת, עיצוב פנים אוונגרדי, חומרים ברי-קיימא וביצועים חזקים ושקטים. זה לא רכב שמנסה להיות פשרה, אלא חוויה שלמה. אם שמעתם על דגמים ספציפיים, כנראה נתקלתם ב-BMW iX xDrive40, ב-BMW iX xDrive50 או בגרסת הקצה הספורטיבית, BMW iX M60.

אז למי בעצם מיועד ה-BMW iX? קהל היעד העיקרי הוא ללא ספק אלו שמחפשים את חוד החנית של הטכנולוגיה והיוקרה החשמלית, עם תקציב גבוה בהתאם. משפחות אמידות, חובבי גאדג'טים וטכנולוגיה, אנשי עסקים שרוצים להגיע לפגישה ברכב מרשים ושקט, וכמובן, מי שמעריך את המותג ב.מ.וו ורוצה לעשות את המעבר לחשמל בלי להתפשר על תחושת הפרימיום. בסקירה הזו, נצלול לעומק כל היבט של ה-iX: נדבר על העיצוב החיצוני (כן, נדבר על הגריל!), נבחן את תא הנוסעים המהפכני, נפרט את הטכנולוגיות והאבזור, ננתח את הביצועים, הטווח וצריכת האנרגיה, נדון בחווית הטעינה, נספר על התנהגות הכביש, נבדוק את סוגיית הבטיחות, נפרט את המחירים ורמות הגימור בישראל, נסכם יתרונות וחסרונות, נשווה אותו למתחרים, ונגיע לפסק הדין: האם כדאי לקנות את הב.מ.וו iX? הצטרפו אלינו למסע אל העתיד של ב.מ.וו. חוות דעת גולשים ראשוניות כבר מסמנות אותו כרכב שמקטב דעות, אז בואו נראה אם ההייפ מוצדק.

II. עיצוב חיצוני: ברוכים הבאים לעתיד (או לפחות לפרשנות של ב.מ.וו לעתיד)

פילוסופיה עיצובית נועזת (ושנויה במחלוקת)

אי אפשר לדבר על ה-BMW iX בלי להתחיל מהחזית. הגריל. הו, הגריל. צמד הכליות המפורסם של ב.מ.וו קיבל כאן פרשנות חדשה, נועזת, ואפשר לומר – מוגזמת לדעת רבים. הוא אנכי, הוא עצום, והוא בעיקר אטום. מאחר ומדובר ברכב חשמלי שדורש פחות קירור ממנוע בעירה פנימית, הגריל הזה משמש כ"פאנל אינטליגנציה", המאכלס מאחוריו חיישנים, מצלמות ומערכות רדאר עבור מערכות העזר לנהג. ב.מ.וו טוענים שהוא עשוי מחומר פוליאוריתן שיכול "לרפא" שריטות קלות מעצמו באמצעות חום (מהשמש או ממפזר אוויר חם). גימיק נחמד, אבל עדיין, העיצוב שלו הוא נקודת מחלוקת מרכזית. יש שאוהבים את הנועזות והעתידנות, ויש ש… פחות.

מעבר לגריל, הפנסים הקדמיים צרים וחדים, מעניקים לרכב מבט ממוקד ומודרני. קו מכסה המנוע גבוה יחסית, והפגושים נקיים וחלקים. בסך הכל, החזית משדרת נוכחות חזקה, כמעט מאיימת, ובהחלט לא משאירה אף אחד אדיש. זה רכב שאתה שם לב אליו, לטוב ולרע.

צללית ופרופורציות מהצד ומאחור

כשמסתכלים על ה-iX מהצד, מקבלים צללית SUV קלאסית למדי, אך עם כמה נגיעות מודרניות. קו הגג משתפל מעט לאחור, קו המותניים גבוה וישר, ובתי הגלגלים מודגשים עם קשתות שחורות, המעניקות מראה קשוח יותר. אלמנט עיצובי בולט הוא קו החלונות הייחודי מאחורי דלתות הנוסעים, המטפס מעלה ויוצר את "קיפול הופמייסטר" המפורסם של ב.מ.וו בפרשנות מודרנית. ידיות הדלתות שקועות בגוף הרכב ותורמות למראה הנקי ולמקדם הגרר הנמוך (0.25 Cd, נתון מצוין ל-SUV גדול).

החישוקים המוצעים מגיעים במגוון עיצובים וגדלים, בדרך כלל גדולים (20 עד 22 אינץ'), ותורמים לנוכחות המרשימה של הרכב. מאחור, העיצוב ממשיך את הקו המינימליסטי והנקי. הפנסים האחוריים דקיקים ואופקיים, בדומה לפנסים הקדמיים, ומשתלבים בדלת תא המטען הרחבה. אין כאן דרמות מיותרות, ספוילרים גדולים (למעט אחד קטן ומשולב בגג) או יציאות מפלט (כי אין צורך). זה עיצוב חלק, מודרני, ואולי קצת אנונימי בהשוואה לחזית הדרמטית.

נוכחות ומידות

ה-BMW iX הוא רכב גדול. עם אורך שמתקרב ל-5 מטרים (כמו X5), רוחב של כמעט 2 מטרים ובסיס גלגלים נדיב של 3 מטרים בדיוק, הוא בהחלט ממלא את הנתיב. הנוכחות שלו על הכביש מורגשת מאוד, לא רק בגלל הגודל אלא גם בזכות העיצוב הלא שגרתי. הוא נראה מוצק, כבד (והוא אכן כבד), ומשדר יוקרה טכנולוגית. בהשוואה לדורות קודמים של רכבי SUV של ב.מ.וו, הוא מרגיש שונה מאוד – פחות שרירי ואגרסיבי קלאסי, יותר חלק, עתידני ודיגיטלי. זהו בהחלט רכב שמצהיר הצהרה עיצובית, וצריך לאהוב את ההצהרה הזו כדי להתחבר אליו.

III. עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח: סלון על גלגלים

אווירה מינימליסטית וטכנולוגית

אם העיצוב החיצוני הוא נושא לדיון, עיצוב הפנים של ה-iX הוא המקום שבו רוב האנשים יסכימו: מדובר בקפיצת מדרגה מרשימה. הכניסה לתא הנוסעים מרגישה כמו כניסה לסלון עתידני. האווירה מינימליסטית, נקייה ומאוד טכנולוגית. הדשבורד נמוך יחסית וחסר כפתורים כמעט לחלוטין, מה שתורם לתחושת המרחב הפתוחה.

גולת הכותרת היא ללא ספק המסך הקעור הענק (BMW Curved Display), המשלב את לוח המחוונים הדיגיטלי (12.3 אינץ') ואת מסך המולטימדיה המרכזי (14.9 אינץ') ליחידה אחת מרשימה הצפה מעל הדשבורד. אלמנט עיצובי בולט נוסף הוא ההגה המשושה – עוד בחירה לא שגרתית, שלוקח קצת זמן להתרגל אליה, אך מרגישה מתאימה לאופי הטכנולוגי של הרכב. הקונסולה המרכזית "צפה" בין המושבים הקדמיים וכוללת מעט פקדים פיזיים עשויים קריסטל (אופציונלי) עבור בורר ההילוכים, חוגת ה-iDrive וכמה קיצורי דרך, לצד משטח טעינה אלחוטי.

איכות חומרים והרכבה ברמה גבוהה (עם טוויסט ירוק)

כצפוי מרכב דגל של ב.מ.וו, איכות החומרים בתא הנוסעים גבוהה מאוד. רוב המשטחים עטופים בעור (או דמוי עור איכותי בשם Sensatec), עץ אמיתי (עם נקבוביות פתוחות), אלקנטרה או פלסטיק רך ונעים למגע. יש גם שימוש נרחב באלומיניום מוברש ובגימורי "קריסטל" בחלק מהפקדים, שמוסיפים לתחושת היוקרה. איכות ההרכבה מוקפדת ומוצקה, ללא קרקושים או חריקות.

מה שמייחד את ה-iX הוא הדגש על קיימות. ב.מ.וו השתמשו בחומרים ממוחזרים או ברי-קיימא במקומות רבים. למשל, העור יכול להיות מעובד באמצעות תמציות עלי זית, השטיחים עשויים מרשתות דיג ממוחזרות (Econyl), ויש שימוש נרחב בפלסטיק ממוחזר ובאלומיניום המיוצר באמצעות אנרגיה ירוקה. זהו צעד חשוב בכיוון הנכון, ומראה שב.מ.וו לוקחת את נושא הקיימות ברצינות, גם ברכבי היוקרה שלה.

הנדסת אנוש, נוחות ומרווח

המעבר לתפעול מבוסס מסך כמעט מלא דורש הסתגלות. רוב הפונקציות, כולל בקרת האקלים, נשלטות דרך מסך המגע המרכזי. המערכת (iDrive 8 או עדכנית יותר) מהירה ובעלת גרפיקה מרשימה, אך ריבוי התפריטים והאפשרויות עלול להיות מעט מבלבל בהתחלה. למרבה המזל, חוגת ה-iDrive הפיזית עדיין קיימת ומקלה על התפעול תוך כדי נהיגה, ויש גם שליטה קולית טובה. הראות החוצה טובה בסך הכל, בזכות שטח חלונות גדול ותנוחת ישיבה גבוהה, אם כי קורות A מעט עבות.

המושבים הקדמיים נוחים מאוד, רחבים ומציעים תמיכה טובה גם בנסיעות ארוכות. ניתן לקבל אותם עם כוונון חשמלי מלא, זיכרונות, חימום, אוורור ואפילו פונקציית עיסוי. מאחור, המרווח נדיב מאוד הודות לבסיס הגלגלים הארוך והרצפה השטוחה (אין תעלת הינע). שלושה מבוגרים יוכלו לשבת בנוחות יחסית, עם שפע של מרווח לרגליים ולראש. גם מרווח הכתפיים טוב.

תא מטען ושימושיות

נפח תא המטען עומד על 500 ליטרים, נתון טוב אך לא יוצא דופן לקטגוריה (למשל, פחות משל X5). עם קיפול המושבים האחוריים (המתפצלים ביחס 40:20:40), הנפח גדל ל-1,750 ליטרים. סף ההטענה מעט גבוה, אך המפתח רחב והצורה רבועה ושימושית. ישנם פתרונות עיגון סבירים, תאורה ווי תלייה. מתחת לרצפת תא המטען יש מקום אחסון נוסף, שימושי בעיקר לכבלי טעינה. חסרונו של תא מטען קדמי (Frunk), שקיים בחלק מהמתחרות החשמליות, מעט מאכזב ברכב בסדר גודל כזה.

IV. טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה: חגיגה דיגיטלית

מערכת המולטימדיה iDrive והמסך הקעור

כפי שצוין, מערכת המולטימדיה היא לב ליבו של תא הנוסעים ב-iX. המסך הקעור המרשים, המריץ את מערכת ההפעלה iDrive (גרסה 8 בזמן ההשקה, וכנראה מתקדמת יותר נכון לאפריל 2025), הוא שער הכניסה לעולם שלם של פונקציות, הגדרות ואפליקציות. איכות התצוגה מעולה, עם צבעים חיים ורזולוציה גבוהה. מהירות התגובה טובה מאוד בדרך כלל, אם כי לעיתים רחוקות ניתן להרגיש השהייה קלה במעבר בין תפריטים עמוסים.

מבנה התפריטים מבוסס על ווידג'טים ואריחים, וניתן להתאמה אישית במידה רבה. השליטה מתבצעת בעיקר באמצעות מגע, אך גם דרך חוגת ה-iDrive הנוחה בקונסולה המרכזית, פקדים על ההגה, ושליטה קולית טבעית ומתקדמת (Hey BMW). המערכת תומכת כמובן בקישוריות Apple CarPlay ו-Android Auto, לרוב בחיבור אלחוטי, וכוללת ניווט מובנה עם תכנון מסלול חכם הלוקח בחשבון את מצב הסוללה ומיקומי עמדות טעינה.

לוח מחוונים דיגיטלי ומערכת שמע

לוח המחוונים הדיגיטלי, בגודל 12.3 אינץ', הוא חלק מהמסך הקעור ומציג אינפורמציה רבה בצורה ברורה וקריאה. ניתן לבחור בין מספר תצוגות והתאמות אישיות, החל ממראה קלאסי של שעונים עגולים ועד לתצוגות ממוקדות נהיגה, ניווט או מערכות עזר. הגרפיקה מודרנית ומרשימה, ומשתנה בהתאם למצב הנהיגה הנבחר.

מערכת השמע הסטנדרטית איכותית למדי, אך לחובבי סאונד מושבעים מומלץ לשדרג למערכת האופציונלית המדהימה של Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound. מערכת זו כוללת לא פחות מ-30 רמקולים (חלקם משולבים במושבים ובתקרה) ומגבר חזק, ומספקת חווית סאונד תלת-ממדית ועשירה במיוחד, מהטובות שניתן למצוא כיום ברכב מייצור סדרתי.

אבזור נוחות וטכנולוגיות ייחודיות

ה-BMW iX מגיע כבר ברמת הגימור הבסיסית עם רשימת אבזור ארוכה למדי, כיאה לרכב יוקרה. זו כוללת בקרת אקלים מפוצלת (לרוב ל-4 אזורים), מושבים קדמיים חשמליים עם חימום, תאורת אווירה מתקדמת, מפתח חכם, דלת תא מטען חשמלית ועוד. ברמות הגימור הגבוהות יותר או בחבילות אופציונליות ניתן למצוא גם מושבים מאווררים עם פונקציית עיסוי, חימום להגה ולמשענות היד, גג פנורמי אלקטרו-כרומטי (Sky Lounge) שיכול להפוך מאטום לשקוף בלחיצת כפתור (אפקט מרשים!), תצוגה עילית (HUD) צבעונית ואינפורמטיבית, ומערכת מצלמות היקפיות 360 מעלות.

מעבר לאבזור הסטנדרטי, ה-iX מציג כמה טכנולוגיות ייחודיות. הזכרנו את הגריל ש"מרפא" את עצמו ואת השימוש בחומרים ברי-קיימא. בנוסף, הרכב מצויד בפלטפורמה טכנולוגית מתקדמת המאפשרת עדכוני תוכנה מהאוויר (OTA) למגוון רחב של מערכות, מה שמבטיח שהרכב יישאר מעודכן לאורך זמן. הרכב גם מוכן לנהיגה אוטונומית ברמה 3 (במדינות בהן הדבר מותר בחוק), בזכות מערך חיישנים ומצלמות מתקדם.

V. ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק/אנרגיה: כוח חשמלי שקט ומרשים

יחידות הנעה חשמליות חזקות

בישראל, ה-BMW iX משווק בעיקר בשתי גרסאות הנעה עיקריות, שתיהן עם הנעה כפולה (xDrive) כסטנדרט:

  • iX xDrive40: גרסת הכניסה (אם אפשר לקרוא לזה כך) מצוידת בשני מנועים חשמליים (אחד לכל סרן) המספקים הספק משולב של 326 כוחות סוס ומומנט מרבי של 64.2 קג"מ. הסוללה בגרסה זו היא בקיבולת 76.6 קוט"ש (ברוטו, כ-71 קוט"ש נטו).
  • iX xDrive50: הגרסה החזקה והפופולרית יותר מציעה שדרוג משמעותי, עם הספק משולב של 523 כוחות סוס ומומנט אדיר של 78 קג"מ. גם כאן יש שני מנועים והנעה כפולה, אך הסוללה גדולה משמעותית: 111.5 קוט"ש (ברוטו, כ-105.2 קוט"ש נטו).
  • (ייתכן שגם גרסת iX M60 הספורטיבית, עם מעל 600 כ"ס, תוצע או מוצעת בישראל, אך היא פונה לקהל מצומצם עוד יותר).

בשני המקרים, אין כמובן גיר או הילוכים במובן המסורתי. הכוח עובר לגלגלים באופן ישיר ומיידי דרך תיבת הפחתה של הילוך יחיד, מה שתורם לתחושת תאוצה חלקה ורציפה.

ביצועים ותחושות

הביצועים, כצפוי מרכב חשמלי מודרני עם נתונים כאלה, מרשימים מאוד. גרסת ה-xDrive40 מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 6.1 שניות זריזות. גרסת ה-xDrive50 עושה זאת תוך 4.6 שניות בלבד – נתון שמכניס אותה לטריטוריה של מכוניות ספורט ייעודיות, וכל זאת ברכב SUV גדול ושוקל כ-2.5 טון! גרסת ה-M60 חותכת את הנתון הזה ל-3.8 שניות.

מעבר למספרים היבשים, תחושת הכוח בנהיגה יומיומית פשוט ממכרת. הזמינות המיידית של המומנט מאפשרת תאוצות ביניים חזקות ובטוחות בכל מהירות. עקיפות מתבצעות ללא מאמץ, והתגובה ללחיצה על דוושת התאוצה מיידית וחלקה. כל זה מתבצע בשקט מופתי, למעט צליל סינתטי עדין (IconicSounds Electric, שהולחן על ידי הנס צימר) שמלווה את התאוצה וניתן לכיוון או לביטול.

צריכת אנרגיה וטווח נסיעה

כאן אנחנו מגיעים לנושא הצריכת דלק, או ליתר דיוק, צריכת אנרגיה. חשוב להבהיר: למרות שרבים עדיין מחפשים "צריכת דלק" גם עבור רכב חשמלי, המדד הרלוונטי הוא קוט"ש ל-100 ק"מ.

  • iX xDrive40: לפי נתוני היצרן (WLTP), צריכת האנרגיה המשולבת נעה סביב 19.4-21.3 קוט"ש ל-100 ק"מ. זה מתורגם לטווח נסיעה רשמי של 390-425 ק"מ. בעולם האמיתי, בתנאי נהיגה מגוונים בישראל, צפו לטווח ריאלי של כ-330-370 ק"מ.
  • iX xDrive50: עם הסוללה הגדולה יותר, נתוני ה-WLTP עומדים על צריכה של 19.8-21.4 קוט"ש ל-100 ק"מ, וטווח נסיעה מרשים של 561-630 ק"מ. הטווח הריאלי כאן כבר מתקרב ואף חוצה את רף 500 הקילומטרים (כ-480-550 ק"מ), נתון מצוין שמפחית משמעותית את חרדת הטווח.

כמובן, צריכת האנרגיה והטווח בפועל תלויים מאוד בסגנון הנהיגה, תנאי הדרך, שימוש במזגן ובמערכות אחרות, ומהירות הנסיעה. נסיעה מהירה בכביש המהיר תקצר את הטווח משמעותית. עלויות הנסיעה בחשמל נמוכות משמעותית מעלויות דלק לרכב מקביל בגודל ובביצועים, במיוחד אם טוענים בעיקר בבית.

VI. טעינה: ממלאים את המצברים

טעינה ביתית (AC)

רוב הטעינות של רכב חשמלי מתבצעות בבית, במהלך הלילה. ה-BMW iX תומך בטעינה ביתית (AC – זרם חילופין) בקצב של עד 11 קילוואט באמצעות עמדת טעינה תלת-פאזית מתאימה (Wallbox). טעינה מלאה של סוללת ה-xDrive40 (מ-0 ל-100 אחוז) בקצב זה תיקח כ-7.5 שעות. טעינה מלאה של סוללת ה-xDrive50 הגדולה יותר תיקח כ-10.5 שעות. אלו זמנים סבירים בהחלט לטעינה לילית, המבטיחים סוללה מלאה בכל בוקר.

טעינה מהירה (DC)

בנסיעות ארוכות או כשצריך טעינה מהירה יותר, ה-iX תומך בטעינה מהירה (DC – זרם ישר) בעמדות ציבוריות. כאן יש הבדל בין הגרסאות:

  • iX xDrive40: תומך בקצב טעינת DC מקסימלי של עד 150 קילוואט. בתנאים אופטימליים ובעמדה מתאימה, ניתן להוסיף כ-95 ק"מ של טווח ב-10 דקות טעינה, או לטעון מ-10% ל-80% סוללה תוך כ-31 דקות.
  • iX xDrive50: תומך בקצב טעינת DC מרשים יותר של עד 200 קילוואט (ליתר דיוק, 195kW). זה מאפשר להוסיף כ-150 ק"מ של טווח ב-10 דקות טעינה, ולטעון מ-10% ל-80% סוללה תוך כ-35 דקות (למרות שהסוללה גדולה יותר, קצב הטעינה הגבוה מפצה על כך).

סוג המחבר לטעינה מהירה הוא CCS2, הסטנדרט האירופאי המקובל גם בישראל. חווית הטעינה הציבורית בישראל עדיין מתפתחת, אך פריסת העמדות המהירות הולכת ומשתפרת. ב.מ.וו מציעה גם אפליקציה ייעודית לניהול טעינה, איתור עמדות ותשלום, מה שמקל על התהליך.

VII. חווית נהיגה והתנהגות כביש: נוחות ריחוף עם טוויסט בווארי

נוחות נסיעה ובידוד רעשים

אחד היתרונות הבולטים של ה-BMW iX הוא נוחות הנסיעה המצוינת. כבר בגרסת הבסיס עם מתלים רגילים (קפיצי סליל מלפנים, אוויר מאחור), הרכב מגהץ את רוב שיבושי הכביש בצורה מרשימה. השדרוג למתלי אוויר אדפטיביים מלאים (סטנדרט ב-xDrive50, אופציה ב-xDrive40) מעלה את הנוחות לרמה של שטיח מעופף. הרכב פשוט מרחף מעל מהמורות ושברים באספלט, ומספק נסיעה נינוחה ושלווה במיוחד.

לנוחות תורם גם בידוד הרעשים המעולה. היעדר רעשי מנוע הוא יתרון מובנה של רכב חשמלי, אך ב.מ.וו השקיעו רבות גם בבידוד רעשי רוח וכביש. זיגוג כפול בחלונות, חומרי בידוד מתקדמים ועיצוב אווירודינמי תורמים לתא נוסעים שקט במיוחד, גם במהירויות גבוהות. זהו אחד הרכבים השקטים ביותר שניתן למצוא כיום.

התנהגות דינמית ואחיזה

כאן הדעות עשויות להיות חלוקות יותר, במיוחד עבור חובבי ב.מ.וו ותיקים. ה-iX הוא רכב גדול וכבד מאוד (כ-2.4-2.5 טון), והפיזיקה עושה את שלה. למרות מרכז כובד נמוך יחסית בזכות הסוללה ברצפה, ההיגוי קל למדי וחסר מעט את התקשורת והדיוק המפורסמים של ב.מ.וו. הוא מדויק מספיק לנהיגה יומיומית ונוח לתמרון, במיוחד עם מערכת ההיגוי האחורי האופציונלית שמשפרת את זריזות התמרון בעיר ומגבירה את היציבות במהירויות גבוהות, אך הוא לא ההגה שיגרום לכם לחפש כבישים מפותלים.

עם זאת, אחיזת הכביש גבוהה מאוד בזכות מערכת ההנעה הכפולה החכמה והצמיגים הרחבים. זוויות הגלגול בפניות מרוסנות היטב (במיוחד עם מתלי האוויר), והרכב מרגיש נטוע ובטוח גם בפניות הדוקות יחסית. תחושת הבלמים טובה בסך הכל, אם כי כמו ברכבים חשמליים רבים, יש צורך להתרגל למעבר בין הבלימה הרגנרטיבית (שניתן לכיוון עוצמתה, עד למצב "נהיגה בדוושה אחת") לבין הבלמים הפיזיים.

יציבות ותמרון

במהירויות שיוט בכביש המהיר, ה-iX מפגין יציבות כיוונית מעולה ומרגיש בטוח ונינוח. הוא צובר קילומטרים ללא מאמץ ובשקט מופתי. בעיר, למרות המידות הגדולות, התמרון סביר בהחלט בזכות ההיגוי הקל והראות הטובה. מערכת ההיגוי האחורי האופציונלית הופכת את התמרון לקל עוד יותר ומקטינה משמעותית את רדיוס הסיבוב. בסופו של דבר, ה-iX הוא לא מכונת נהיגה טהורה כמו ב.מ.וו קלאסית, אלא יותר רכב תיור (GT) מפנק, מהיר ושקט, שיודע להתמודד יפה גם עם פניות כשצריך. היעדר הגיר והצורך בהעברת הילוכים תורמים לחוויה החלקה והזורמת.

VIII. בטיחות ומערכות עזר לנהג: מבצר על גלגלים

מבחני בטיחות ומבנה

בטיחות היא כמובן ערך עליון ברכב יוקרה מודרני, וה-BMW iX לא מאכזב. הוא נבחן על ידי ארגון הבטיחות האירופאי Euro NCAP בשנת 2021 וזכה בציון המקסימלי של חמישה כוכבים. הציון התבסס על תוצאות מצוינות בכל הקטגוריות: 91% בהגנה על מבוגרים, 87% בהגנה על ילדים, 73% בהגנה על הולכי רגל ורוכבי אופניים (ציון טוב לרכב עם חזית גבוהה), ו-81% על תפקוד מערכות הבטיחות האקטיביות. אלו תוצאות שמעידות על רמת בטיחות גבוהה מאוד, הן פסיבית (מבנה המרכב, כריות אוויר) והן אקטיבית. מבחני בטיחות אלו מחזקים את תחושת הביטחון ברכב.

מעבר למבדקי בטיחות הרשמיים, המבנה של ה-iX כולל שימוש נרחב בפלדה חזקה במיוחד, אלומיניום וסיבי פחמן (בטכנולוגיית Carbon Cage, בדומה לסדרה 7 ול-i8 בעבר) כדי להבטיח קשיחות מבנית גבוהה והגנה מיטבית על הנוסעים במקרה של תאונה, תוך שמירה על משקל סביר יחסית (למרות שהוא עדיין כבד מאוד).

מערכות עזר לנהג (ADAS)

ה-BMW iX מצויד בחבילה מקיפה של מערכות עזר מתקדמות לנהג (ADAS), רובן כסטנדרט כבר מרמת הגימור הבסיסית בישראל. החבילה כוללת בדרך כלל:

  • בלימה אוטונומית בחירום עם זיהוי הולכי רגל ודו-גלגלי (גם בנסיעה לאחור).
  • בקרת שיוט אדפטיבית עם פונקציית עצור-סע וסיוע לשמירה על מרכז הנתיב (יכולת חצי-אוטונומית ברמה 2).
  • התרעה ותיקון אקטיבי של סטייה מנתיב.
  • ניטור שטחים מתים עם התרעה על תנועה חוצה מאחור ובלימה אוטונומית.
  • זיהוי תמרורים.
  • מערכת לסיוע בחניה אוטומטית (לרוב כולל זיכרון מסלול נסיעה לאחור).
  • מצלמות היקפיות 360 מעלות (לרוב ברמת גימור גבוהה יותר או כאופציה).

תפקוד המערכות הללו בעולם האמיתי חלק ומרשים בדרך כלל. הן אינן אגרסיביות מדי ומספקות סיוע יעיל לנהג, מבלי להיות פולשניות. בקרת השיוט האדפטיבית ושמירת הנתיב פועלות בצורה טובה מאוד בכבישים מהירים ובפקקים, ומורידות משמעותית מהעומס על הנהג. קל יחסית להפעיל ולכבות את המערכות השונות דרך ההגה או מסך המגע.

IX. מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל): כמה זה עולה לנו?

טווח מחירים ורמות גימור

אז כמה עולה ה-BMW iX בישראל? התשובה הקצרה היא: הרבה. מדובר ברכב יוקרה חשמלי מתקדם, והוא מתומחר בהתאם. נכון לאפריל 2025 (יש לבדוק מחירים עדכניים אצל היבואן), מחיר ה-BMW iX xDrive40 יתחיל ככל הנראה באזור ה-600,000 – 650,000 ש"ח. גרסת ה-iX xDrive50, עם הסוללה הגדולה והביצועים המשופרים, כבר תקפוץ לאזור ה-750,000 – 850,000 ש"ח ואף יותר, תלוי ברמת גימור ובתוספות.

בישראל, היבואן מציע בדרך כלל מספר רמות גימור או חבילות אבזור. ההבדלים ביניהן יתבטאו בעיקר באבזור נוחות ויוקרה, כמו ריפודי עור משודרגים, מערכת שמע Bowers & Wilkins, גג ה-Sky Lounge, מתלי אוויר (שעשויים להיות סטנדרט ב-xDrive50), חישוקים גדולים יותר, עיטורי קריסטל, חבילות עיצוב חיצוניות ועוד. כמובן, גם חבילת מערכות הבטיחות עשויה להיות מקיפה יותר ברמות הגבוהות. המחירון הרשמי של היבואן יפרט את ההבדלים המדויקים בין הגרסאות והחבילות השונות.

אחריות ועלויות תחזוקה

האחריות המוצעת בישראל על ה-BMW iX כוללת בדרך כלל 3 שנות אחריות מלאה על הרכב (או 100,000 ק"מ, המוקדם מביניהם). בנוסף, ישנה אחריות מורחבת על הסוללה, לרוב 8 שנים או 160,000 ק"מ, המבטיחה קיבולת מינימלית מסוימת (למשל, 70%).

עלויות התחזוקה השוטפות של רכב חשמלי נמוכות משמעותית מאלו של רכב בנזין מקביל, בזכות היעדר הצורך בטיפולים שוטפים למנוע (החלפת שמנים, פילטרים, מצתים וכו') ובלאי נמוך יותר של הבלמים (בזכות הבלימה הרגנרטיבית). עם זאת, עלויות הביטוח צפויות להיות גבוהות, בהתאם למחיר הרכב. גם שווי השימוש לצורכי מס גבוה, אם כי ישנן הטבות מס מסוימות לרכבים חשמליים שעדיין עשויות להיות רלוונטיות (בכפוף לשינויים ברגולציה). מבחינת תקלות ובעיות פוטנציאליות, מדובר בדגם חדש יחסית וטכנולוגי מאוד, ולכן האחריות המקיפה חשובה. עד כה, לא דווח על תקלות או בעיות כרוניות נפוצות באופן מיוחד, אך כמו בכל רכב מורכב, תקלות נקודתיות עלולות לקרות.

X. יתרונות: למה כן?

ל-BMW iX יש בהחלט רשימת יתרונות מרשימה שכדאי לקחת בחשבון:

  • עיצוב פנים מהפכני ואיכותי: תא הנוסעים הוא יצירת מופת של מינימליזם, טכנולוגיה ואיכות חומרים, עם דגש על קיימות. המסך הקעור מרשים והאווירה יוקרתית ומודרנית.
  • מרווח פנימי נדיב: בזכות הפלטפורמה הייעודית והרצפה השטוחה, המרווח לנוסעים מלפנים ומאחור מעולה, ומאפשר הסעת חמישה מבוגרים בנוחות.
  • ביצועים חזקים ושקטים: התאוצות מיידיות ומרשימות (במיוחד ב-xDrive50), והנסיעה שקטה וחלקה להפליא. זהו רכב מהיר ונינוח כאחד.
  • טווח נסיעה מצוין (ב-xDrive50): גרסת ה-xDrive50 מציעה טווח ריאלי של כ-500 ק"מ, נתון שמסיר כמעט לחלוטין את חרדת הטווח בשימוש יומיומי וגם בנסיעות ארוכות יותר.
  • נוחות נסיעה ברמה הגבוהה ביותר: עם מתלי אוויר אופציונליים/סטנדרטיים, ה-iX מציע נוחות נסיעה ריחוף, יחד עם בידוד רעשים פנומנלי.
  • טכנולוגיה מתקדמת ואבזור עשיר: מערכת iDrive, המסכים, מערכות הבטיחות, אבזור הנוחות – הכל ברמה הגבוהה ביותר ומציג את חוד החנית הטכנולוגי של ב.מ.וו.
  • בטיחות גבוהה: ציון של 5 כוכבים ב-Euro NCAP ומערך מקיף של מערכות בטיחות אקטיביות כסטנדרט.

XI. חסרונות: איפה הפשרות?

לצד היתרונות, יש גם כמה חסרונות ופשרות שכדאי להיות מודעים אליהם:

  • עיצוב חיצוני שנוי במחלוקת: הגריל הקדמי העצום והעיצוב הלא שגרתי לא יתחבבו על כולם. זה עניין של טעם, אבל הוא בהחלט מקטב.
  • מחיר גבוה מאוד: ה-iX הוא אחד מרכבי ה-SUV החשמליים היקרים בשוק, והמחיר מרחיק אותו מהישג ידם של רוב הלקוחות.
  • תפעול מבוסס מסך דורש הסתגלות: היעדר כמעט מוחלט של כפתורים פיזיים והסתמכות על מסך המגע עלולים להיות לא אינטואיטיביים לחלק מהמשתמשים, במיוחד בהתחלה.
  • התנהגות כביש פחות דינמית מב.מ.וו מסורתית: למרות הביצועים המרשימים בקו ישר, ההיגוי קל יחסית והמשקל הגבוה מורגשים בפניות. זה לא רכב "לנהג" באותה מידה כמו דגמי ב.מ.וו אחרים.
  • טווח נסיעה פחות מרשים בגרסת הבסיס (xDrive40): הטווח הריאלי של גרסת ה-xDrive40 (כ-350 ק"מ) סביר, אך פחות מרשים ביחס למחיר ולמתחרים מסוימים.

XII. בהשוואה למתחרים בשוק הישראלי

כאמור, ה-BMW iX מתמודד בקטגוריה תחרותית מאוד. בהשוואה למתחרים העיקריים בשוק הישראלי:

  • אודי Q8 e-tron: מציע עיצוב סולידי וקלאסי יותר, תא נוסעים איכותי מאוד עם שלושה מסכים, ונסיעה נוחה ושקטה. ה-iX מרגיש טכנולוגי וחדשני יותר בפנים, ומציע טווח נסיעה עדיף בגרסת ה-xDrive50. האודי עשוי להרגיש מעט יותר "מסורתי" בנהיגה.
  • מרצדס EQE SUV: דומה ל-iX בפילוסופיה של יוקרה טכנולוגית, עם אופציה למסך ה-Hyperscreen העצום. הוא מציע עיצוב חיצוני אלגנטי יותר (לטעם רבים), נוחות נסיעה מעולה ופנים מפואר. ה-iX עשוי להרגיש מרווח יותר מאחור ולהציע ביצועים חזקים יותר בגרסאות המקבילות.
  • טסלה מודל X: מציע ביצועים מסחררים, רשת טעינה ייעודית (Supercharger), דלתות אחוריות ייחודיות (Falcon Wings) ואופציה לשבעה מושבים. איכות החומרים וההרכבה בטסלה נחשבת לפחות טובה משל הגרמניות, והעיצוב הפנימי מינימליסטי אפילו יותר (לטוב ולרע). ה-iX מציע תחושת יוקרה ועידון קלאסיים יותר.
  • ג'נסיס GV70/GV80 חשמליים: מציעים תמורה מצוינת למחיר בקטגוריית היוקרה, עם עיצוב מרשים (בפנים ובחוץ), איכות חומרים גבוהה, אבזור עשיר ואחריות ארוכה. הם אינם מבוססים על פלטפורמה חשמלית ייעודית כמו ה-iX (למעט ה-GV60 הקטן יותר), מה שעשוי להשפיע על המרווח הפנימי והיעילות. ה-iX מציע מותג חזק יותר וטכנולוגיה מתקדמת יותר בחלק מהתחומים.

בסופו של דבר, הבחירה בין ה-iX למתחריו תלויה רבות בהעדפות אישיות לגבי עיצוב, תחושת יוקרה, דגש טכנולוגי, חווית נהיגה ותקציב. ה-iX בולט בעיקר בזכות תא הנוסעים המיוחד שלו, השילוב של ביצועים ונוחות, והטווח המרשים בגרסת ה-xDrive50.

XIII. סיכום ומסקנות (פסק דין): העתיד של ב.מ.וו כבר כאן, והוא יקר

ה-BMW iX הוא ללא ספק רכב מרשים וחשוב עבור ב.מ.וו. הוא מסמן קפיצת מדרגה טכנולוגית ועיצובית עבור המותג, ומציג חזון ברור לעתיד החשמלי שלו. זהו SUV גדול, יוקרתי, שקט, מהיר ומלא בטכנולוגיה חדשנית. תא הנוסעים שלו הוא יצירת אמנות בפני עצמה, המציע שילוב מנצח של מרווח, איכות, נוחות וקידמה דיגיטלית. נוחות הנסיעה פנומנלית, הביצועים חזקים, והטווח בגרסת ה-xDrive50 מספק שקט נפשי אמיתי.

עם זאת, ה-iX אינו חף מבעיות. העיצוב החיצוני, ובעיקר הגריל, הוא טעם נרכש במקרה הטוב. המחיר הגבוה מציב אותו בקצה העליון של השוק, והתפעול מבוסס המסך דורש הסתגלות. חובבי הנהיגה הדינמית של ב.מ.וו עשויים למצוא אותו מעט מנותק מדי. בהשוואה למתחרים כמו האודי Q8 e-tron או המרצדס EQE SUV, הוא מציע חבילה ייחודית, אך לא בהכרח טובה יותר בכל פרמטר.

אז האם כדאי לקנות את ה-BMW iX? התשובה תלויה מאוד במי אתם ומה אתם מחפשים. אם אתם חובבי טכנולוגיה עם כיסים עמוקים, מעריכים עיצוב אוונגרדי (גם אם שנוי במחלוקת), מחפשים את הנוחות והשקט האולטימטיביים בנסיעה, ורוצים את אחת החוויות החשמליות המתקדמות והיוקרתיות ביותר שיש כיום בשוק, ה-iX עשוי להיות בחירה מצוינת עבורכם, במיוחד בגרסת ה-xDrive50 עם הטווח המרשים. לעומת זאת, אם אתם מחפשים דינמיות ספורטיבית, מעדיפים עיצוב קלאסי ושמרני יותר, או שהתקציב שלכם מוגבל יותר, כנראה שישנן חלופות טובות יותר עבורכם בשוק, כולל דגמים אחרים של ב.מ.וו עצמה (כמו ה-iX3 או ה-i4, אם כי קטנים יותר). בסופו של דבר, ה-BMW iX הוא הצהרה נועזת של ב.מ.וו – רכב מרשים, טכנולוגי ומאוד יקר, שמציע הצצה מרתקת לעתיד התחבורה היוקרתית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *