Skip to content
דף הבית » סקירה מקצועית על אופל אסטרה – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

סקירה מקצועית על אופל אסטרה – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

אופל אסטרה חוזרת לישראל בדור חדש ומסקרן. זו מכונית שנושאת על כתפיה מורשת ארוכה.

היא תמיד התחרתה בלב ליבה של הקטגוריה המשפחתית הקומפקטית. הדור הנוכחי, המכונה "אסטרה L", הוא הראשון שפותח כולו תחת הבעלות של קונצרן סטלנטיס. שינוי הבעלות הזה הביא למהפך של ממש. האסטרה החדשה חולקת פלטפורמה וטכנולוגיות עם אחיותיה לקונצרן, כמו פיג'ו 308 ו-DS 4.

המהלך הזה נועד לחזק את מעמדה של אופל בשוק האירופי והישראלי התחרותי. המכונית מציעה עיצוב בולט, טכנולוגיה מתקדמת ומגוון יחידות הנעה, כולל גרסה היברידית נטענת (פלאג-אין).

האסטרה החדשה נוחתת היישר לקלחת רותחת.

הקטגוריה המשפחתית הקומפקטית (C-Segment) בישראל אולי איבדה מעט מיוקרתה לטובת רכבי הפנאי, אך היא עדיין מרכזת עניין רב. מתחרותיה העיקריות של האסטרה בשוק המקומי הן דגמים ותיקים ומבוססים כמו פולקסווגן גולף, טויוטה קורולה (בעיקר בגרסת ההאצ'בק וההיברידית), מאזדה 3, וכן אחיותיה מבית סטלנטיס, פיג'ו 308 וסיאט לאון (מקונצרן פולקסווגן).

בהשוואה אליהן, האסטרה מנסה לבדל את עצמה באמצעות עיצוב ייחודי, תפיסה גרמנית-מודרנית של תא הנוסעים, והיצע יחידות הנעה עדכני. קהל היעד העיקרי שלה הוא נהגים המחפשים מכונית האצ'בק שימושית ומאובזרת, המציעה חלופה מסוגננת ואיכותית למשפחתיות הסטנדרטיות או לרכבי הפנאי הקטנים.

בסקירה מקיפה זו, נצלול לעומק ונבחן את אופל אסטרה החדשה מכל זווית אפשרית, תוך התמקדות בשוק הישראלי נכון לאפריל 2025. נסקור את העיצוב החיצוני והפנימי, את איכות החומרים והמרווח, את המערכות הטכנולוגיות ואבזור הנוחות. ננתח את הביצועים, נתוני צריכת דלק (או צריכת אנרגיה בגרסת הפלאג-אין) וחווית הנהיגה.

נתייחס לנושא הטעינה בגרסה המחושמלת, נבחן את היבטי הבטיחות ומערכות העזר לנהג, וכמובן, נדון בנושא המחיר, רמת גימור שונות הזמינות בישראל, ונספק הערכה לגבי השאלה החשובה: האם כדאי לקנות את האופל אסטרה החדשה?

נשווה אותה למתחרותיה ונציג את היתרונות והחסרונות הבולטים שלה, תוך התייחסות גם לנושאים כמו תקלות פוטנציאליות וחוות דעת גולשים ראשוניות.

I. מבוא: האסטרה החדשה מגיעה לישראל

הדור החדש של אופל אסטרה, שהוצג לראשונה ב-2021, מסמן פרק חדש ומרגש עבור הדגם הוותיק. זוהי מכונית קריטית עבור אופל, כעת כחלק אינטגרלי מקונצרן סטלנטיס העצום. היא נועדה להחזיר את המותג הגרמני למרכז הבמה בקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות, אחת הקטגוריות התחרותיות ביותר באירופה וגם בישראל.

המיצוב שלה ברור: מכונית האצ'בק איכותית, מעוצבת ומודרנית, המציעה איזון בין שימושיות יומיומית, טכנולוגיה מתקדמת וחווית נהיגה מהנה. היא ממוקמת כאלטרנטיבה לדגמים המוכרים, עם דגש על עיצוב נקי ו"גרמני" יותר בהשוואה לאחיותיה הצרפתיות.

בישראל, כאמור, האסטרה פוגשת תחרות עזה. פולקסווגן גולף היא עדיין אמת המידה בקטגוריה מבחינת איכות ועידון, טויוטה קורולה שולטת בזכות המערכת ההיברידית המוכחת והמוניטין האמינות, ומאזדה 3 מציעה עיצוב ייחודי ואיכות פנים גבוהה. פיג'ו 308, האחות החורגת, מציעה עיצוב נועז יותר ותא נוסעים עתידני, ומהווה איום ישיר מבית.

האסטרה צריכה להציג חבילה משכנעת במיוחד כדי לבלוט בשדה הקרב הצפוף הזה. קהל היעד שלה הוא כנראה מי שמעריך את העיצוב המודרני אך המאופק יותר של אופל, מחפש תא נוסעים דיגיטלי אך פונקציונלי, ומעוניין בטכנולוגיית הנעה עדכנית, בין אם בנזין יעיל או היברידי נטען.

סקירה זו תנתח לעומק את כל היבטי הרכב. נתחיל בעיצוב החיצוני הבולט, נעבור לתא הנוסעים, נבחן את הטכנולוגיה והאבזור, ננתח את הביצועים וצריכת הדלק/אנרגיה של יחידות ההנעה הזמינות בישראל, נדון בחווית הנהיגה והנוחות, נפרט על מערכות הבטיחות ומבדקי בטיחות רשמיים, נציג את המחירון העדכני בישראל ואת רמות הגימור, ולבסוף נסכם עם רשימת יתרונות וחסרונות, ונציע מסקנה מנומקת לגבי כדאיות הרכישה.

חוות דעת גולשים ראשוניות באירופה מצביעות על שביעות רצון מהעיצוב והטכנולוגיה, אך גם מעלות שאלות לגבי נוחות הנסיעה בגרסאות מסוימות ודירוג הבטיחות.

II. עיצוב חיצוני: חתימה ויזואלית מודרנית

העיצוב החיצוני של אופל אסטרה L הוא ללא ספק אחד מנקודות המשיכה העיקריות שלה. הוא מייצג את שפת העיצוב העדכנית של אופל, המכונה "Vizor" בחזית ו-"Pure Panel" בתא הנוסעים. התוצאה היא מראה מודרני, נקי ובעל נוכחות, המצליח להיות שונה מהמתחרות וגם מהדור היוצא של האסטרה, שנראה שמרני למדי בהשוואה.

חזית ה-"Vizor" וקווי מתאר חדים

האלמנט הבולט ביותר בחזית הוא ה-"Opel Vizor" – פאנל שחור מבריק המשתרע לרוחב החזית ומכיל בתוכו את סמל הברק של אופל ואת יחידות התאורה הקדמיות (LED כסטנדרט, עם אופציה למטריקס LED מתקדמות ברמות הגימור הגבוהות). עיצוב זה מעניק לאסטרה מראה נקי, כמעט מינימליסטי, וטכנולוגי. הפגוש הקדמי משלב כונסי אוויר בעיצוב זוויתי התורמים למראה הדינמי. מכסה המנוע כולל קמט מרכזי חד המוסיף לאופי.

מבט מהצד חושף צללית האצ'בק קלאסית אך עם פרופורציות מודרניות. קו המותניים עולה קלות לכיוון החלק האחורי, וקורת C המושחרת (בחלק מרמות הגימור) יוצרת אפקט של "גג צף" ומעניקה תחושה דינמית. בתי הגלגלים מודגשים ותורמים למראה המוצק. קו הגג יורד במתינות לאחור, ומסתיים בספוילר קטן מעל השמשה האחורית. העיצוב הכללי מהצד נקי וזורם, ללא קווים מיותרים או קישוטים מוגזמים.

אחוריים ייחודיים ונוכחות כביש

החלק האחורי ממשיך את הקו העיצובי הנקי והטכנולוגי. הפנסים האחוריים צרים ואופקיים, בעיצוב המזכיר את ה-"Vizor" הקדמי, ומשולבים בדלת תא המטען. הכיתוב "ASTRA" מופיע במרכז הדלת, מתחת לסמל אופל. הפגוש האחורי משלב דיפיוזר תחתון קטן (בעיקר למראה) ויכול לכלול עיטורים שונים בהתאם לרמת הגימור. בסך הכל, החלק האחורי נראה רחב, נמוך ומוצק.

האסטרה החדשה מוצעת עם מגוון עיצובי חישוקי גלגלים, בדרך כלל בקוטר 17 או 18 אינץ' בישראל, התורמים למראה הכללי. מידותיה החיצוניות של האסטרה L דומות למקובל בקטגוריה, עם אורך כולל של כ-4.37 מטר ובסיס גלגלים של כ-2.67 מטר. היא מעט ארוכה ונמוכה יותר מהדור הקודם, מה שתורם לנוכחות הכביש הדינמית והיציבה יותר שלה.

III. עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח: קפיצת מדרגה דיגיטלית

תא הנוסעים של האסטרה החדשה מייצג קפיצת מדרגה משמעותית בהשוואה לדור הקודם, ומאמץ את פילוסופיית ה-"Pure Panel" של אופל. התחושה הכללית היא מודרנית, דיגיטלית ונקייה מקווי עיצוב מסורבלים. הדגש הוא על טכנולוגיה ופונקציונליות, אך האווירה שונה מזו של אחותה, פיג'ו 308, והיא מרגישה "גרמנית" יותר באופייה.

קונספט ה-"Pure Panel" והנדסת אנוש

האלמנט המרכזי בדשבורד הוא ה-"Pure Panel" – שני מסכים דיגיטליים (בדרך כלל בגודל 10 אינץ' כל אחד) המשולבים תחת פאנל זכוכית אחד. מסך אחד משמש כלוח מחוונים והשני כמסך מערכת המולטימדיה המרכזית. העיצוב הזה יוצר מראה נקי והיי-טקי. מתחת למסך המרכזי שמרו באופל על מספר פקדים פיזיים עבור בקרת האקלים וקיצורי דרך חשובים, החלטה מבורכת המשפרת את הנדסת האנוש ותפעול המערכות תוך כדי נהיגה, בניגוד למגמה של העברת כל הפקדים למסך המגע.

איכות החומרים בתא הנוסעים טובה ברובה, במיוחד בחלקים העליונים של הדשבורד והדלתות, שם נמצא פלסטיק רך ונעים למגע. עם זאת, בחלקים נמוכים יותר ופחות גלויים לעין ניתן למצוא פלסטיקה פשוטה וקשיחה יותר, כמקובל בקטגוריה. איכות ההרכבה מרגישה מוצקה וטובה בסך הכל, ללא קרקושים או רעשים מיוחדים בנסיעה.

גלגל ההגה בעיצוב חדש נעים לאחיזה וכולל פקדים נוחים לתפעול מערכות הרכב והמדיה. הראות החוצה טובה לפנים ולצדדים, אך קורות C העבות עלולות להפריע מעט בראות לאחור-צידה.

נוחות מושבים ומרווח פנימי

המושבים הקדמיים באסטרה החדשה נוחים ותומכים היטב, במיוחד ברמות הגימור הגבוהות המציעות מושבים ארגונומיים מאושרי AGR (ארגון גרמני לבריאות הגב). הם מציעים מגוון אפשרויות כוונון ומאפשרים למצוא תנוחת נהיגה טובה בקלות. המרווח מלפנים נדיב, הן לראש והן לרגליים.

המושב האחורי מציע מרווח סביר לשני מבוגרים או שלושה ילדים. מרווח הרגליים טוב למדי הודות לבסיס הגלגלים הנדיב (2.67 מטר), אך מרווח הראש עלול להיות מעט גבולי לנוסעים גבוהים במיוחד, בעיקר בגרסאות עם גג שמש פנורמי (אם יוצע בישראל). המושב עצמו נוח למדי לנסיעות קצרות ובינוניות. ישנם פתחי מיזוג ליושבים מאחור ושקעי USB (ברמות הגימור הגבוהות), המשפרים את נוחות השהייה.

תא מטען ושימושיות

נפח תא המטען בגרסת ההאצ'בק עומד על 422 ליטרים מכובדים בגרסאות הבנזין, נתון טוב מאוד לקטגוריה. בגרסת הפלאג-אין ההיברידית, הסוללה הממוקמת מתחת לרצפה גוזלת נפח, והוא יורד לכ-352 ליטרים, נתון ממוצע יותר אך עדיין שימושי.

תא המטען עצמו בנוי בצורה יעילה, עם רצפה כפולה (לא תמיד בפלאג-אין) המאפשרת ליצור משטח הטענה כמעט שטוח כאשר המושבים האחוריים מקופלים (מתקפלים ביחס 60/40). סף ההטענה סביר בגובהו, ופתח ההטענה רחב מספיק. ישנם גם ווים לעיגון מטען ופתרונות אחסון קטנים בצדדים.

IV. טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה: עולם דיגיטלי מלא

אופל אסטרה החדשה מציגה קפיצת מדרגה טכנולוגית משמעותית, עם תא נוסעים דיגיטלי ומערכות מתקדמות התואמות את הסטנדרטים העדכניים ביותר בקטגוריה. מערכת ה-"Pure Panel" היא לב העניין, אך ישנם גם חידושים נוספים.

מערכת המולטימדיה ולוח המחוונים הדיגיטלי

מערכת המולטימדיה המרכזית כוללת מסך מגע בגודל 10 אינץ', המריץ את מערכת ההפעלה העדכנית של אופל (מבוססת על הטכנולוגיה של סטלנטיס). המערכת מציעה גרפיקה חדה וברורה, ותגובה מהירה יחסית לפקודות מגע. מבנה התפריטים הגיוני ברובו, אם כי דורש תקופת הסתגלות קצרה.

המערכת תומכת בקישוריות מלאה לסמארטפונים באמצעות Apple CarPlay ו-Android Auto, לרוב בחיבור אלחוטי, מה שנוח מאוד בשימוש יומיומי. ברמות הגימור הגבוהות קיימת גם מערכת ניווט מובנית ואפשרות לעדכוני תוכנה מהאוויר (OTA). העוזר הקולי המובנה (באנגלית) מבין פקודות קוליות טבעיות ומאפשר שליטה על מערכות שונות ברכב.

לוח המחוונים הדיגיטלי, גם הוא בגודל 10 אינץ', מחליף את הלוח האנלוגי המסורתי. הוא מציע תצוגה ברורה וניתנת להתאמה אישית, ומאפשר לנהג לבחור אילו נתונים יוצגו בפניו (למשל, נתוני נסיעה, מפת ניווט, מידע ממערכות הבטיחות ועוד). איכות התצוגה טובה, אם כי ייתכנו השתקפויות בתנאי תאורה מסוימים.

מערכת שמע ואבזור נוחות

מערכת השמע הסטנדרטית באסטרה מספקת איכות צליל סבירה ומעלה, אך לא יוצאת דופן. ברמות הגימור הגבוהות ניתן למצוא מערכת שמע משודרגת (לעתים של מותג מוכר כמו JBL או אחר, תלוי בשוק ובאבזור הספציפי לישראל) המציעה חווית האזנה טובה משמעותית.

אבזור הנוחות המוצע משתנה בהתאם לרמת גימור.

בישראל, צפוי כי רמות הגימור הגבוהות יכללו פריטים כמו בקרת אקלים מפוצלת (עם פתחים מאחור), מפתח חכם לכניסה והנעה, משטח טעינה אלחוטי לסמארטפון, חימום למושבים הקדמיים ואולי אף אוורור (פחות נפוץ בקטגוריה זו), גג שמש פנורמי נפתח (ייתכן כאופציה), ותצוגה עילית (HUD) המקרינה נתונים חשובים על השמשה הקדמית.

טכנולוגיות ייחודיות

אחת הטכנולוגיות הבולטות שאופל מדגישה היא מערכת הפנסים Intelli-Lux LED Pixel Light (זמינה ברמות הגימור הגבוהות).

זוהי מערכת תאורה אדפטיבית מתקדמת מסוג מטריקס LED, הכוללת 84 יחידות LED בכל פנס. המערכת מאפשרת נסיעה עם אורות גבוהים קבועים מבלי לסנוור נהגים אחרים, על ידי כיבוי סלקטיבי של מקטעי תאורה. טכנולוגיה נוספת היא מצלמת ה-360 מעלות (Intelli-Vision) המסייעת בחניה ובתמרונים במקומות צפופים, ומציגה תמונה היקפית של הרכב על המסך המרכזי.

V. ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק/אנרגיה: יעילות מודרנית

אופל אסטרה החדשה מוצעת בישראל עם מבחר יחידות הנעה מודרניות ויעילות, המגיעות כולן מקונצרן סטלנטיס. ההיצע כולל מנוע בנזין מוגדש וגרסה היברידית נטענת (פלאג-אין), המציעות איזון שונה בין ביצועים, חיסכון ועלות רכישה.

יחידות ההנעה הזמינות בישראל

יחידת ההנעה העיקרית בגרסאות הכניסה והביניים היא מנוע הטורבו-בנזין המוכר של סטלנטיס: 3 צילינדרים בנפח 1.2 ליטר, המפיק 130 כ"ס ומומנט מרבי של 23.4 קג"מ הזמין מסל"ד נמוך (1,750 סל"ד). מנוע זה משודך לתיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית בעלת 8 הילוכים (מתוצרת Aisin היפנית).

שילוב זה מספק ביצועים נאותים לחלוטין לשימוש יומיומי. התאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש אורכת כ-9.7 שניות, נתון סביר לקטגוריה. המנוע, למרות היותו 3 צילינדרים, פועל באופן חלק יחסית ואינו רועש מדי, אלא תחת מאמץ משמעותי.

הגרסה הבכירה והיקרה יותר היא ההיברידית הנטענת (PHEV). בישראל משווקת לרוב הגרסה המשלבת מנוע 1.6 ליטר טורבו-בנזין (4 צילינדרים) ומנוע חשמלי, המפיקים יחד הספק משולב של 180 כ"ס ומומנט משולב של 36.7 קג"מ.

גם כאן, הכוח מועבר לגלגלים הקדמיים דרך תיבת 8 הילוכים אוטומטית, המותאמת למערכת ההיברידית. גרסה זו מציעה ביצועים זריזים משמעותית, עם תאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-7.6 שניות. התחושה היא של כוח זמין וגמישות טובה, הן בתאוצות מהמקום והן בתאוצות ביניים לעקיפה.

צריכת דלק וצריכת אנרגיה

בגרסת הבנזין (1.2 ליטר, 130 כ"ס), צריכת דלק המוצהרת לפי תקן WLTP עומדת על כ-17.5-18.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

בעולם האמיתי, בתנאי נהיגה ישראליים ממוצעים, ניתן לצפות לצריכת דלק ריאלית של כ-13-15 ק"מ לליטר, נתון טוב למדי לרכב בקטגוריה זו עם תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית. התיבה בעלת 8 ההילוכים תורמת ליעילות בשיוט.

בגרסה ההיברידית הנטענת (PHEV), הסיפור מורכב יותר ותלוי מאוד באופי השימוש ובתדירות הטעינה. הסוללה בקיבולת 12.4 קוט"ש מאפשרת טווח נסיעה חשמלי טהור מוצהר (WLTP) של כ-60 ק"מ. בתנאים ריאליים, ניתן לצפות לטווח חשמלי של כ-40-50 ק"מ.

צריכת אנרגיה במצב חשמלי עומדת על כ-15-16 קוט"ש ל-100 ק"מ. אם רוב הנסיעות היומיות הן בטווח החשמלי והרכב נטען באופן סדיר, צריכת דלק יכולה להיות אפסית.

בנסיעות ארוכות יותר, לאחר התרוקנות הסוללה, הרכב מתפקד כהיברידי רגיל, וצריכת הדלק תהיה דומה או מעט טובה יותר מזו של גרסת הבנזין, סביב 14-16 ק"מ לליטר. חשוב לציין שגם ברכב היברידי נטען או חשמלי, רבים מחפשים מידע תחת המונח "צריכת דלק", אך בפועל מדובר בצריכת אנרגיה חשמלית כאשר נוסעים על חשמל בלבד, ועלות השימוש לק"מ נמוכה משמעותית מעלות הדלק.

VI. טעינה (לרכב פלאג-אין/חשמלי): גמישות ואתגרים

עבור רוכשי אופל אסטרה בגרסת הפלאג-אין הייבריד (PHEV), חווית הטעינה הופכת לחלק משגרת השימוש ברכב. הבנת תהליך הטעינה, זמני הטעינה והאפשרויות השונות חיונית למיצוי הפוטנציאל של הרכב ולחיסכון בעלויות התפעול.

טעינת AC ו-DC

האסטרה PHEV מצוידת במטען פנימי (On-Board Charger) התומך בטעינה ביתית או ציבורית מסוג AC (זרם חילופין). קצב הטעינה הסטנדרטי הוא בדרך כלל 3.7 קילוואט (kW), המאפשר טעינה מלאה של הסוללה (12.4 קוט"ש) מאפס למאה אחוזים תוך כ-3.5-4 שעות. לעיתים, כאופציה או ברמות גימור גבוהות, מוצע מטען פנימי משודרג בקצב 7.4 קילוואט, המקצר את זמן הטעינה המלאה לכשעתיים בלבד. חיבור הטעינה הוא מסוג Type 2, הסטנדרט האירופי המקובל גם בישראל. רוב הטעינות של רכב PHEV מתבצעות בבית במהלך הלילה, באמצעות עמדת טעינה ייעודית או אפילו משקע ביתי רגיל (באמצעות כבל מתאים, אך הטעינה תהיה איטית יותר).

חשוב לציין: בניגוד לרכבים חשמליים מלאים (BEV), רכבי פלאג-אין הייבריד כמו האסטרה PHEV אינם תומכים בדרך כלל בטעינה מהירה מסוג DC (זרם ישר). הסיבה לכך היא גודל הסוללה הקטן יחסית, שלא מצדיק את התקנת הרכיבים היקרים הנדרשים לטעינת DC מהירה. המשמעות היא שלא ניתן "לתדלק" את הסוללה במהירות בעמדות טעינה מהירות ציבוריות המיועדות לרכבים חשמליים מלאים.

חווית הטעינה בישראל

היכולת לטעון את הרכב בבית באופן סדיר היא המפתח להפיכת האסטרה PHEV לחסכונית ומשתלמת. מי שגר בבית פרטי עם חניה צמודה יכול להתקין עמדת טעינה AC בקלות יחסית. האתגר גדול יותר עבור מי שגר בבניין משותף ללא חניה פרטית או אפשרות התקנת עמדה. במקרים אלו, הנהג תלוי בעמדות טעינה ציבוריות AC, הפרוסות במקומות עבודה, מרכזי קניות וחניונים ציבוריים. פריסת עמדות ה-AC בישראל משתפרת בהדרגה, אך עדיין אינה מכסה את כל האזורים באופן מיטבי. אופל מציעה בדרך כלל אפליקציית סמארטפון המאפשרת לנהל את הטעינה מרחוק, לתזמן אותה לשעות תעריף מוזל (אם רלוונטי) ולבדוק את מצב הסוללה. נוחות השימוש באפליקציה משתנה, אך היא מהווה כלי שימושי לניהול הרכב המחושמל.

VII. חווית נהיגה והתנהגות כביש: איזון גרמני-צרפתי

הדור החדש של האסטרה, המבוסס על פלטפורמת EMP2 של סטלנטיס, מציע חווית נהיגה שונה ומעודנת יותר בהשוואה לדורות הקודמים. ניכר כי מהנדסי אופל שאפו ליצור איזון בין הנוחות המזוהה עם דגמים צרפתיים לבין הדיוק והריסון המצופים ממכונית גרמנית.

נוחות נסיעה ובידוד רעשים

נוחות הנסיעה באסטרה החדשה טובה בדרך כלל. המתלים (מקפרסון מלפנים, קורת פיתול מאחור – סטנדרטי בקטגוריה) מכוילים על הצד המוצק יחסית, כמקובל בדגמים אירופאיים, אך מצליחים לספוג את רוב שיבושי הכביש בצורה סבירה. בנסיעה עירונית, שיבושים חדים או פסי האטה מורגשים לעיתים בתא הנוסעים, במיוחד עם חישוקי 18 אינץ' וצמיגים נמוכי חתך. בנסיעה בינעירונית, הנוחות משתפרת והרכב מרגיש יציב ונינוח. גרסת הפלאג-אין, הכבדה יותר בכ-300 ק"ג עקב הסוללה, מרגישה לעיתים מעט "עסוקה" יותר על שיבושים קטנים, אך גם נטועה יותר על הכביש.

בידוד הרעשים טוב למדי. רעשי מנוע מבודדים היטב בנהיגה מתונה (בגרסת הבנזין, ובפלאג-אין במצב היברידי). בגרסת הבנזין, צליל מנוע ה-3 צילינדרים נוכח תחת תאוצה חזקה, אך אינו מטריד יתר על המידה. רעשי רוח נשמרים ברמה נמוכה גם במהירויות גבוהות, תודות לעיצוב האווירודינמי. רעשי כביש (מהצמיגים והמתלים) נוכחים, במיוחד על אספלט מחוספס, אך נשארים בגבולות הסביר לקטגוריה. בסך הכל, האסטרה מציעה סביבת נסיעה שקטה ומעודנת יחסית.

התנהגות דינמית ותחושת שליטה

ההיגוי באסטרה החדשה קל משקל, מדויק ומהיר תגובה, אך חסר מעט משוב מהכביש. הוא מקל מאוד על תמרונים עירוניים וחניה, ומרגיש בטוח ויציב במהירויות גבוהות. אחיזת הכביש גבוהה, והרכב מרגיש בטוח וצפוי גם בפניות הדוקות. זוויות הגלגול מרוסנות היטב, והשלדה המודרנית מעניקה תחושת ביטחון ושליטה טובה. זו אינה מכונית ספורטיבית טהורה, אך היא בהחלט מהנה לנהיגה בכבישים מפותלים במידה.

תחושת הבלמים טובה בגרסת הבנזין, עם מהלך דוושה פרוגרסיבי וכוח בלימה משכנע. בגרסת הפלאג-אין, כמו ברכבים מחושמלים רבים, ישנה מערכת בלימה רגנרטיבית הממירה אנרגיה קינטית לחשמל בעת האטה ומסייעת בטעינת הסוללה. לעיתים, המעבר בין הבלימה הרגנרטיבית לבלימה המכאנית אינו חלק לחלוטין, ודורש הסתגלות קלה לתחושת הדוושה. קלות התמרון בעיר מצוינת, הודות להיגוי הקל, ממדים קומפקטיים וחיישני חניה היקפיים (לרוב כסטנדרט) או מצלמות 360 (ברמות גימור גבוהות).

היעדר גיר במובן הקלאסי ותחושת העברת הילוכים חלקה מאוד בתיבה האוטומטית הפלנטרית (8 הילוכים) תורמים לחווית נהיגה נינוחה וזורמת ברוב המצבים. בגרסת הפלאג-אין, הנסיעה במצב חשמלי שקטה וחלקה לחלוטין, ללא רעידות או העברות הילוכים כלל, מה שמשפר מאוד את חווית הנהיגה העירונית.

VIII. בטיחות ומערכות עזר לנהג: סטנדרט גבוה, ציון מאכזב

בטיחות היא נושא מרכזי עבור רוכשי רכב משפחתי, ואופל ציידה את האסטרה החדשה במגוון רחב של מערכות בטיחות אקטיביות ופסיביות. עם זאת, תוצאות מבחני בטיחות רשמיים העלו כמה סימני שאלה.

ציון Euro NCAP ומערכות בטיחות פסיביות

אופל אסטרה החדשה נבחנה על ידי ארגון הבטיחות האירופי Euro NCAP בשנת 2022 וזכתה לציון מאכזב יחסית של 4 כוכבים מתוך 5. הציון לא נבע מחולשה מבנית משמעותית, אלא בעיקר מתפקוד פחות ממושלם של חלק ממערכות הבטיחות האקטיביות במבדקי בטיחות הספציפיים של הארגון באותה שנה, וכן מהגנה בינונית על החזה של הנהג במבחן הריסוק החזיתי המלא. חשוב לציין שהמבחנים הופכים מחמירים יותר משנה לשנה, וציון 4 כוכבים עדיין מייצג רמת בטיחות טובה בסך הכל. המכונית מצוידת כסטנדרט ב-6 כריות אוויר, עיגוני ISOFIX למושבי בטיחות מאחור, ומבנה מרכב קשיח המיועד לספוג ולהסיט אנרגיה בעת תאונה.

מערכות עזר לנהג (ADAS)

האסטרה מוצעת עם חבילה מקיפה של מערכות עזר מתקדמות לנהג (ADAS), רובן כסטנדרט כבר מרמות הגימור הבסיסיות בישראל. החבילה כוללת בדרך כלל:

  • בלימת חירום אוטונומית הפעילה גם במהירויות עירוניות ובינעירוניות, וכוללת זיהוי הולכי רגל ודו-גלגלי.
  • בקרת שיוט אדפטיבית עם פונקציית עצור-סע (Stop & Go), השומרת מרחק מהרכב לפנים ויכולה לבלום עד עצירה מלאה ולזנק מחדש בתנועה צפופה.
  • מערכת אקטיבית לשמירה על נתיב הנסיעה, המסוגלת לבצע תיקוני היגוי קלים כדי למנוע סטייה מהנתיב.
  • זיהוי תמרורי מהירות והמלצה להתאמת המהירות בבקרת השיוט.
  • התרעה על עייפות נהג.
  • שליטה אוטומטית באורות הגבוהים (מעבר בין אור דרך לאור גבוה).

ברמות הגימור הגבוהות יותר, או כאופציה, ניתן למצוא גם מערכות מתקדמות יותר כמו:

  • ניטור שטחים מתים במראות הצד.
  • התרעה על תנועה חוצה מאחור בעת נסיעה לאחור.
  • מערכת סיוע מתקדמת לשמירה על מרכז הנתיב (Lane Positioning Assist).
  • פנסי Intelli-Lux LED Pixel Light אדפטיביים.

תפקוד המערכות הללו בעולם האמיתי הוא בדרך כלל טוב. הן פועלות בצורה חלקה ולא אגרסיבית מדי, ותורמות לתחושת הביטחון ולהפחתת העומס על הנהג בנסיעות ארוכות או בתנועה צפופה. קל יחסית לתפעל אותן דרך פקדים בגלגל ההגה או דרך מסך המולטימדיה.

IX. מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל): התמחור הוא המפתח

ההצלחה של אופל אסטרה החדשה בישראל תלויה במידה רבה בתמחור ובתמורה שהיא מציעה ביחס למתחרותיה. קונצרן סטלנטיס, באמצעות היבואנית קבוצת לובינסקי, נדרש למצב את האסטרה בצורה אטרקטיבית בשוק המקומי.

כמה עולה האסטרה? מחיר ומחירון

נכון לאפריל 2025, כמה עולה אופל אסטרה חדשה בישראל? טווח המחיר צפוי להתחיל סביב 150,000-160,000 ש"ח עבור גרסת הבנזין (1.2 ליטר, 130 כ"ס) ברמת הגימור הבסיסית (למשל, Edition או מקבילה). רמות גימור מאובזרות יותר כמו Elegance או GS-Line יעלו ככל הנראה בין 165,000 ל-180,000 ש"ח. המחירון הרשמי ישקף הבדלים אלו.

גרסת הפלאג-אין ההיברידית (180 כ"ס) תהיה יקרה משמעותית, בעיקר בשל עלות הסוללה והמערכת ההיברידית, וגם בשל מיסוי ירוק פחות מיטיב מבעבר לרכבי PHEV. מחירה צפוי לנוע בטווח של 200,000-220,000 ש"ח ואף יותר, תלוי ברמת גימור. מחירים אלו מציבים את האסטרה בתחרות ישירה מול הגרסאות המקבילות של פיג'ו 308, פולקסווגן גולף, וגם מול רכבי פנאי קומפקטיים פופולריים.

רמות גימור עיקריות בישראל

היבואן צפוי לשווק את האסטרה במספר רמת גימור, לדוגמה:

  • Edition (או מקבילה): רמת הכניסה, תכלול לרוב אבזור בסיסי אך מספק, כמו חישוקי 16 או 17 אינץ', מערכת מולטימדיה 10 אינץ' עם קישוריות לסמארטפונים, לוח מחוונים דיגיטלי 10 אינץ', בקרת אקלים, חבילת בטיחות מקיפה (ADAS), פנסי LED, חיישני חניה אחוריים ומצלמת רוורס.
  • Elegance: רמת גימור משודרגת, תוסיף כנראה חישוקי 17 אינץ' בעיצוב שונה, בקרת אקלים מפוצלת, כניסה והנעה ללא מפתח, ריפודים משודרגים, חיישני חניה קדמיים, תאורת אווירה, ואולי גם חבילת בטיחות מורחבת (ניטור שטח מת).
  • GS (או GS-Line): רמת הגימור הספורטיבית למראה, תכלול פגושים בעיצוב אגרסיבי יותר, חישוקי 18 אינץ', גג בצבע שחור, ריפודים ספורטיביים, דוושות אלומיניום, ואולי אבזור נוסף כמו גג שמש או מערכת שמע משודרגת.

האבזור המדויק בכל רמת גימור עשוי להשתנות, וחשוב לבדוק את המפרט העדכני אצל היבואן.

אחריות ועלויות תחזוקה

אופל מציעה בישראל בדרך כלל אחריות יצרן מלאה ל-3 שנים או 100,000 ק"מ (המוקדם מביניהם). עבור גרסת הפלאג-אין ההיברידית, קיימת אחריות מורחבת על הסוללה, לרוב ל-8 שנים או 160,000 ק"מ, המכסה ירידה משמעותית בקיבולת הסוללה. תנאי האחריות חשובים במיוחד ברכב עם טכנולוגיה מורכבת יחסית.

עלויות התחזוקה השוטפת של גרסת הבנזין צפויות להיות דומות למקובל בקטגוריה.

מנוע ה-1.2 טורבו ותיבת 8 ההילוכים נפוצים בדגמי סטלנטיס רבים, כך שזמינות החלפים והידע המקצועי במוסכים (המורשים והמתמחים) צפויה להיות טובה. עבור גרסת הפלאג-אין, עלויות התחזוקה עשויות להיות מעט גבוהות יותר בטווח הארוך, עקב מורכבות המערכת ההיברידית. שווי השימוש (המס על ההטבה למחזיקי רכב מהעבודה) יהיה גבוה יותר עבור גרסת הפלאג-אין היקרה יותר.

באשר לנושא התקלות, מכיוון שמדובר בדור חדש יחסית המבוסס על פלטפורמה ורכיבים נפוצים בקונצרן, קשה להצביע על תקלות נפוצות ספציפיות בשלב זה. המוניטין של מנועי ה-PureTech של סטלנטיס ידע עליות ומורדות בעבר (בעיקר סביב רצועת התזמון הטבולה בשמן), אך נראה שהדורות האחרונים של המנוע והטיפול המונע שיפרו את המצב. האחריות המקיפה מספקת הגנה בשנים הראשונות.

X. יתרונות

לאופל אסטרה החדשה יש מספר נקודות חוזק בולטות שהופכות אותה לאופציה מעניינת בקטגוריה המשפחתית הקומפקטית:

  • עיצוב חיצוני מודרני וייחודי: חזית ה-"Vizor" והקווים הנקיים מעניקים לאסטרה מראה בולט וטכנולוגי, המבדיל אותה מהמתחרות ומהדור הקודם. היא נראית רעננה ודינמית.
  • תא נוסעים דיגיטלי ואיכותי ("Pure Panel"): צמד המסכים הגדולים יוצר סביבת נהג מתקדמת ומרשימה. איכות החומרים בחלקים העליונים טובה, והשמירה על פקדים פיזיים למערכות חיוניות משפרת את הנדסת האנוש.
  • אבזור טכנולוגי ובטיחותי עשיר: כבר מרמות הגימור הבסיסיות, האסטרה מציעה חבילת אבזור נדיבה הכוללת מערכות מולטימדיה מתקדמות וחבילת בטיחות אקטיבית מקיפה. ברמות הגבוהות האבזור מרשים אף יותר (פנסי מטריקס LED, מצלמות 360, HUD ועוד).
  • יחידות הנעה יעילות ועדכניות: מנוע ה-1.2 טורבו בנזין מציע איזון טוב בין ביצועים לצריכת דלק. גרסת הפלאג-אין ההיברידית מציעה ביצועים חזקים ואפשרות לנסיעה חשמלית משמעותית בשימוש יומיומי, המוזילה עלויות.
  • שימושיות טובה: תא המטען בגרסת הבנזין מרווח מאוד (422 ליטר), המרווח הפנימי טוב בסך הכל, והמושבים נוחים, במיוחד הקדמיים (עם אופציה למושבי AGR).

XI. חסרונות

לצד היתרונות, יש לאסטרה החדשה גם כמה חסרונות או פשרות שחשוב לקחת בחשבון:

  • ציון בטיחות מאכזב (4 כוכבים ב-Euro NCAP): למרות אבזור בטיחותי עשיר, הציון במבחני הריסוק הרשמיים נמוך מהמקובל אצל חלק מהמתחרות הישירות (שזכו ל-5 כוכבים), מה שעלול להרתיע חלק מהרוכשים.
  • נוחות נסיעה לא מושלמת על שיבושים חדים: הכיול המוצק יחסית של המתלים, במיוחד בשילוב חישוקים גדולים, גורם לכך ששיבושים עירוניים חדים מורגשים לעיתים בתא הנוסעים יותר מהרצוי.
  • מרווח ראש מאחור מעט גבולי לגבוהים: קו הגג המשתפל פוגע מעט במרווח הראש לנוסעים גבוהים במושב האחורי.
  • מחיר גבוה יחסית, במיוחד בגרסת הפלאג-אין: תמחור האסטרה, בעיקר בגרסאות המאובזרות וההיברידית, מציב אותה בתחרות קשה מול דגמים מבוססים ואף מול רכבי פנאי פופולריים באותו טווח מחירים.
  • תחושת היגוי מעט מלאכותית: ההיגוי קל ומדויק, אך חסר משוב מהכביש, מה שפוגם מעט בחוויית הנהיגה עבור חובבי נהיגה דינמית.

XII. סיכום ומסקנות (פסק דין): האם כדאי לקנות אופל אסטרה?

אופל אסטרה החדשה היא ללא ספק קפיצת מדרגה משמעותית לעומת הדור היוצא, ומכונית ראויה בהחלט בקטגוריית המשפחתיות הקומפקטיות. היא מציעה עיצוב חיצוני מרשים ובולט, תא נוסעים טכנולוגי ואיכותי ברובו, אבזור עשיר (במיוחד בתחומי הבטיחות והמולטימדיה), ויחידות הנעה מודרניות ויעילות. השימוש בפלטפורמת EMP2 המוכחת של סטלנטיס מעניק לה בסיס טוב מבחינת התנהגות כביש ועידון כללי.

בהשוואה למתחרותיה המרכזיות בישראל, האסטרה מציעה חבילה מעניינת. מול פולקסווגן גולף, היא מציעה עיצוב חיצוני נועז יותר ותא נוסעים דיגיטלי יותר כסטנדרט, אך הגולף עדיין מרגישה מעט איכותית ומעודנת יותר בנסיעה. מול טויוטה קורולה האצ'בק, האסטרה מציעה תא מטען גדול משמעותית (בגרסת הבנזין) ותחושת פרימיום גבוהה יותר בתא הנוסעים, אך הקורולה נהנית ממוניטין אמינות וסחירות מצוין ומערכת היברידית יעילה ומוכחת (שאינה PHEV). מול אחותה פיג'ו 308, האסטרה מציעה עיצוב חיצוני ופנימי שמרני ופונקציונלי יותר, שעשוי לקלוע לטעמם של לקוחות המחפשים חוויה "גרמנית" יותר, אך ה-308 מרגישה לעיתים נועזת ומיוחדת יותר.

אז, האם כדאי לקנות אופל אסטרה?

התשובה תלויה במידה רבה בסדר העדיפויות של הרוכש ובתמחור הסופי בישראל. אם אתם מחפשים משפחתית האצ'בק מעוצבת, מאובזרת טכנולוגית, עם תא מטען שימושי (בגרסת הבנזין) וחווית נהיגה בטוחה ונעימה, האסטרה היא בהחלט מועמדת ראויה לשקילה. היא מתאימה במיוחד למי שמעריך עיצוב מודרני אך לא צעקני מדי, ומעוניין בסביבת נהג דיגיטלית ופונקציונלית.

גרסת הפלאג-אין יכולה להיות אטרקטיבית מאוד למי שיכול לטעון אותה באופן סדיר ולנצל את הטווח החשמלי לנסיעות יומיומיות, אך מחירה הגבוה מהווה חסם משמעותי. היא פחות תתאים למי שנוחות הנסיעה בעיר היא בראש סדר העדיפויות שלו, או למי שמעדיף את המוניטין המוכח של מותגים אחרים או ציון בטיחות מרבי.

בסופו של דבר, האסטרה החדשה היא מכונית טובה וראויה, המציעה חבילה תחרותית. מומלץ לבצע נסיעת מבחן ולהשוות אותה ישירות למתחרותיה לפני קבלת החלטה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *