Skip to content
דף הבית » סקירה מקצועית על הונדה ג'אז – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

סקירה מקצועית על הונדה ג'אז – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

הונדה ג'אז. שם שמצלצל מוכר בהחלט בנוף הרכב הישראלי. במשך שנים, הג'אז ביסס את עצמו כבחירה חכמה למי שמחפש רכב קטן מבחוץ, אך ענק מבפנים.

דור אחר דור, הוא שמר על הקונספט המרכזי שלו: מכונית סופרמיני סופר-פרקטית.

כעת, בדורו הנוכחי, הונדה העניקה לו טוויסט משמעותי.

הג'אז הפך להיות היברידי בלבד.

הוא מכוון ישירות אל כיסו של הצרכן הישראלי המודע לעלויות.

הוא מנסה להציע שילוב מנצח של יעילות, מרחב, וטכנולוגיה.

בסקירה הזו נצלול לעומק.

נבחן כל היבט של הונדה ג'אז e:HEV.

נבין האם הוא עדיין הבחירה האולטימטיבית למי שפרקטיות בראש סדר העדיפויות.

ואיך הוא מתמודד מול התחרות העזה.

בעיקר מול מתחרות כמו טויוטה יאריס היברידית.

וגם רנו קליאו E-Tech היברידית.

נפרק לגורמים את העיצוב, תא הנוסעים, הביצועים, הבטיחות, וכמובן, את המחיר וההתאמה לשוק המקומי.

המטרה היא לתת לכם, קוראי פורטל הרכב הישראלי, את כל המידע הדרוש.

כדי שתוכלו להחליט האם הונדה ג'אז e:HEV היא המכונית הבאה שלכם.

I. מבוא: הונדה ג'אז e:HEV – יותר מסתם מכונית קטנה

הונדה ג'אז (Honda Jazz), הידועה גם בשווקים מסוימים בשם הונדה פיט (Honda Fit), היא אבן פינה בליין הדגמים הגלובלי של הונדה. מאז השקת הדור הראשון בתחיל שנות ה-2000, הג'אז בידלה את עצמה בזכות חדשנות במבנה הפנימי, ובמיוחד בזכות מושבי "Magic Seats" המפורסמים שלה, שהציעו גמישות ומרחב פנימי חסרי תקדים ביחס לממדים החיצוניים. בדור הרביעי והנוכחי (הושק גלובלית ב-2020, הגיע לישראל מעט לאחר מכן), הונדה לקחה את הג'אז לכיוון חדש ומשמעותי ביותר: הנעה היברידית בלבד עבור השוק האירופי ונגזרותיו, כולל ישראל. המעבר הזה אינו רק טכני, אלא מגלם שינוי אסטרטגי שמטרתו להתמודד עם דרישות פליטה מחמירות יותר ועם מגמת החשמול הגוברת בעולם הרכב.

הונדה ג'אז e:HEV, השם המלא של הדגם ההיברידי, ממוקמת בקטגוריית הסופרמיני (B-segment) הפופולרית בישראל, אך הודות למבנה הגבוה והמרווח שלה, היא לעיתים מתחרה גם בתת-קטגוריית המיניוואנים הקטנים או אפילו חלק מרכבי הפנאי הקטנים (B-SUV) מבחינת השימושיות והמחיר, אם כי היא אינה SUV בפועל. מיצובה בשוק הוא כרכב יעיל, פרקטי, אמין (כפי שמצופה מהונדה) ובטוח, המכוון בעיקר למשפחות קטנות, זוגות מבוגרים, ואנשים שזקוקים למכונית יומיומית נוחה וחסכונית לנסיעות עירוניות ובינעירוניות כאחד. התחרות העיקרית שלה בשוק הישראלי מגיעה, כאמור, בעיקר מצד טויוטה יאריס היברידית, היריבה הוותיקה והישירה ביותר, ומצד רנו קליאו E-Tech היברידית, שמציעה פרשנות מעט שונה להנעה היברידית באותה קטגוריה. חוות דעת גולשים ראשוניות על הדגם ההיברידי החדש בישראל הדגישו לרוב את החיסכון בדלק ואת המרווח הפנימי כיתרונות בולטים, לצד עקומת למידה מסוימת להתרגלות למערכת ההנעה הייחודית.

II. עיצוב חיצוני: פחות קופסה, יותר סטייל (בזהירות)

בדור הנוכחי, הונדה ג'אז עברה מהפך עיצובי מסוים בהשוואה לדורות הקודמים. בעוד שהדורות הקודמים היו ידועים במבנה הקופסתי והפונקציונלי שלהם – מבנה שהיה מצוין למרווח הפנימי אך לא תמיד זכה בתחרויות יופי – הדור הנוכחי מנסה לשלב יותר קווים זורמים ומעוגלים. הרושם הכללי הוא של מכונית ידידותית יותר, פחות אגרסיבית, ועם זאת עדיין בעלת נוכחות בזכות הגובה שלה והפרופורציות הייחודיות.

בחזית, בולט הגריל הקטן והמעוגל יחסית, המשתלב עם יחידות תאורה ראשיות גדולות וידידותיות למראה. הפנסים הקדמיים בדרך כלל מצוידים בתאורת LED בדגמים המשווקים בישראל, מה שמעניק מראה מודרני ומשפר את הראות בלילה. קווי המתאר מהצד שומרים על צללית שמזכירה מעט מיניוואן קטן, עם קו גג גבוה שמתחיל מוקדם יחסית. זהו בדיוק המבנה התורם למרווח הפנימי העצום. עם זאת, מעצבי הונדה ניסו לרכך את המראה הקופסתי באמצעות קווי מותניים עדינים יותר ופינות מעוגלות יותר. בתי הגלגלים מכילים בדרך כלל חישוקי גלגלים בגודל 15 או 16 אינץ' ברמות הגימור השונות, בעיצובים המותאמים לאופי הרכב – פונקציונליים ואסתטיים למדי.

החלק האחורי של הג'אז שומר אף הוא על קווים נקיים וידידותיים. יחידות הפנסים האחוריים גדולות יחסית ומשתלבות היטב במראה הכללי. דלת תא המטען רחבה יחסית, מה שמקל על העמסה ופריקה. אין כאן ספוילרים דרמטיים או אלמנטים עיצוביים נועזים במיוחד, והגישה היא פרגמטית ומכובדת. נוכחות הכביש של הג'אז, למרות מידותיה הקומפקטיות יחסית לאורך (פחות מ-4 מטר), בולטת בזכות הגובה. היא נראית רחבה ויציבה על הכביש, לא כחושה או קטנטנה. בהשוואה לדור היוצא, העיצוב הנוכחי ללא ספק מודרני ונעים יותר לעין, ופחות מתנצל על הפונקציונליות שלו.

III. עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח: קסם יפני בחלל

אם העיצוב החיצוני של הונדה ג'אז הוא אבולוציה זהירה, הרי שתא הנוסעים הוא המקום שבו הקסם האמיתי של הג'אז בא לידי ביטוי, דור אחר דור. הקונספט העיצובי כאן הוא בראש ובראשונה פונקציונליות, אבל בדור הנוכחי יש ניסיון ניכר לשדרג גם את האווירה ואיכות החומרים. המראה הכללי נקי יחסית, עם קווים אופקיים רחבים המעניקים תחושת מרחב. הדשבורד מעוצב בצורה מינימליסטית למדי, עם דגש על פשטות וקריאות.

איכות החומרים היא נקודת חוזקה יחסית בקטגוריה. אמנם לא תמצאו כאן עור או עץ יוקרתיים (אלא אם כן מדובר בגרסאות היקרות יותר של ה- Crosstar עם נגיעות שונות), אך הפלסטיקה ברובה קשיחה אך בעלת טקסטורה נעימה, ומוקדי המגע העיקריים, כמו ההגה ובסיס ידית ההילוכים (או הבורר במקרה ההיברידי), מרגישים איכותיים למדי. איכות ההרכבה מצוינת, כמצופה מהונדה; הכל מרגיש מוצק ומאסיבי, ללא קרקושים או רעשים מיותרים גם בנסיעה על כבישים משובשים, שכיחים למדי בישראל.

הנדסת האנוש מעולה באופן כללי. המיקום של הפקדים הגופניים (עבור בקרת האקלים למשל) אינטואיטיבי וקל לשימוש תוך כדי נהיגה. מערכת המולטימדיה (עליה נרחיב בהמשך) נגישה, ולוח המחוונים הדיגיטלי (סטנדרטי ברוב הגרסאות) קל לקריאה. הראות החוצה יוצאת מן הכלל, הודות לשמשות גדולות וקורות A דקות יחסית שפוצלו (פיצול גאוני המפחית שטח מת). זה משפר משמעותית את תחושת הביטחון והשליטה, במיוחד בעיר ובצמתים.

מושבי הג'אז, הן הקדמיים והן האחוריים, נוחים ותומכים למדי עבור נסיעות בינוניות. הם אינם ספורטיביים אך מספקים תמיכה טובה לגב. גולת הכותרת, כפי שצוין, היא המרווח הפנימי. למרות מידותיו החיצוניות הצנועות, הג'אז מרגיש מרווח להפליא. מרווח הרגליים מאחור פשוט עצום יחסית לקטגוריה, ומבוגרים יכולים לשבת שם בנוחות גם בנסיעות ארוכות יחסית. מרווח הראש מעולה בזכות קו הגג הגבוה, ומרווח הכתפיים סביר לשלושה ילדים או שני מבוגרים מאחור. הג'אז מרגישה כאילו היא שייכת לקטגוריה גדולה יותר מבפנים.

גם תא המטען לא מאכזב, למרות שהסוללה ההיברידית ממוקמת בו (מתחת לרצפה). נפחו עומד על כ-304 ליטר (לפי תקן VDA), נתון סביר לקטגוריה אך לא ענק. אולם, הקסם האמיתי הוא בשימושיות. סף ההטענה נמוך יחסית, והצורה של תא המטען רבועה ונוחה להטענה. וכמובן, מושבי ה-"Magic Seats". היכולת לקפל את בסיס המושב כלפי מעלה יוצרת חלל הטענה עצום מאחורי המושבים הקדמיים, אידיאלי להובלת חפצים גבוהים (כמו עציצים גדולים או אופניים קטנים), ואפשרויות הקיפול השונות (כולל קיפול מלא לרצפה כמעט שטוחה) הופכות את הג'אז לרכב סופר-גמיש ויעיל להובלת מטען, משהו שרוב המתחרות יכולות רק לחלום עליו.

IV. טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה: השדרוג הגיע גם לכאן

בתחום הטכנולוגיה והאבזור, הונדה ג'אז e:HEV מיישרת קו עם הציפיות המודרניות ואף מפתיעה לטובה בחלק מהתחומים. מרכז החוויה הטכנולוגית הוא מסך המולטימדיה המרכזי, שגודלו בדרך כלל 9 אינץ' ברמות הגימור המרכזיות המשווקות בישראל. המסך ממוקם בצורה נגישה בחלקו העליון של הדשבורד. איכות התצוגה טובה, הבהירות מספקת, והתגובה למגע מהירה וחלקה למדי. המערכת מריצה ממשק משלה, שקל יחסית לניווט, אם כי לא מרהיב מבחינה ויזואלית. היתרון הגדול הוא התאימות המלאה ל-Apple CarPlay ו-Android Auto, לרוב באופן אלחוטי, מה שמאפשר שימוש נוח באפליקציות המוכרות מהסמארטפון (ניווט, מוזיקה וכו'). איכות העוזר הקולי תלויה לרוב במערכת ההפעלה של הטלפון המחובר.

לוח המחוונים בג'אז הוא דיגיטלי במלואו (מסך 7 אינץ' או גדול יותר בגרסאות מסוימות) וממוקם מאחורי ההגה. הוא מספק מידע חיוני בצורה ברורה, כולל נתוני מהירות, סל"ד (או מד הספק במקרה ההיברידי), מצב הסוללה והנעה, נתוני מחשב דרך, והתראות ממערכות הבטיחות. אפשרויות התצוגה ניתנות להתאמה אישית מסוימת, אם כי לא באותה רמה של מערכות מתקדמות יותר. הוא קל לקריאה בכל תנאי התאורה.

מערכת השמע הסטנדרטית טובה בהחלט עבור הקטגוריה, ומספקת צליל נקי וברור. ברמות גימור גבוהות יותר עשויה להיות מערכת משודרגת אך גם המערכת הרגילה מספקת. מבחינת אבזור נוחות מרכזי, הג'אז לרוב מגיעה ברמות הגימור המרכזיות בישראל עם בקרת אקלים אוטומטית, כניסה והנעה ללא מפתח, מראות צד מתקפלות חשמלית, וחיישני חניה קדמיים ואחוריים עם מצלמה אחורית. רמות גימור יוקרתיות יותר עשויות להוסיף חימום למושבים, גג פנורמי (לא תמיד זמין בכל השווקים או הגרסאות), ואף מצלמות היקפיות.

הונדה גם משלבת טכנולוגיות ייחודיות משלה, במיוחד במערכת ההנעה ההיברידית. ניהול מעברי הכוח בין המנועים (חשמלי, בנזין) מתבצע בצורה אוטומטית וחכמה, והנהג יכול רק לבחור במצבי נהיגה שונים (רגיל, חיסכון, ספורט). גם מערכת ה-e:HEV עצמה נחשבת לטכנולוגיה מרשימה מבחינת יעילות וניהול אנרגיה, המסבירה את נתוני צריכת הדלק המצוינים.

V. ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק/אנרגיה: הקסם ההיברידי של הונדה

לב ליבה של הונדה ג'אז e:HEV הוא, ובכן, מערכת ההנעה ההיברידית שלה. זוהי מערכת מתקדמת ולא שגרתית ביחס למערכות היברידיות אחרות בשוק. היא מורכבת ממנוע בנזין בנפח 1.5 ליטר הפועל במחזור אטקינסון היעיל (אך פחות חזק), ושני מנועים חשמליים – אחד המשמש כגנרטור והשני כמנוע הנעה עיקרי. המנוע החשמלי ההנעה מספק הספק של כ-109 כ"ס (80 קילוואט) ומומנט מיידי של כ-25.8 קג"מ. מנוע הבנזין לבדו מספק כ-97 כ"ס. ההספק המשותף של המערכת עומד על כ-109 כ"ס, כאשר המחשב מנהל את שילוב הכוח בצורה אופטימלית בהתאם לתנאי הנהיגה.

מערכת ההנעה ההיברידית של הג'אז פועלת בדרך כלל במצב חשמלי בלבד במהירויות נמוכות ובנסיעה רגועה, במצב היברידי (מנוע הבנזין מייצר חשמל למנוע החשמלי) ברוב תנאי הנהיגה הרגילים, ובמצב בנזין ישיר (המנוע בנזין מתחבר ישירות לגלגלים דרך הילוכים בודד) במהירויות שיוט גבוהות, שם הוא היעיל ביותר. אין כאן גיר אוטומטי רגיל עם העברת הילוכים, וגם לא גיר רציף (CVT) במובן המוכר. המערכת ההיברידית מנהלת את העברת הכוח בצורה חלקה מאוד, ולרוב הנהג לא מרגיש את המעברים בין מצבי ההנעה השונים. הנתון הרשמי לתאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש עומד על כ-9.4 שניות, נתון טוב בהחלט לקטגוריה ומספק עקיפות בטוחות יחסית.

היתרון הגדול של המערכת הזו הוא בנתוני צריכת דלק מבריקים, במיוחד בנהיגה עירונית. נתוני יצרן לפי תקן WLTP מדברים על צריכת דלק משולבת של כ-4.5-4.8 ליטר ל-100 ק"מ (נתון המקביל לכ-20.8-22.2 ק"מ לליטר), תלוי ברמת הגימור והגלגלים. הערכה ריאלית בתנאי ישראל, הכוללים פקקים ועליות, תהיה מעט פחות אופטימית, אך עדיין מרשימה מאוד: ניתן לצפות לצריכת דלק של כ-18-20 ק"מ לליטר בנהיגה משולבת, ואף יותר מכך בנהיגה עירונית מתונה. לרכב חשמלי היינו מדברים על צריכת אנרגיה בקוט"ש ל-100 ק"מ, אך עבור רכב היברידי כמו הג'אז, חיפוש "צריכת דלק" הוא עדיין המונח הנפוץ, והיא אכן חסכונית ביותר.

תחושת הכוח בנהיגה יומיומית טובה למדי. הזינוק מהמקום חזק וזריז בזכות המומנט המיידי של המנוע החשמלי. תאוצות ביניים מספקות לעקיפות, אם כי תחת עומס כבד או בעליות תלולות, מנוע הבנזין יכנס לפעולה בעוצמה ועלול להיות רועש, מה שיפגום מעט בתחושת העידון. באופן כללי, יחידת ההנעה משרתת היטב את ייעודו של הרכב ככלי תחבורה יעיל ונוח, ולא כמכונית ספורטיבית.

VI. טעינה: היברידי שאינו דורש שקע

כפי שהוזכר, הונדה ג'אז e:HEV היא מכונית היברידית מלאה (Full Hybrid), לא פלאג-אין היברידית (PHEV) או חשמלית לחלוטין (EV). המשמעות היא שהיא אינה דורשת טעינה משקע חשמל חיצוני. הסוללה ההיברידית הקטנה (מבוססת ליתיום-יון) נטענת באופן אוטומטי במהלך הנהיגה – באמצעות רגנרציה (המרת אנרגיית בלימה לחשמל) ובאמצעות מנוע הבנזין המשמש כגנרטור.

לכן, סעיף זה, שמיועד בדרך כלל לרכבי פלאג-אין או חשמליים, שונה מאוד בהקשר של הג'אז. אין כאן קצב טעינת AC מקסימלי, אין זמן טעינה טיפוסי בבית או בעמדה מהירה, ואין סוג מחבר לטעינה חיצונית. חווית הטעינה של הג'אז היא למעשה היעדרה – פשוט נוסעים ומתדלקים בנזין כמו ברכב רגיל, והמערכת דואגת לכל השאר. זה יתרון משמעותי עבור נהגים שלא רוצים או לא יכולים להתמודד עם נושא הטעינה בבית או בעמדות ציבוריות. בהשוואה לחוויית הטעינה הציבורית בישראל, שעדיין יכולה להיות מאתגרת מבחינת זמינות, תמחור ואמינות עמדות, הג'אז מציעה פתרון פשוט ונטול דאגות בתחום האנרגיה.

VII. חווית נהיגה והתנהגות כביש: עידון ונוחות

חווית הנהיגה בהונדה ג'אז e:HEV מכוונת בבירור לנוחות וקלילות שימוש, ולא לביצועים דינמיים קיצוניים. בנסיעה עירונית, הג'אז מצטיינת. שדה הראייה המצוין, ממדיה הקומפקטיים (יחסית למרווח הפנימי) ורדיוס הסיבוב הקטן הופכים אותה לכלי רכב קל ביותר לתמרון, לחניה, ולניווט ברחובות צרים ופקוקים. העדר גיר קונבנציונלי והמעבר החלק בין מצבי ההנעה ההיברידית תורמים גם הם לתחושה רגועה וזורמת בעיר.

נוחות הנסיעה היא נקודת חוזקה משמעותית של הג'אז. המתלים מכוילים לצד הרך יותר, והם סופגים היטב את רוב השיבושים בכביש, מהמורות ופסי האטה, גם הנפוצים כל כך בישראל. בנסיעה בינעירונית על כבישים סלולים היטב, הג'אז שומרת על יציבות כיוונית טובה ומרגישה בטוחה גם במהירויות גבוהות יחסית. רמת בידוד הרעשים טובה ברוב תנאי הנהיגה. רעשי רוח וכביש מבודדים היטב יחסית לקטגוריה. עם זאת, כפי שצוין קודם, תחת עומס (תאוצות חזקות או עליות תלולות), מנוע הבנזין עלול להיות רועש למדי, והצליל חודר לתא הנוסעים.

מבחינה דינמית, הג'אז אינה ספורטיבית, וזה לא ייעודה. תחושת ההיגוי קלה למדי, מה שמקל על התמרון בעיר, אך חסרה מעט משוב ודיוק בנהיגה מהירה או בכבישים מפותלים. אחיזת הכביש בטוחה וצפויה, וזוויות הגלגול בפניות מורגשות אך אינן מוגזמות. תחושת הבלמים טובה באופן כללי, ומערכת הרגנרציה (הבלימה ההיברידית) פועלת בצורה לינארית וצפויה, וניתן לשלוט בעוצמתה באמצעות פדלים קטנים מאחורי ההגה (בגרסאות מסוימות), מה שמשפר את היעילות. באופן כללי, הג'אז מספקת חווית נהיגה נינוחה, נוחה ובטוחה לחלוטין עבור השימוש היומיומי ולמשפחה קטנה.

VIII. בטיחות ומערכות עזר לנהג: מצטיינת בקטגוריה

הונדה מייחסת חשיבות רבה לנושא הבטיחות, והונדה ג'אז e:HEV אינה יוצאת מן הכלל. הרכב זכה לציון המרבי של 5 כוכבים ממבחני בטיחות הרשמיים של Euro NCAP, הישג מרשים ביותר, במיוחד בהתחשב בגודלו. במבדקי בטיחות השונים, הג'אז הציגה הגנה מצוינת על מבוגרים וילדים במקרה של תאונה, והפגינה ביצועים טובים גם במבחני הריסוק המאתגרים. המבנה המחוזק של שלדת ה-ACE (Advanced Compatibility Engineering) של הונדה תורם משמעותית להגנה על יושבי הרכב בסוגים שונים של התנגשויות.

אחת מנקודות החוזקה המשמעותיות של הג'אז היא מערך מערכות העזר לנהג (ADAS), הידוע בשם Honda Sensing. בישראל, רוב רמות הגימור של הג'אז מגיעות עם חבילת בטיחות מקיפה כסטנדרט. זו כוללת בדרך כלל מערכת בלימת חירום אוטונומית (AEB) הכוללת זיהוי הולכי רגל ודו-גלגלי, בקרת שיוט אדפטיבית (ACC) הפועלת גם בפקקים במהירויות נמוכות (משהו שלא תמיד קיים בקטגוריה), מערכת שמירה על נתיב הנסיעה (LKAS) עם תיקון אקטיבי, זיהוי תמרורים, התרעת עייפות נהג, ואורות גבוהים אוטומטיים. רמות גימור גבוהות יותר עשויות להוסיף ניטור שטחים מתים והתרעת תנועה חוצה מאחור.

תפקוד מערכות ה-ADAS בעולם האמיתי טוב בדרך כלל. בקרת השיוט האדפטיבית פועלת בצורה חלקה וצפויה, ומקלה מאוד על נהיגה בכבישים מהירים וגם בפקקים. מערכת שמירה על הנתיב יעילה בשמירה על הרכב במרכז הנתיב, אם כי לעיתים היא עשויה להיות אגרסיבית מעט מדי בתיקונים שלה. מערכת בלימת החירום אמינה ומגיבה בזמן במצבי חירום פוטנציאליים. המערכות קלות יחסית לתפעול דרך פקדים על ההגה או דרך מסך המולטימדיה. בסך הכל, הג'אז מספקת רמת בטיחות אקטיבית ופסיבית מהגבוהות בקטגוריה.

IX. מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל): כמה עולה הפרקטיות?

הונדה ג'אז e:HEV, כרכב היברידי מודרני, ממוקמת בחלק העליון של טבלת המחירים בקטגוריית הסופרמיני בישראל, בדומה למתחרה הישירה שלה, טויוטה יאריס היברידית. נכון לאפריל 2025, טווח המחיר עבור הג'אז e:HEV צפוי לנוע בערך בין 135,000 ש"ח ל-155,000 ש"ח, תלוי ברמת הגימור הספציפית ובעדכוני מחירון תקופתיים. יש לזכור שמיסוי ירוק והטבות רלוונטיות לרכבים היברידיים משפיעים על המחיר הסופי.

הג'אז משווקת בישראל בדרך כלל בשתי רמות גימור עיקריות או יותר. רמת הגימור הבסיסית (למשל, Elegance) תציע כבר חבילת בטיחות מלאה, מסך מולטימדיה (כנראה 9 אינץ') עם תמיכה מלאה לסמארטפונים, בקרת אקלים, ושאר אביזורי נוחות סטנדרטיים. רמות גימור גבוהות יותר (למשל, Executive או ה-Crosstar בעלת המראה דמוי פנאי) יוסיפו לרוב פריטים כמו חישוקים קלים גדולים יותר, אבזור נוחות נוסף (חימום מושבים, תאורת LED מלאה, ועוד), ואולי גם מערכות בטיחות נוספות כמו ניטור שטחים מתים. ההבדלים במחיר בין רמות הגימור יכולים להגיע לכמה אלפי עד עשרות אלפי שקלים, וחשוב לבדוק את המחירון הרשמי העדכני לפני קבלת החלטה.

מבחינת אחריות, הונדה מציעה בישראל בדרך כלל אחריות יצרן מלאה לשלוש שנים או 100,000 ק"מ (המוקדם מביניהם). מעבר לכך, ישנה אחריות מורחבת למערכת ההיברידית ולסוללה, שלרוב עומדת על 8 שנים או 160,000 ק"מ (המוקדם מביניהם). תנאי האחריות הללו נחשבים לטובים ותורמים לשקט הנפשי של הרוכשים, במיוחד בהתחשב שמדובר בטכנולוגיה היברידית שעשויה לעורר שאלות לגבי תקלות או בלאי סוללה לאורך זמן. עלויות התחזוקה השוטפות צפויות להיות סבירות לרכב היברידי, אולי מעט גבוהות יותר מרכב בנזין מקביל אך נמוכות יותר מרכב חשמלי. גם שווי השימוש (ירידת הערך) צפוי להיות טוב יחסית, הודות לביקוש לרכבים היברידיים חסכוניים ואמינים בישראל.

בנוגע לבעיות או תקלות נפוצות, הונדה נהנית בדרך כלל ממוניטין מצוין של אמינות. הדור הנוכחי של הג'אז והמערכת ההיברידית e:HEV נחשבים לאמינים באופן כללי, ולא דווחו על בעיות סדרתיות משמעותיות בדגם זה. כמובן, כמו בכל רכב מודרני, ייתכנו בעיות נקודתיות במערכות אלקטרוניות או אביזרים שונים, אך באופן כללי, הג'אז נחשבת למכונית עם מעט תקלות יחסית בהשוואה למתחרים אחרים בשוק.

X. יתרונות: למה לבחור בהונדה ג'אז?

  • מרחב פנימי וגמישות יוצאי דופן: הודות למבנה הגבוה ולמושבי "Magic Seats", הג'אז מציעה מרווח רגליים אחורי ענק ותא מטען גמיש להפליא, משהו שפשוט לא קיים אצל רוב המתחרות בקטגוריה.
  • צריכת דלק מבריקה: המערכת ההיברידית של הונדה יעילה ביותר, במיוחד בנסיעה עירונית ומשולבת, ומאפשרת להשיג נתוני צריכת דלק מהטובים ביותר בשוק, מה שתורם משמעותית לחיסכון בעלויות התפעול.
  • בטיחות אקטיבית ופסיבית גבוהה: ציון 5 כוכבים ב-Euro NCAP וחבילת מערכות בטיחות אקטיביות (ADAS) מקיפה כסטנדרט ברמות הגימור המרכזיות הופכים את הג'אז לאחת המכוניות הבטוחות בקטגוריה.
  • קלות נהיגה ותמרון: שדה הראייה המעולה, המידות הקומפקטיות ורדיוס הסיבוב הקטן הופכים את הג'אז לכלי רכב נוח וקל במיוחד לנהיגה ותמרון בעיר.
  • אמינות ומוניטין טובים: הונדה נהנית ממוניטין רב שנים של אמינות, והג'אז בפרט נחשבת למכונית אמינה עם מעט תקלות יחסית, מה שמקנה שקט נפשי לבעלים ומבטיח שווי שימוש טוב.

XI. חסרונות: מהם הפשרות שכדאי לשקול?

  • ביצועים תחת עומס ורעש מנוע: למרות שהתאוצה מהמקום טובה, ביצועי הג'אז תחת עומס או בעליות תלולות אינם מרשימים, ומנוע הבנזין עלול להפוך רועש וגרגרי כשהוא נכנס לפעולה בעוצמה.
  • תמחור יחסית גבוה: הג'אז ההיברידית יקרה יותר ממכוניות סופרמיני לא היברידיות רבות, וממוקמת בפסגת המחירים גם ביחס למתחרות היברידיות אחרות בקטגוריה.
  • תחושת היגוי והתנהגות כביש: ההיגוי קל מדי וחסר משוב, והתנהגות הכביש בטוחה אך אינה מרגשת או דינמית במיוחד. היא אינה מכונית לנהגים שמחפשים ריגוש מאחורי ההגה.
  • מערכת מולטימדיה: למרות שהיא פונקציונלית ותומכת בקישוריות סמארטפונים, הממשק עצמו אינו המודרני או האינטואיטיבי ביותר בהשוואה למערכות מסוימות אצל המתחרים.

XII. השוואה למתחרים: הונדה ג'אז בזירת הקרב הישראלית

הונדה ג'אז e:HEV פועלת בזירה תחרותית ביותר בשוק הרכב הישראלי, במיוחד בקטגוריית הרכבים הקטנים והחסכוניים. שני המתחרים הישירים והבולטים ביותר שלה הם טויוטה יאריס היברידית ורנו קליאו E-Tech היברידית. כל אחת מהן מציעה פרשנות שונה לרכב היברידי קטן.

בהשוואה לטויוטה יאריס היברידית, יריבתה הוותיקה והנמכרת ביותר בקטגוריה ההיברידית הקטנה, הג'אז מציעה יתרון מובהק ומשמעותי אחד: מרחב פנימי וגמישות. היא פשוט ענקית מבפנים בהשוואה ליאריס, במיוחד במרווח הרגליים מאחור ובשימושיות תא המטען עם מושבי ה-Magic Seats. גם מבחינת אבזור בטיחות סטנדרטי, הג'אז לרוב מציעה חבילה מקיפה יותר. היתרון של היאריס הוא בדרך כלל בתמחור אגרסיבי יותר (לפחות ברמות הגימור הבסיסיות), במוניטין היברידי מוכח לאורך שנים רבות, ובחווית נהיגה אולי מעט יותר נעימה במצבים מסוימים (פחות רעש מנוע תחת עומס). צריכת דלק של שתיהן קרובה וחסכונית ביותר.

בהשוואה לרנו קליאו E-Tech היברידית, הג'אז שוב בולטת במרווח הפנימי המעולה שלה. הקליאו, לעומת זאת, מציעה עיצוב חיצוני ופנימי אולי אטרקטיביים וספורטיביים יותר, חווית נהיגה דינמית ומהנה יותר, וגם מערכת מולטימדיה מודרנית וגדולה יותר בחלק מרמות הגימור. מערכת ההנעה ההיברידית של הקליאו, המבוססת על טכנולוגיה בהשראת פורמולה 1, שונה מהותית מזו של הונדה או טויוטה, ומציעה חווית נהיגה ייחודית, לפעמים חלקה יותר ולפעמים פחות, וגם היא חסכונית מאוד בדלק, אם כי ייתכן שלא באותה רמה קיצונית כמו הג'אז או היאריס בנסיעה עירונית טהורה. גם התמחור של הקליאו נוטה להיות תחרותי.

לסיכום ההשוואה, הונדה ג'אז e:HEV ממקמת את עצמה כמובילה הבלתי מעורערת בתחום המרווח הפנימי, הגמישות והבטיחות בקטגוריה ההיברידית הקטנה. היאריס מובילה בתמחור (לעיתים) ובמוניטין ההיברידי, והקליאו מציעה אלטרנטיבה ספורטיבית ומעוצבת יותר. הבחירה בין השלוש תלויה בסדרי העדיפויות של הרוכש – האם המרווח והפרקטיות הם החשובים ביותר (ג'אז), האם המחיר ומוניטין היברידי מוכח (יאריס), או האם העיצוב והדינמיות מקבלים משקל רב יותר (קליאו).

XIII. סיכום ומסקנות: פסק הדין על הונדה ג'אז e:HEV בישראל

הונדה ג'אז e:HEV בדורה הנוכחי ממשיכה את המסורת המפוארת של הדגם, תוך שהיא מתאימה את עצמה היטב לעידן החשמלי. היא אולי איבדה מעט מהעיצוב הקופסתי והסופר-פונקציונלי של הדורות הקודמים לטובת מראה מעט מעודן יותר, אך הליבה שלה – המרווח הפנימי העצום והגמישות המופלאה של מושבי ה-Magic Seats – נותרה שלמה ואף השתפרה. כעת, עם מערכת הנעה היברידית מתקדמת ויעילה להפליא, היא מציעה חבילה משכנעת ביותר עבור מי שמחפש חיסכון בדלק וצריכת אנרגיה נמוכה, במיוחד בסביבה עירונית.

יתרונותיה הבולטים, כפי שראינו, הם המרווח הפנימי שאין לו מתחרים בקטגוריה, צריכת הדלק המעולה, חבילת הבטיחות המקיפה ביותר, וקלות הנהיגה והתמרון בעיר. היא נוחה, היא בטוחה, והיא סופר-פרקטית לשימוש יומיומי ואף למשפחה קטנה. חסרונותיה נעוצים בעיקר בביצועים הפושרים יחסית תחת עומס ובצליל מנוע רועש במצבים אלה, בתמחור לא זול בהשוואה לחלק מהמתחרות, ובחווית נהיגה שאינה דינמית במיוחד. למרות זאת, היא מפצה על כך ביתרונות מהותיים אחרים.

האם כדאי לקנות הונדה ג'אז e:HEV בישראל נכון לאפריל 2025? התשובה היא בהחלט כן, אבל זה תלוי בצרכים ובסדרי העדיפויות שלכם. אם אתם מחפשים את הרכב החסכוני ביותר בדלק בקטגוריה, את המרווח הפנימי המקסימלי ביחס לממדים החיצוניים, מכונית בטוחה מאוד עם אבזור עשיר, ורכב עם מוניטין אמינות מצוין שסביר להניח שיסבול ממעט תקלות, אז הג'אז e:HEV היא אחת הבחירות הטובות ביותר שיש. היא מתאימה במיוחד למשפחות קטנות שצריכות גמישות, לזוגות מבוגרים שמעריכים נוחות וקלות שימוש, ולמי שנוסע הרבה בעיר ורוצה לחסוך בעלויות הדלק.

היא פחות תתאים למי שמחפש רכב עם ביצועים ספורטיביים, עיצוב נועז, או חווית נהיגה מרגשת. כמו כן, מי שתקציבו מוגבל ביותר אולי ימצא חלופות זולות יותר (אם כי לרוב פחות חסכוניות או מרווחות). בהשוואה למתחרותיה הישירות, הג'אז היא המלכה הבלתי מעורערת של הפרקטיות והמרחב. אם זה מה שחשוב לכם יותר מכל, הונדה ג'אז e:HEV היא ככל הנראה הרכב הנכון עבורכם. פסק הדין שלנו הוא שהיא מציעה חבילה מצוינת של יעילות, מרחב ובטיחות, והיא בחירה מומלצת בחום בקטגוריה ההיברידית הקטנה, למרות תג המחיר היחסית גבוה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *