Skip to content
דף הבית » סקירה מקצועית על אופל גרנדלנד – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

סקירה מקצועית על אופל גרנדלנד – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

אופל גרנדלנד. השם אולי נשמע כמו פארק שעשועים קצת מיושן, או אולי אחוזה מפוארת באזור כפרי בגרמניה.

אבל במציאות, מדובר בקרוסאובר קומפקטי (C-SUV), קטגוריה רותחת וצפופה כמו חוף הים באוגוסט.

הגרנדלנד, במיוחד בגרסתו המחודשת שהגיעה אלינו לפני מספר שנים, הוא הניסיון של אופל הגרמנית-עם-מבטא-צרפתי (מאז שנרכשה על ידי קונצרן PSA, היום Stellantis) לתפוס נתח שוק משמעותי בפלח הפופולרי הזה.

הוא מתמודד ראש בראש מול אריות ותיקים כמו קיה ספורטאז', יונדאי טוסון, ניסאן קשקאי, וגם מול אחיו החורג והמסוגנן יותר, פיג'ו 3008, איתו הוא חולק פלטפורמה ומכלולים רבים. אז איפה הגרנדלנד משתלב בכל הבלאגן הזה? ולמי הוא באמת מיועד?

בסקירה המקיפה הזו, נצלול לעומק ונבחן את כל ההיבטים של אופל גרנדלנד, נכון לאביב 2025. נדבר על העיצוב המחודש עם ה"ויזור" המפורסם, נבדוק את איכות תא הנוסעים, נבחן את הביצועים של יחידות ההנעה ששווקו בישראל (כולל גרסאות הבנזין, הדיזל ואולי אף הפלאג-אין, אם מצאתם אחת כזו משומשת במצב טוב), וכמובן, ננתח את המחיר, רמות הגימור, וצריכת הדלק הריאלית.

נתייחס גם לנושאי בטיחות, כולל תוצאות מבחני בטיחות רשמיים, נשווה אותו למתחרים העיקריים, נציג את היתרונות והחסרונות הבולטים, ואפילו נגע בנושאים פחות נעימים כמו תקלות ובעיות פוטנציאליות שעשויות לצוץ, כפי שעולה לעיתים מחוות דעת גולשים. בסופו של דבר, ננסה לענות על השאלה החשובה מכל: האם כדאי לקנות אופל גרנדלנד היום, בין אם חדש מהמלאי האחרון או כרכב משומש?

I. מבוא: אופל גרנדלנד – הגרמני הפרגמטי בחליפה צרפתית

אופל גרנדלנד (שנקרא במקור גרנדלנד X עד מתיחת הפנים) הושק לראשונה ב-2017, כחלק מגל רכבי הפנאי שהציפו את השוק. הוא החליף למעשה שני דגמים קודמים של אופל, האנטרה והזפירה טורר (המינוואן), בניסיון לרכז מאמצים בקטגוריה הצומחת ביותר.

חשיבותו עבור אופל היתה גדולה: הוא היה אחד הדגמים הראשונים שפותחו תחת הבעלות החדשה של קונצרן PSA הצרפתי (כיום חלק מ-Stellantis הענקית), ולכן הוא מבוסס על פלטפורמת EMP2 המוכרת והמוצלחת, המשמשת גם את פיג'ו 3008/5008, סיטרואן C5 איירקרוס ו-DS7 קרוסבק. זה אומר שהרבה מה"קרביים" שלו משותפים עם בני דודים צרפתיים, למרות המיתוג הגרמני.

מתיחת הפנים המשמעותית שעבר הדגם והגיעה לישראל סביב 2022, לא רק הסירה את ה-X משמו, אלא בעיקר העניקה לו את חזית ה-"Opel Vizor" המודרנית, פס שחור מבריק המשלב את הגריל והפנסים ליחידה ויזואלית אחת, בדומה לדגמי אופל אחרים כמו המוקה והאסטרה. שדרוג זה, יחד עם עדכונים בתא הנוסעים ובטכנולוגיה, נועד לשמור על הרלוונטיות שלו בשוק תחרותי להחריד.

מיצוב ומתחרים בשוק הישראלי

בישראל, הגרנדלנד התמקם תמיד כאלטרנטיבה אירופאית, פרקטית וסולידית יותר בהשוואה לאחיו הראוותני, ה-3008. הוא פנה לקהל שחיפש את השימושיות של קרוסאובר משפחתי, יחד עם הנדסת אנוש גרמנית (לפחות בתפיסה) ותחושה מעט יותר מהודקת ובוגרת, אולי, מחלק מהמתחרים האסייתיים.

המתחרים העיקריים שלו בארץ הקודש כוללים את השלישייה הקוריאנית הפופולרית – קיה ספורטאז' ויונדאי טוסון (שמציעים לרוב חבילות אבזור נדיבות במחיר תחרותי), את ניסאן קשקאי הוותיק והמוכח, את סקודה קארוק היעיל והשימושי, את מאזדה CX-5 שמציע עיצוב אלגנטי וחווית נהיגה מהנה, ואת פולקסווגן טיגואן היוקרתי והיקר יותר. וכמובן, אי אפשר להתעלם מהפיג'ו 3008, שמציע עיצוב פנים וחוץ נועזים יותר, אך לעיתים במחיר גבוה יותר או עם הנדסת אנוש מעט שונה.

הגרנדלנד מנסה למצוא את הנישה שלו ביניהם: לא הכי זול, לא הכי מאובזר בגרסאות הבסיס, לא הכי ספורטיבי, אבל מציע איזון טוב בין נוחות, שימושיות, עיצוב סולידי וטכנולוגיה מודרנית, לעיתים עם יחידות הנעה יעילות וחסכוניות.

קהל היעד העיקרי

קהל היעד של אופל גרנדלנד הוא בדרך כלל משפחות צעירות או זוגות המחפשים רכב פנאי שימושי, בטוח ומרווח לנסיעות יומיומיות וטיולים בסופי שבוע. הוא פונה גם למי שמעריך עיצוב אירופאי מאופק יותר על פני עיצובים צעקניים, ולמי שמחפש אלטרנטיבה למותגים הקוריאניים או היפניים הנפוצים יותר, אולי מתוך רצון לגוון או מתוך חיבור למותג אופל. הנהג הטיפוסי של גרנדלנד כנראה לא מחפש ריגושים דינמיים יוצאי דופן, אלא בן לוויה אמין ונוח לשגרת החיים.

II. עיצוב חיצוני: מהפך ה"ויזור" והופעה בוגרת

אם יש משהו שמגדיר את הגרנדלנד המחודש, זה ללא ספק אימוץ שפת העיצוב העדכנית של אופל, ה-"Opel Vizor". מתיחת הפנים הזו שינתה דרמטית את פני הרכב, והפכה אותו מרכב שנראה מעט גנרי ואנונימי (בגרסת ה-X המקורית), לרכב בעל חזות מודרנית וייחודית יותר.

ה"ויזור" הוא למעשה פאנל שחור מבריק הנמתח לרוחב כל החזית, ומטמיע בתוכו את סמל הברק של אופל במרכז, את יחידות התאורה הראשיות (לרוב LED, ובגרסאות בכירות IntelliLux LED Pixel אדפטיביות ומרשימות) ואת הגריל המינימליסטי. התוצאה היא מראה נקי, היי-טקי ובוגר, המיישר קו עם דגמי אופל החדשים יותר כמו המוקה והאסטרה.

אלמנטים עיצוביים נוספים

מעבר לחזית המחודשת, שאר קווי העיצוב של הגרנדלנד נותרו דומים למדי לדגם היוצא, וזה לא בהכרח דבר רע. פרופיל הצד שומר על צללית קלאסית של SUV קומפקטי, עם קו מותניים עולה קלות, קו גג שנראה לעיתים "צף" בזכות קורת C מושחרת (אופציה נפוצה), ובתי גלגלים מודגשים עם חיפויי פלסטיק שחורים כמקובל בז'אנר.

מאחור, השינויים היו מינוריים יותר במתיחת הפנים. הפנסים האחוריים שמרו על צורתם הכללית אך קיבלו גרפיקת LED מעודכנת. הכיתוב "GRANDLAND" מופיע כעת בגדול ובמרכז דלת תא המטען, מתחת לסמל אופל, טרנד עיצובי נפוץ כיום. הפגוש האחורי גם הוא עודכן קלות, לעיתים עם עיטורים דמויי פתחי מפלט למראה דינמי יותר (גם אם המפלט האמיתי חבוי מתחת).

חישוקי הגלגלים המוצעים בישראל נעו בדרך כלל בין "17 ל-"19 אינץ', בעיצובים שונים בהתאם לרמת הגימור. חישוקים גדולים יותר תורמים להופעה הכללית, אך לעיתים עלולים לפגוע מעט בנוחות הנסיעה על כבישים משובשים במיוחד, תופעה מוכרת בכבישי ארצנו.

נוכחות כביש ומידות

הגרנדלנד הוא לא רכב קטן, אך גם לא מפלצתי. מידותיו הפיזיות (אורך סביב 4.48 מטר, רוחב כ-1.86 מטר, גובה סביב 1.61 מטר ובסיס גלגלים של כ-2.675 מטר) ממקמות אותו בלב קטגוריית ה-C-SUV. הוא לא מרגיש מסורבל מדי בעיר, אך בהחלט מציע נוכחות מכובדת על הכביש. המראה הכללי, במיוחד עם חזית ה"ויזור", משדר בגרות וסולידיות אירופאית. הוא אולי לא מסובב ראשים כמו אחיו ה-3008, אבל הוא בהחלט נראה מודרני ומכובד.

III. עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח: שדרוג דיגיטלי ופרקטיות גרמנית

כניסה לתא הנוסעים של הגרנדלנד המחודש מגלה את השינוי המשמעותי השני שהביאה מתיחת הפנים: אימוץ קונספט ה-"Pure Panel" של אופל. בדומה לחזית החיצונית, גם כאן המטרה היתה ליצור סביבת נהג נקייה, דיגיטלית וממוקדת יותר.

הדשבורד נשלט כעת על ידי שני מסכים דיגיטליים הצמודים זה לזה תחת מסגרת אחת (אם כי לא תמיד כיחידה זכוכית אחת רציפה כמו בחלק מהמתחרים): מסך מגע מרכזי למערכת המולטימדיה (בגודל של עד 10 אינץ') ולוח מחוונים דיגיטלי מלא (בגודל של עד 12 אינץ'). העיצוב הכללי שמרני יחסית, בקווים ישרים ואופקיים, בניגוד לתא הנוסעים העתידני כמעט של ה-3008. התחושה היא יותר פונקציונלית ופחות דרמטית.

איכות חומרים והרכבה

איכות החומרים בגרנדלנד היא נקודה מעורבת, אך בסך הכל טובה למדי לקטגוריה. החלקים העליונים של הדשבורד והדלתות עשויים לרוב מפלסטיק רך ונעים למגע. איכות ההרכבה מרגישה מוצקה ו"גרמנית", ללא קרקושים או רעשים מיותרים בנסיעה. עם זאת, ככל שיורדים למטה בתא הנוסעים, פוגשים יותר פלסטיקים קשיחים ופשוטים למראה, כמקובל בפלח מחיר זה. בהשוואה ישירה, ה-3008 מרגיש לעיתים איכותי ומעוצב יותר, אך הגרנדלנד בהחלט לא נופל מרוב המתחרים האסייתיים.

הנדסת אנוש ותפעול

כאן הגרנדלנד מצטיין. בניגוד לחלק מהמתחרים (כולל ה-3008) שהעבירו כמעט את כל הפקדים למסך המגע, אופל השכילו להשאיר פקדים פיזיים נפרדים ונוחים לתפעול עבור מערכת בקרת האקלים. זהו יתרון משמעותי מבחינת נוחות ובטיחות התפעול תוך כדי נהיגה. גם פקדי ההגה נוחים לשימוש וסידור הקונסולה המרכזית הגיוני וברור. תנוחת הנהיגה טובה, עם אפשרויות כוונון נרחבות למושב ולהגה. הראות החוצה טובה לפנים ולצדדים, אם כי קורות C רחבות עלולות להפריע מעט בנסיעה לאחור (מצלמת רוורס וחיישנים עוזרים כאן).

נוחות ומרווח

המושבים הקדמיים בגרנדלנד נוחים ותומכים, במיוחד בגרסאות המצוידות במושבי AGR הארגונומיים (שאושרו על ידי ארגון הגב הבריא הגרמני), הזמינים לרוב ברמות הגימור הגבוהות. הם מצוינים לנסיעות ארוכות.

מאחור, המרווח טוב למדי לשני מבוגרים. מרווח הברכיים סביר, מרווח הראש מספק גם לגבוהים (כל עוד אין גג פנורמי שמנמיך מעט את התקרה), ומרווח הכתפיים טוב. נוסע שלישי במרכז ירגיש מעט צפיפות, כמקובל בקטגוריה, וייתכן שתעלת הינע מינימלית תפריע מעט לרגליים (גם בגרסאות ההנעה הקדמית).

תא מטען ושימושיות

נפח תא המטען עומד על 514 ליטרים נדיבים למדי בגרסאות הבנזין והדיזל. זהו נפח שימושי מאוד למשפחה, עם רצפה כפולה המאפשרת יצירת משטח הטענה שטוח כמעט לחלוטין כשהמושבים האחוריים מקופלים (ומגדילים את הנפח לכ-1,652 ליטר). סף ההטענה אינו גבוה מדי, ופתח ההטענה רחב ונוח. בגרסאות הפלאג-אין ההיברידיות (אם נתקלתם בכאלה), הסוללה הממוקמת מתחת לרצפת תא המטען מקטינה את הנפח לכ-390 ליטרים, פחות מרשים אך עדיין שימושי.

IV. טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה: קפיצת מדרגה דיגיטלית

כאמור, מתיחת הפנים הביאה איתה שדרוג טכנולוגי משמעותי לגרנדלנד, בעיקר בזכות ה-"Pure Panel". מערך המסכים הכפול יוצר תחושה מודרנית ומתקדמת יותר בהשוואה לדגם היוצא.

מערכת מולטימדיה וקישוריות

מערכת המולטימדיה המרכזית מגיעה עם מסך מגע בגודל 7 או 10 אינץ', בהתאם לרמת הגימור. המסך הגדול יותר מציע רזולוציה טובה וגרפיקה נאה. מערכת ההפעלה היא של Stellantis (גרסה שהתפתחה ממערכות PSA), והיא מציעה תפריטים די ברורים וקלים לניווט, אם כי מהירות התגובה לא תמיד מהירה כברק כמו במערכות המתקדמות ביותר בשוק.

תמיכה באנדרואיד אוטו ואפל קארפליי קיימת כמובן, לרוב באמצעות חיבור חוטי (ייתכן שברמות הגימור הגבוהות הוצע גם חיבור אלחוטי, יש לבדוק ספציפית לרכב). העוזר הקולי המובנה לרוב פחות יעיל מהעוזרים של גוגל או אפל. נקודה לשיפור היא שלעיתים המערכת דורשת מעבר בין מספר מסכים לביצוע פעולות פשוטות.

לוח מחוונים דיגיטלי ומערכת שמע

לוח המחוונים הדיגיטלי, בגודל 12 אינץ' ברמות הגימור הגבוהות (וקטן יותר בבסיסיות), הוא תוספת מבורכת. הוא מציע תצוגה ברורה וחדה, עם אפשרויות התאמה אישית לתצוגות שונות (למשל, ניווט במרכז, נתוני נהיגה, מידע על מערכות העזר). זה בהחלט משדרג את חווית הנהיגה.

מערכת השמע הסטנדרטית מספקת איכות צליל סבירה, אך לא יוצאת דופן. גרסאות בכירות יותר אולי צוידו במערכת משודרגת (לעיתים של מותג מוכר), אך זו לא היתה נקודת חוזק בולטת של הדגם בדרך כלל. חובבי אודיו מושבעים אולי ירצו לשקול שדרוג.

אבזור נוחות וטכנולוגיות ייחודיות

רשימת האבזור בגרנדלנד תלויה מאוד ברמת גימור שנבחרה. כסטנדרט, ניתן היה למצוא בקרת אקלים מפוצלת (עם פתחים ליושבים מאחור), חיישני חניה, מצלמת רוורס, בלם יד חשמלי ועוד. רמות גימור גבוהות יותר הוסיפו פינוקים כמו מושבים קדמיים מחוממים (ולעיתים מאווררים), גג שמש פנורמי (אופציה), תצוגה עילית (HUD) המקרינה נתונים על השמשה הקדמית, טעינה אלחוטית לסמארטפון, ודלת תא מטען חשמלית (לעיתים עם פתיחה ללא מגע).

טכנולוגיה ייחודית לאופל שהוצעה בגרסאות הבכירות היא פנסי ה-IntelliLux LED Pixel האדפטיביים. אלו פנסים מתוחכמים עם עשרות יחידות LED בכל פנס, המאפשרים "לחתוך" אלומות אור סביב רכבים אחרים כדי לא לסנוור, תוך שמירה על תאורה מקסימלית של שאר הדרך. זו מערכת מרשימה מאוד, במיוחד למי שנוהג הרבה בלילה מחוץ לעיר.

V. ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק/אנרגיה: יעילות מוכרת

היות והגרנדלנד חולק את פלטפורמת EMP2 עם דגמים רבים של Stellantis, גם יחידות ההנעה שלו מוכרות ומוכחות. בישראל, הדגם שווק בעיקר עם מנועי בנזין ודיזל, ולעיתים רחוקות יותר ניתן היה למצוא גרסאות פלאג-אין היברידיות.

יחידות הנעה עיקריות (ישראל)

  • בנזין 1.2 ליטר טורבו PureTech: מנוע ה-3 צילינדרים המוכר של הקונצרן, המפיק כ-130 כ"ס ומומנט של כ-23.4 קג"מ. הוא משודך לגיר אוטומטי פלנטרי עם 8 הילוכים מתוצרת Aisin היפנית.
  • דיזל 1.5 ליטר BlueHDi: מנוע טורבו-דיזל 4 צילינדרים, המפיק גם הוא כ-130 כ"ס אך עם מומנט גבוה יותר של כ-30.6 קג"מ. גם הוא משודך לאותה תיבת 8 הילוכים אוטומטית.
  • היברידי פלאג-אין (PHEV) Hybrid/Hybrid4 (נדיר יותר בישראל): שילוב של מנוע בנזין 1.6 ליטר טורבו עם מנוע חשמלי אחד (הנעה קדמית, סה"כ 225 כ"ס) או שניים (אחד לכל סרן, הנעה כפולה, סה"כ 300 כ"ס). שתי הגרסאות משתמשות בתיבת 8 הילוכים אוטומטית ייעודית (e-EAT8) וסוללה בקיבולת של כ-13.2 קוט"ש.

ביצועים ותחושות

נתוני התאוצה הרשמיים מ-0 ל-100 קמ"ש עומדים על כ-10.3 שניות לגרסת הבנזין 1.2 ליטר, וכ-11.5 שניות לגרסת הדיזל 1.5 ליטר. אלו נתונים סבירים לקטגוריה, אך לא מסעירים. גרסאות הפלאג-אין זריזות משמעותית, עם תאוצה של 8.9 שניות לגרסת ה-225 כ"ס ו-6.1 שניות מרשימות לגרסת ה-300 כ"ס.

בנהיגה יומיומית, מנוע ה-1.2 ליטר בנזין מרגיש נמרץ למדי בסל"ד נמוך ובינוני בזכות הטורבו, אך מעט רועש ורועד תחת מאמץ, כמקובל במנועי 3 צילינדרים. הוא מספק ביצועים נאותים לרוב המצבים, אך עשוי להרגיש מעט מתאמץ בעקיפות מהירות או בעליות תלולות עם רכב עמוס. מנוע הדיזל מציע תחושת כוח טובה יותר בסל"ד נמוך בזכות המומנט הגבוה, והוא שקט וחסכוני יותר בשיוט, אך מעט מחוספס יותר בסל"ד נמוך ופחות נעים לאוזן בסל"ד גבוה. תיבת 8 ההילוכים האוטומטית פועלת בצורה חלקה ונעימה ברוב המצבים, אם כי לעיתים יכולה להיות מעט הססנית בהורדת הילוכים מהירה.

גרסאות הפלאג-אין מציעות חוויה שונה לגמרי, עם תאוצות חזקות ומיידיות בזכות המנועים החשמליים, ושילוב כוח חלק בין המנועים. הן כמובן גם שקטות משמעותית בנסיעה על חשמל בלבד.

צריכת דלק וצריכת אנרגיה

נושא הצריכת דלק הוא קריטי לרוכשים רבים בישראל. נתוני היצרן (WLTP) מדברים על צריכה ממוצעת של סביב 15-16 ק"מ לליטר לגרסת הבנזין 1.2 ליטר, וסביב 19-20 ק"מ לליטר לגרסת הדיזל 1.5 ליטר. במציאות הישראלית, עם מזגן פועל, פקקים ועליות, צפו לנתונים ריאליים יותר: סביב 11-13 ק"מ לליטר לבנזין, ו-15-17 ק"מ לליטר לדיזל. אלו נתונים טובים למדי לקרוסאובר משפחתי.

בגרסאות הפלאג-אין, צריכת אנרגיה וטווח הנסיעה החשמלי הם העיקר. נתוני ה-WLTP מדברים על טווח חשמלי של כ-55-60 ק"מ. במציאות, טווח זה ינוע בין 35 ל-50 ק"מ, תלוי בתנאי הנהיגה. צריכת הדלק המשולבת (כשהסוללה ריקה) תהיה דומה לזו של רכב היברידי רגיל, סביב 14-15 ק"מ לליטר. חשוב לציין שגם עבור רכבים חשמליים או פלאג-אין, חיפושים כמו "צריכת דלק" עדיין נפוצים, למרות שהמונח המדויק הוא צריכת אנרגיה (קוט"ש ל-100 ק"מ). היתרון הכלכלי המשמעותי של גרסאות אלו נובע מהאפשרות לנסוע רוב הזמן על חשמל זול משמעותית מדלק, במיוחד אם טוענים בבית.

VI. טעינה (לרכב פלאג-אין/חשמלי)

סעיף זה רלוונטי בעיקר אם אתם שוקלים לרכוש אופל גרנדלנד בגרסת הפלאג-אין הייבריד (PHEV), שהייתה פחות נפוצה בישראל אך עדיין קיימת בשוק המשומשות. חווית הבעלות על רכב כזה שונה מהותית מרכב בנזין או דיזל רגיל, בעיקר בגלל הצורך בטעינה.

טעינה ביתית (AC)

הגרנדלנד PHEV מצויד במטען פנימי (On-Board Charger) המאפשר טעינת AC (זרם חילופין, מה שקיים ברשת החשמל הביתית ובעמדות טעינה ציבוריות רגילות). קצב הטעינה הבסיסי הוא לרוב 3.7 קילוואט, מה שאומר שטעינה מלאה של סוללת ה-13.2 קוט"ש מאפס תיקח כ-3.5 עד 4 שעות. לעיתים הוצעה כאופציה (או כסטנדרט ברמות גימור גבוהות) אפשרות למטען פנימי משודרג של 7.4 קילוואט, המקצר את זמן הטעינה לכשעתיים בלבד. זה נוח מאוד למי שרוצה למלא את הסוללה במהירות בין נסיעות או להטעין לילה שלם בקלות בעמדת טעינה ביתית ייעודית (Wallbox).

סוג המחבר לטעינת AC הוא Type 2, הסטנדרט האירופאי הנפוץ בישראל.

טעינה מהירה (DC) – לא רלוונטי לגרנדלנד PHEV

חשוב לציין: בניגוד לרכבים חשמליים מלאים, רוב רכבי הפלאג-אין הייבריד, כולל הגרנדלנד PHEV, אינם תומכים בטעינה מהירה DC (זרם ישר) בעמדות ציבוריות מהירות. הסוללה שלהם קטנה יחסית, והמערכת אינה מיועדת לקבל הספקי טעינה גבוהים כאלה. המשמעות היא ש"מילוי" הסוללה בדרכים יתבצע תמיד בקצב האיטי יותר של טעינת AC בעמדות ציבוריות רגילות, או באמצעות טעינה רגנרטיבית מבלימה והאטה, או על ידי שימוש במנוע הבנזין כמחולל (אפשרות שקיימת לעיתים אך פחות יעילה ומרעישה).

חווית הטעינה בישראל

הטעינה הביתית היא כמובן הנוחה והזולה ביותר. חווית הטעינה הציבורית AC בישראל משתפרת בהדרגה, עם פריסה הולכת וגדלה של עמדות טעינה במרכזי קניות, חניונים ציבוריים ומקומות עבודה. עם זאת, הזמינות והתחזוקה של העמדות עדיין לא תמיד אידיאליות. אפליקציות ניהול הטעינה של ספקיות הטעינה השונות בישראל הן הכלי העיקרי לאיתור עמדות פנויות ותשלום, ולא תמיד קיימת אפליקציה ייעודית של אופל עצמה לניהול טעינה ציבורית בארץ. לבעלי פלאג-אין, התלות בטעינה ציבורית פחות קריטית מאשר לבעלי רכב חשמלי מלא, מכיוון שתמיד יש את מנוע הבנזין כגיבוי.

VII. חווית נהיגה והתנהגות כביש: נוחות צרפתית בתיבול גרמני

חווית הנהיגה באופל גרנדלנד משקפת היטב את השילוב בין הפלטפורמה הצרפתית (EMP2) לבין כיול המתלים וההיגוי שבוצע על ידי מהנדסי אופל הגרמנים. התוצאה היא רכב ששם דגש ברור על נוחות ועידון, אך לא מוותר לגמרי על תחושת שליטה ובטחון.

נוחות נסיעה ובידוד רעשים

הגרנדלנד מצטיין בספיגת מהמורות ושיבושים בכביש, במיוחד במהירויות עירוניות ובינעירוניות. המתלים מכוילים על הצד הרך יחסית, ומספקים נוחות נסיעה טובה מאוד שמתאימה לכבישים הלא תמיד מושלמים של ישראל. הוא מרגיש נינוח ומרגיע בנסיעות ארוכות.

בידוד הרעשים טוב למדי. רעשי מנוע (במיוחד בגרסת הדיזל או הבנזין תחת מאמץ) נשמעים בתא הנוסעים, אך באופן סביר. רעשי רוח נשמרים ברמה נמוכה גם במהירויות גבוהות יחסית, ורעשי כביש מבודדים בצורה טובה, אם כי רמת הרעש תלויה גם בסוג וגודל הצמיגים. בסך הכל, הגרנדלנד מציע נסיעה שקטה ונעימה יחסית לקטגוריה.

העובדה שהרכב מצויד בתיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 8 הילוכים (ולא רציפה או רובוטית כפולת מצמדים) תורמת לחוויה חלקה ונטולת טלטולים ברוב המצבים. בגרסאות הפלאג-אין, הנסיעה על חשמל שקטה לחלוטין כמובן, מה שמשפר עוד יותר את תחושת העידון. היעדר הגיר המסורתי והעברת הילוכים בנסיעה חשמלית תורם לחוויה חלקה וזורמת.

התנהגות דינמית והיגוי

הגרנדלנד אינו רכב ספורטיבי, והוא גם לא מתיימר להיות כזה. ההיגוי קל משקל, מדויק מספיק לנהיגה יומיומית, אך חסר מעט משוב ותחושה. זה מקל על תמרונים עירוניים וחניה, אך פחות מתגמל בנהיגה דינמית בכבישים מפותלים.

אחיזת הכביש טובה ובטוחה, והרכב שומר על יציבות כיוונית טובה גם במהירויות גבוהות. עם זאת, זוויות הגלגול בפניות מורגשות יותר מאשר בחלק מהמתחרים בעלי האוריינטציה הספורטיבית יותר (כמו מאזדה CX-5 או אפילו פיג'ו 3008). תחושת הבלמים טובה ולינארית בגרסאות הבנזין והדיזל. בגרסאות הפלאג-אין, דוושת הבלם משלבת בלימה רגנרטיבית (לטעינת הסוללה) עם בלימה מכאנית, ולעיתים המעבר ביניהן יכול להיות מורגש או פחות טבעי, תופעה שדורשת הסתגלות קלה.

בסך הכל, הגרנדלנד מציע התנהגות כביש צפויה, בטוחה ונוחה. הוא לא יספק ריגושים לנהג הנלהב, אבל יעשה עבודה מצוינת כרכב משפחתי נוח ובטוח לשימוש יומיומי.

VIII. בטיחות ומערכות עזר לנהג: סטנדרט אירופאי גבוה

בטיחות היא שיקול מרכזי עבור רוכשי רכב משפחתי, ואופל גרנדלנד מציע רמת בטיחות טובה, בהתאם לסטנדרטים האירופאיים המקובלים.

מבחני בטיחות רשמיים

האופל גרנדלנד X המקורי (לפני מתיחת הפנים) נבחן על ידי ארגון הבטיחות האירופאי Euro NCAP בשנת 2017 וזכה לציון מרבי של 5 כוכבים. הוא הציג ביצועים טובים בהגנה על מבוגרים (84%) וילדים (87%), וציון סביר בהגנה על הולכי רגל (63%). ציון מערכות הבטיחות האקטיביות היה 60%, אך חשוב לציין שמאז הדגם עבר מתיחת פנים ושדרוג למערכות הבטיחות, כך שניתן להניח שהרמה נשמרה או אף השתפרה. מומלץ לבדוק אם ישנם מבדקי בטיחות עדכניים יותר ספציפית לדגם המחודש.

מעבר למבחני בטיחות אלו, הרכב כולל מבנה מרכב קשיח עם אזורי קריסה מתוכננים, 6 כריות אוויר כסטנדרט, עיגוני ISOFIX למושבי בטיחות לילדים במושב האחורי, ומערכות בקרת יציבות ומשיכה מתקדמות.

מערכות עזר לנהג (ADAS)

כאן הגרנדלנד מציע חבילה מקיפה למדי, במיוחד ברמות הגימור הגבוהות יותר ששווקו בישראל. כבר מרמות הגימור הבסיסיות ניתן היה למצוא לרוב מערכות חיוניות כמו:

  • בלימת חירום אוטונומית (עם זיהוי הולכי רגל ולעיתים גם דו-גלגלי).
  • התרעת סטייה מנתיב עם תיקון אקטיבי.
  • זיהוי תמרורי מהירות והמלצה לשינוי מהירות בבקרת השיוט.
  • עמעום אורות אוטומטי (מעבר בין אור גבוה לנמוך).

רמות גימור גבוהות יותר הוסיפו מערכות מתקדמות כגון:

  • בקרת שיוט אדפטיבית (השומרת מרחק מהרכב לפנים, לעיתים עם יכולת זחילה בפקקים).
  • מערכת שמירה אקטיבית על מרכז הנתיב.
  • ניטור שטחים מתים במראות הצד.
  • התרעה על תנועה חוצה מאחור בעת נסיעה לאחור.
  • מצלמות 360 מעלות לחניה (לעיתים).
  • חיישני חניה היקפיים.

תפקוד המערכות הללו בעולם האמיתי הוא בדרך כלל טוב. הן אינן אגרסיביות מדי או היסטריות, ופועלות בצורה חלקה יחסית. ממשק ההפעלה והכיבוי שלהן דרך מסך המגע או פקדי ההגה סביר, אם כי דורש לעיתים מעט התעסקות. חשוב לוודא אילו מערכות קיימות ספציפית ברמת הגימור של הרכב שאתם שוקלים לרכוש, שכן ההיצע יכול להשתנות בין שנות הדגם ורמות הגימור.

IX. מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל): תמורה הוגנת, אך לא פורצת דרך

אחד השיקולים המרכזיים ברכישת רכב הוא כמובן העלות. אז כמה עולה אופל גרנדלנד? התשובה, נכון לאביב 2025, תלויה מאוד אם מדובר ברכב חדש (אם עדיין נותרו יחידות במלאי היבואן) או ברכב משומש.

מחיר ומחירון

כאשר הגרנדלנד המחודש שווק כחדש בישראל (סביב 2022-2024), מחירו התחיל באזור ה-160-170 אלף ש"ח לגרסת הבנזין 1.2 ברמת גימור בסיסית, וטיפס צפונה לכיוון 180-200 אלף ש"ח ויותר לרמות גימור מאובזרות יותר או לגרסת הדיזל. גרסאות הפלאג-אין ההיברידיות, אם וכאשר שווקו באופן סדיר, היו יקרות משמעותית ועברו את רף 200 אלף השקלים (אך נהנו מהטבת מס לרכב ירוק שהקלה מעט על המחיר הסופי).

בשוק המשומשות, המחירון של אופל גרנדלנד, כמו רוב דגמי אופל בישראל, נוטה לסבול מירידת ערך מהירה יחסית למתחרים היפניים והקוריאניים הפופולריים. זה יכול להוות יתרון לרוכשי רכב משומש, שכן ניתן למצוא גרנדלנד בן מספר שנים במחיר אטרקטיבי למדי בהשוואה למחירו כחדש. לדוגמה, גרנדלנד בן 2-3 שנים עשוי להימכר במחיר הנמוך ב-25%-35% ממחירו המקורי, תלוי במצב, בקילומטראז' וברמת הגימור.

רמות גימור עיקריות בישראל

בישראל, הגרנדלנד שווק לרוב בשתיים או שלוש רמות גימור עיקריות. השמות המדויקים עשויים להשתנות (למשל, Edition, Elegance, Ultimate), אך ההבדלים התמקדו בעיקר באבזור הנוחות והטכנולוגיה. רמת גימור בסיסית כללה לרוב את מערך הבטיחות החיוני, מסך מולטימדיה קטן יותר (7 אינץ'), לוח מחוונים משולב (אנלוגי ודיגיטלי), בקרת אקלים, חישוקי "17 ועוד. רמות גימור גבוהות יותר הוסיפו מסכים גדולים יותר (10 אינץ' למולטימדיה, 12 אינץ' ללוח המחוונים), מושבי AGR ארגונומיים, ריפודים משודרגים, חישוקים גדולים יותר ("18 או "19), גג שמש, פנסי IntelliLux LED מתקדמים, מערכות בטיחות אקטיביות נוספות (כמו בקרת שיוט אדפטיבית) ופינוקים נוספים.

אחריות ותחזוקה

כאשר נמכר כחדש, הגרנדלנד הוצע לרוב עם אחריות יצרן מלאה של 3 שנים או 100,000 ק"מ (המוקדם מביניהם), כמקובל בשוק. גרסאות הפלאג-אין ההיברידיות קיבלו אחריות מורחבת על הסוללה, לרוב 8 שנים או 160,000 ק"מ. עלויות התחזוקה השוטפת צפויות להיות ממוצעות לקטגוריה. מרווחי הטיפולים עומדים לרוב על שנה או 15,000-20,000 ק"מ (יש לבדוק בספר הרכב הספציפי).

מבחינת תקלות ובעיות פוטנציאליות, הגרנדלנד מבוסס על מכלולים מוכרים ונפוצים של Stellantis, שנחשבים אמינים בסך הכל. עם זאת, כמו בכל רכב מודרני, ייתכנו תקלות אלקטרוניות או בעיות הקשורות למערכות מורכבות כמו מנועי טורבו קטנים (רגישות לאיכות שמן ותחזוקה) או מערכות היברידיות (נדיר יותר). בדיקה מקיפה לפני קניית רכב משומש ואחזקה שוטפת לפי הוראות היצרן הן חיוניות. האחריות המלאה מספקת שקט נפשי בשנים הראשונות.

שווי השימוש לרכב צמוד ממקום העבודה יהיה בהתאם למחיר הרכב כחדש ולקבוצת הרישוי שלו. גרסאות הפלאג-אין נהנו בעבר מהטבה משמעותית בשווי השימוש, אך הטבות אלו הצטמצמו עם השנים.

X. יתרונות

לסיכום החלקים החיוביים, הנה כמה מהיתרונות הבולטים של אופל גרנדלנד:

  • נוחות נסיעה גבוהה: הרכב מציע שיכוך מהמורות מצוין ובידוד רעשים טוב, מה שהופך אותו לבן לוויה נעים מאוד לנסיעות יומיומיות וארוכות בכבישי ישראל.
  • תא נוסעים מרווח ושימושי: המרווח לנוסעים מלפנים ומאחור טוב, ותא המטען גדול ופרקטי (במיוחד בגרסאות הלא-היברידיות), מה שהופך אותו לבחירה מצוינת למשפחות.
  • עיצוב חיצוני מודרני ובוגר: מתיחת הפנים וחזית ה-"Vizor" העניקו לגרנדלנד מראה עדכני, נקי ואירופאי שמבדיל אותו מחלק מהמתחרים.
  • הנדסת אנוש טובה: השארת פקדים פיזיים לבקרת האקלים וסידור הגיוני של סביבת הנהג תורמים לנוחות התפעול ובטיחות הנהיגה.
  • מושבים קדמיים מצוינים (במיוחד AGR): המושבים הארגונומיים האופציונליים (שנמצאים לרוב ברמות הגימור הגבוהות) הם מהטובים בקטגוריה ומספקים תמיכה מעולה.
  • טכנולוגיה ואבזור (ברמות הגבוהות): רמות הגימור הגבוהות מציעות אבזור עשיר, כולל מסכים גדולים, מערכות בטיחות מתקדמות ופנסי LED משוכללים.
  • מנועים יעילים (בנזין ודיזל): יחידות ההנעה המוכרות של Stellantis מציעות צריכת דלק טובה יחסית לקטגוריה. גרסת הדיזל חסכונית במיוחד.
  • אפשרות לגרסת פלאג-אין (נדירה): למי שמחפש חיסכון משמעותי בעלויות הדלק היומיומיות ומוכן להשקיע במחיר הרכישה הגבוה יותר (ולטעון בקביעות), גרסת ה-PHEV מציעה פתרון מעניין.
  • מחיר אטרקטיבי בשוק המשומשות: ירידת הערך הגבוהה יחסית הופכת את הגרנדלנד לאופציה משתלמת מאוד כרכב יד שנייה.

XI. חסרונות

כמו לכל רכב, גם לאופל גרנדלנד ישנם חסרונות ופשרות שכדאי לקחת בחשבון:

  • ביצועים פושרים (בגרסאות הבסיס): מנועי הבנזין (1.2 טורבו) והדיזל (1.5) מספקים ביצועים סבירים, אך לא מרגשים, ועשויים להרגיש מעט מתאמצים תחת עומס.
  • חווית נהיגה לא דינמית: ההיגוי קל מדי וחסר משוב, והתנהגות הכביש נוטה יותר לנוחות מאשר לספורטיביות. זה לא רכב לנהגים נלהבים.
  • איכות חומרים לא אחידה בתא הנוסעים: בעוד החלקים העליונים איכותיים, ישנם אזורים נמוכים יותר עם פלסטיק קשיח ופשוט למראה.
  • מערכת מולטימדיה לא הכי מהירה/אינטואיטיבית: למרות המסכים הגדולים, המערכת יכולה להיות מעט איטית בתגובתה ולא תמיד הכי ידידותית למשתמש.
  • ירידת ערך גבוהה יחסית: כרכב חדש, הגרנדלנד סובל מירידת ערך מהירה יותר מחלק מהמתחרים הפופולריים, מה שפוגע בכדאיות הכלכלית לטווח ארוך לרוכשי רכב חדש.
  • גרסאות פלאג-אין יקרות ועם תא מטען מוקטן: גרסאות ה-PHEV היו יקרות משמעותית לרכישה, והסוללה גוזלת נפח יקר מתא המטען.
  • תדמית מותג פחות חזקה בישראל: מותג אופל לא תמיד נהנה מאותה פופולריות או מוניטין אמינות כמו מותגים יפניים או קוריאניים מסוימים, מה שמשפיע גם על הסחירות.

XII. בהשוואה למתחרים

כפי שצוין, אופל גרנדלנד מתחרה באחת הקטגוריות הצפופות והתחרותיות ביותר בשוק הרכב הישראלי. בהשוואה למתחרים המרכזיים, הוא מציג תמונה מעורבת. מול פיג'ו 3008, אחיו לפלטפורמה, הגרנדלנד מציע עיצוב חיצוני ופנימי שמרניים יותר, הנדסת אנוש קלה יותר לעיכול (בזכות פקדים פיזיים לאקלים), ולעיתים מחיר מעט נמוך יותר (במיוחד כמשומש). ה-3008 מנגד מציע עיצוב נועז וייחודי בהרבה, תא נוסעים איכותי ומרשים יותר ויזואלית, ואולי תחושת יוקרה קלה. מול קיה ספורטאז' ויונדאי טוסון, הגרנדלנד מציע לרוב נוחות נסיעה עדיפה ועיצוב אירופאי מאופק. הקוריאנים מנגד מציעים לרוב חבילות אבזור נדיבות יותר במחיר נתון, אחריות ארוכה יותר (לרכב חדש) ותדמית אמינות חזקה יותר בשוק המקומי. מול ניסאן קשקאי, הגרנדלנד מרגיש לרוב מרווח ומודרני יותר בתא הנוסעים (במיוחד בדור המחודש). הקשקאי מציע אמינות מוכחת וסחירות טובה. מול סקודה קארוק, הקרב הוא על תואר "הפרקטי והיעיל". הקארוק מציע פתרונות "Simply Clever" חכמים ותא מטען גדול ושימושי, בעוד הגרנדלנד מציע נוחות נסיעה מעט גבוהה יותר ועיצוב חיצוני בולט יותר (עם הויזור). הבחירה בין הגרנדלנד למתחריו תלויה בסופו של דבר בסדר העדיפויות האישי של הרוכש: האם הדגש הוא על נוחות, עיצוב, אבזור, ביצועים, אמינות או מחיר.

XIII. סיכום ומסקנות (פסק דין)

אז מה השורה התחתונה לגבי אופל גרנדלנד? ובכן, מדובר בקרוסאובר קומפקטי ראוי בהחלט, שמציע חבילה מאוזנת ובוגרת. מתיחת הפנים שעבר העניקה לו מראה חיצוני מודרני וייחודי יותר, ותא נוסעים דיגיטלי ומשודרג. הוא מצטיין בנוחות נסיעה גבוהה, במרווח פנימי נדיב ובפרקטיות שימושית למשפחה. הנדסת האנוש הטובה והמושבים הנוחים (במיוחד ה-AGR) הופכים אותו לבן לוויה נעים לשגרת היומיום ולנסיעות ארוכות.

יחידות ההנעה המוכרות, בין אם בנזין, דיזל או פלאג-אין (הנדירה יותר), מציעות ביצועים סבירים ויעילות טובה בצריכת הדלק או האנרגיה. רשימת אבזור הבטיחות והנוחות טובה, במיוחד ברמות הגימור הגבוהות. בהשוואה למתחרה ישיר כמו פיג'ו 3008, הגרנדלנד הוא אולי פחות מרגש עיצובית, אך הוא יותר שמרני וקל לעיכול בתפעול היומיומי. מול הקוריאנים הפופולריים, הוא מציע טאץ' אירופאי ונוחות נסיעה משופרת, אך לרוב פחות אבזור במחיר מקביל ועם ירידת ערך גבוהה יותר.

האם כדאי לקנות?

השאלה האם כדאי לקנות אופל גרנדלנד תלויה מאוד בצרכים ובתקציב שלכם, ובעיקר האם אתם שוקלים רכב חדש (ממלאי, אם קיים) או משומש. כרכב חדש, הוא התמודד עם תחרות קשה מאוד, ולעיתים קרובות ניתן היה למצוא עסקאות משתלמות יותר אצל המתחרים. ירידת הערך הגבוהה יחסית גם היא שיקול משמעותי לרכוש חדש.

אולם, כרכב משומש, הסיפור שונה לגמרי. ירידת הערך הופכת ליתרון עבור הקונה, וניתן למצוא אופל גרנדלנד בני שנתיים-שלוש במצב טוב ובמחיר אטרקטיבי משמעותית ממחירו כחדש. במחיר כזה, חבילת הנוחות, המרווח, הבטיחות והעיצוב המודרני הופכת לתמורה מצוינת לכסף. הוא מתאים במיוחד למשפחות המחפשות קרוסאובר אירופאי נוח ושימושי, שלא נבהלות מתדמית מותג פחות נוצצת ומוכנות ליהנות מהיתרונות שהוא מציע במחיר נגיש יותר.

למי הוא פחות מתאים? למי שמחפש ריגושים בנהיגה, למי ששם דגש עליון על סחירות ושמירת ערך, או למי שמעדיף את העיצוב הנועז והטכנולוגיה המתקדמת ביותר שאפשר למצוא אצל חלק מהמתחרים. כמו כן, אם נתקלתם בגרסת פלאג-אין, ודאו שהיא מתאימה לאורח החיים שלכם (אפשרות טעינה ביתית) ושאתם מודעים לנפח תא המטען המוקטן.

פסק הדין הסופי: אופל גרנדלנד המחודש הוא קרוסאובר ראוי, נוח ושימושי. הוא אולי לא הבחירה המתבקשת או הנוצצת ביותר בקטגוריה, אבל הוא עושה עבודה טובה מאוד במשימות החשובות למשפחה הממוצעת. אם אתם מחפשים רכב משומש ומצאתם גרנדלנד שמור ברמת גימור טובה ובמחיר הגיוני – בהחלט שווה בדיקה מעמיקה. הוא עשוי להפתיע אתכם לטובה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *